Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jdu "nakupovat" ! mam vzit 528i nebo 530d ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mam 523i což má s 528i spotřebu téměř totožnou. V průměru jezdim kolem 10l a to pendluju i hodně v městě a když jezdim na dálky-nejlepší 7,4 jel jsem v koloně - průměrná rychlost 80 - 100 km/h mimo obec. Nejhorší 11,2 to je kudla - buď podlaha nebo stojim na brzdě. "Normální" jízdou-tzn. obce předpisovka mimo tak do 160 a jezdim kolem 9l. Ovšem kdybych jezdil kudlu po městě, bude ta spotřeba ještě někde úplně jinde...
vally píše:Já mam 523i což má s 528i spotřebu téměř totožnou. V průměru jezdim kolem 10l a to pendluju i hodně v městě a když jezdim na dálky-nejlepší 7,4 jel jsem v koloně - průměrná rychlost 80 - 100 km/h mimo obec. Nejhorší 11,2 to je kudla - buď podlaha nebo stojim na brzdě. "Normální" jízdou-tzn. obce předpisovka mimo tak do 160 a jezdim kolem 9l. Ovšem kdybych jezdil kudlu po městě, bude ta spotřeba ještě někde úplně jinde...
Dik za postreh Vally.
P.S. jaky je tvuj subjektivni pocit z auta. Mam na mysli neco jako jsem dal na zacatku diskuze. Jestli je 2,3i pro E39 dostacujici nebo jestli by to nechtelo o nejakej kubik vic. Je mi jasny ze jde o subjektivni zalezitost a taky co od auta ocekavas, ale proto bych uvital tvuj nazor, kdyz s nim jezdis - Dik
-
- Kontaktovat uživatele:
V-sky píše:vally píše:Já mam 523i což má s 528i spotřebu téměř totožnou. V průměru jezdim kolem 10l a to pendluju i hodně v městě a když jezdim na dálky-nejlepší 7,4 jel jsem v koloně - průměrná rychlost 80 - 100 km/h mimo obec. Nejhorší 11,2 to je kudla - buď podlaha nebo stojim na brzdě. "Normální" jízdou-tzn. obce předpisovka mimo tak do 160 a jezdim kolem 9l. Ovšem kdybych jezdil kudlu po městě, bude ta spotřeba ještě někde úplně jinde...
Dik za postreh Vally.
P.S. jaky je tvuj subjektivni pocit z auta. Mam na mysli neco jako jsem dal na zacatku diskuze. Jestli je 2,3i pro E39 dostacujici nebo jestli by to nechtelo o nejakej kubik vic. Je mi jasny ze jde o subjektivni zalezitost a taky co od auta ocekavas, ale proto bych uvital tvuj nazor, kdyz s nim jezdis - Dik
523i je 2,5 litr, 170 koni

jinak jak tady pisete dalky pod 10l, to celkem cumim

spis bych to rekl tak, kdybych jezdil denne delsi trasu tak jdu do dyzlu v automatu (mel jsem predtim

-
- Kontaktovat uživatele:
to V-sky - nejlepší by bylo, kdyby jsi měl možnost to projet, není nad vlastní zkušenost... Já myslím, že 523i je dostatečně silný, ale 528i má o 20 koníků víc, spotřebu téměř stejnou a pokud ti neni líto 2 tis. navíc za pojistku, šel bych do 528i. Jestli chceš, pošli mi do soukromý zprávy emailovou adresu a já ti toho napíšu víc...
-
- Kontaktovat uživatele:
Catalyst píše:Hosi .. tie spotrebu si fajn .. ale treba aj udavat pri akej rychlosti... ja ked drzim 80 tak to zere tych 6,5-7....
Tak těch 10,5 mám při jízdě 30% dálky a 70% město, po městě slušně a mimo cca do 120, dálnici většinou na tempomat 150. Samozdřejmě občas plyn trochu promáčknu a přepnu na sport když je třeba

Něco málo do mlýna..
Mám 520i Touring. Jezdím město 12 litrů, venek při 140 km/h 8,5 litru. Na ten obsah motoru si myslím, že to ujde.
Malinko mě zaráží, jak tady řešíte spotřebu vozu. Kdo očekává od pomalu dvou tunového kolosa se šesti válci průměrnou spotřebu 8 litrů, je blázen. BMW si snad uživatel nepořizuje pro nízkou spotřebu
Nebo snad ano?
Pro velmi nízké náklady na provoz vozidla doporučuji Fábii v diesselu se třemi válci. Fakt jezdí pod 4 litry nafty. Ale to jsme pánové snad někde jinde, ne

Maxiczech píše:Něco málo do mlýna..Mám 520i Touring. Jezdím město 12 litrů, venek při 140 km/h 8,5 litru. Na ten obsah motoru si myslím, že to ujde.
Malinko mě zaráží, jak tady řešíte spotřebu vozu. Kdo očekává od pomalu dvou tunového kolosa se šesti válci průměrnou spotřebu 8 litrů, je blázen. BMW si snad uživatel nepořizuje pro nízkou spotřebu
Nebo snad ano?
Pro velmi nízké náklady na provoz vozidla doporučuji Fábii v diesselu se třemi válci. Fakt jezdí pod 4 litry nafty. Ale to jsme pánové snad někde jinde, ne
![]()
V reakci na příspěvek Maxiczech:
Nerad bych aby se tu teď rozjela diskuzní mela na téma spotřeba, včetně "rejpanců" na téma ekonomický provoz. Myslim že to nemáme za potřebí....
To Maxiczech: každopádně díky za tvůj příspěvek ohledně spotřeby

Co se týče spotřeby, tak se rozjelo samostatné podtéma, když jsem se zeptal zda nebudu s 528i jezdit průměr za 15L. S tím že 11L je v pohodě-na to jsem zvyklý. Takže nikdo tady vlastně ekonomický provoz neřeší !

Ale jak jsem napsal víc mě zajímala hodnota řekněme "subjektivních osobních pocitů" z těchto typů vozů

Takže tímto všem, kteří připsali svůj názor v tomto tématu děkuji !

V-sky
V-sky píše:Maxiczech píše:Něco málo do mlýna..Mám 520i Touring. Jezdím město 12 litrů, venek při 140 km/h 8,5 litru. Na ten obsah motoru si myslím, že to ujde.
Nebo snad ano?
![]()
V reakci na příspěvek Maxiczech:
Nerad bych aby se tu teď rozjela diskuzní mela na téma spotřeba, včetně "rejpanců" na téma ekonomický provoz. Myslim že to nemáme za potřebí....
To Maxiczech: každopádně díky za tvůj příspěvek ohledně spotřebyovšem hlavní téma, či titulek je "528i nebo 530d ?"
přičemž jsem chtěl znát hlavně Vaše (majitelé a provozovatelé
BMW E39) názory.
Co se týče spotřeby, tak se rozjelo samostatné podtéma, když jsem se zeptal zda nebudu s 528i jezdit průměr za 15L. S tím že 11L je v pohodě-na to jsem zvyklý. Takže nikdo tady vlastně ekonomický provoz neřeší !Že otázka spotřeby tak "ožila" je svým způsobem pochopitelné, protože se jedná o změřitelnou hodnotu.
Ale jak jsem napsal víc mě zajímala hodnota řekněme "subjektivních osobních pocitů" z těchto typů vozů![]()
Takže tímto všem, kteří připsali svůj názor v tomto tématu děkuji !![]()
S uznáním konstatuji, že máš pravdu. Nicméně se spotřeba vozidla rozjela více, než diskuze o nákupu vozidla 530D či 528i.
K tématu jen toliko. Musíš se rozhodnout ty sámNěkdo preferuje diessel, někdo naopak benzín. Spíš bych bral v úvahu KW, nežli palivo, pokud neřešíš spotřebu. Pokud jde o převodovku, zda-li manuál či automat, tak tam je to totéž. Každé má něco a je na uživateli, komu co více vyhovuje. Není žádné "lepší je benzín nebo lepší je nafta". To platí i pro převodovku. Proto BMW vyrábí benzín i naftu, automat a manuál. Každému vyhovuje něco jiného. Není co srovnávat.
![]()
Jinak přeji dobrý kup..![]()
V-sky
Maxiczech píše:Něco málo do mlýna..Mám 520i Touring. Jezdím město 12 litrů, venek při 140 km/h 8,5 litru. Na ten obsah motoru si myslím, že to ujde.
Nebo snad ano?
![]()
Ja mel za to ze jsi pred nejakou dobou mlel neco o tom ze jsi tu naposled...

N54 PWR
Precti si tohle, treba ti to pomuze v rozhodovani.
http://www.d-efekt.cz/bmw528i/obr1.JPG
http://www.d-efekt.cz/bmw528i/obr2.JPG
(sorry, blba kvajita a rozliseni, nebylo moc casu)
mengi píše:Precti si tohle, treba ti to pomuze v rozhodovani.

to se četlo fakt dobře !

Obzvláště verdikt : "O tolik lepší než konkurence, až to není hezké

Lukas H. píše:Maxiczech píše:Něco málo do mlýna..Mám 520i Touring. Jezdím město 12 litrů, venek při 140 km/h 8,5 litru. Na ten obsah motoru si myslím, že to ujde.
Nebo snad ano?
![]()
Ja mel za to ze jsi pred nejakou dobou mlel neco o tom ze jsi tu naposled...Aspon vidis jak kecas...