Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Automat ANO-NE
Řekl bych, že je to přesně tak, jezdím pouze D, občas, když se mnou někdo chce "pozávodit" při předjíždění, tak tam dám S, převodovka potom řadí ve vyšších otáčkách.Martinéz píše:to bugson: vzdyt tos mi tvrdil uz pred dvema lety:)
jinak steptronic je pecka, zkusis si to tak 2 a pak uz tam nechas D, max 1x za dva roky abys kamosum ukazal ze ta tvoje prevodovka to umi i na tvuj povel..ja bych urco manual, automat mi pripada jako bariera ridic/auto...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
no já měl rozdíl 2l ,takže podle mě nepřehnané.V 530d manuál jsem jezdil za cca 7-8l v dA cca za 9-10 a to u mě je 2lityLukáš píše:jj bud jezdíš D nebo S, manualni režim člověk skoro nepoužil.
Jinak 530d mi v manualu i automatu je příjemná. jinak rozdil 2litry mi přijde přehnaný, já měl rozdíl do litru.

-
- Klubové ID: 1042
Ja mám 535 automat a už by som manuál ani nechcel. Keď to človek nechce na blbnutie, tak iba automat. podľa mňa by mal by? automat štandart a manuál ako dodatočná výbava, tak ako to je v amerike. ma? tak ešte ich cenu benzínu (55Sk galon = cca 12Sk/L), hmmm... Veď keď už ide o to, aj na automate si môžem radi? rýchlosti, akurát že nemusím stláča? spojku. A občas s tým robím aj ukážku sily. Ako ta prevodovka je podľa mňa stavaná na ten výkon, ale zas to netreba moc preháňa?.
Spotreba - no teoreticky automat by mal ma? nižšiu spotrebu, ako manuál, pretože počítač dokáže oveľa efektívnejšie a rýchlejšie zaradi? správnu rýchlkos?, ako bežný vodič. Ale zas ide o to, ako je postavený program, koľko má prevodových stupňov a taktiež od štýlu jazdy. A hlavne štýl jazdy robí všade spomínanú vyššiu spotrebu. Lebo kto má automat, si to možno ani neuvedomuje, ale proste pridá plyn a drží ho na potrebnej úrovni, kdežto u manuálu sa plyn pridáva postupne až po potrebnú úroveň. a ono sa to nezdá, ale takto sa to celkom pekne na tej spotrebe nazbiera. ja mám na 535iA dlhodobu spotrebu 15,8L. Ale skúšal som ís? pianko a štýlom manuálu (pri rozbiehaní v potrebných otáčkach povoli? plyn, čím sa preradila rýchlos?). a dostal som to na ten úsek na 9,5L. a keď idem normálnym štýlom a pianko, tak pod 12L ani nejdem.
Čím to tak asi je že F1... používa polo/automaty ??? proste manuál patrí do minulého tisícročia.
Spotreba - no teoreticky automat by mal ma? nižšiu spotrebu, ako manuál, pretože počítač dokáže oveľa efektívnejšie a rýchlejšie zaradi? správnu rýchlkos?, ako bežný vodič. Ale zas ide o to, ako je postavený program, koľko má prevodových stupňov a taktiež od štýlu jazdy. A hlavne štýl jazdy robí všade spomínanú vyššiu spotrebu. Lebo kto má automat, si to možno ani neuvedomuje, ale proste pridá plyn a drží ho na potrebnej úrovni, kdežto u manuálu sa plyn pridáva postupne až po potrebnú úroveň. a ono sa to nezdá, ale takto sa to celkom pekne na tej spotrebe nazbiera. ja mám na 535iA dlhodobu spotrebu 15,8L. Ale skúšal som ís? pianko a štýlom manuálu (pri rozbiehaní v potrebných otáčkach povoli? plyn, čím sa preradila rýchlos?). a dostal som to na ten úsek na 9,5L. a keď idem normálnym štýlom a pianko, tak pod 12L ani nejdem.
Čím to tak asi je že F1... používa polo/automaty ??? proste manuál patrí do minulého tisícročia.