Zdar a silu,
nedávno mi v Bratislavě z auta (530D) oškubaly parkovací senzory, aj drobnosi . Mám už nachystaný nový, ale ty jsou samozřejmě černý! Dají se normálně přelakovat? nebo je na to nějaký spešl postup? Máte s tím někdo zkušenosti?
Jo a ještě jedna věc, docela mě zklamaly xenony, měl jsem e36 a oproti ní, bych potřeboval v e39 slepeckou hůl, protože večer je od tech světel celkem prd vidět. Je to u e39 normální., nebo mam někde problém?
MartyH píše:Zdar a silu, nedávno mi v Bratislavě z auta (530D) oškubaly parkovací senzory, aj drobnosi . Mám už nachystaný nový, ale ty jsou samozřejmě černý! Dají se normálně přelakovat? nebo je na to nějaký spešl postup? Máte s tím někdo zkušenosti?
Jo a ještě jedna věc, docela mě zklamaly xenony, měl jsem e36 a oproti ní, bych potřeboval v e39 slepeckou hůl, protože večer je od tech světel celkem prd vidět. Je to u e39 normální., nebo mam někde problém?
díky.
asi je nekde chyba..... presedl jsem z e34 a ted kdyz nekoho v noci potkam tak dokonce vidim Zda se mi to ok, i kdyz jsou i auta ktere sviti lip a nemusi mit xenony..... navic mam dost zasrane svetla zevnitr (to plexi) takze snad pomuze vyndat a prelestit
HEEEEELP,
tak jsem tam zatím vzhledem k nedostatku času dal aspon ty černý senzory, ale.........PDC nefunguje potvora, pořad jen bliká a ton upozorní, že nefunguje....
Nezůstala třeba někde zapsaná chyba? Je potřeba tento system nějak resetovat aby načetl ty nový čidla?
MartyH píše:HEEEEELP, tak jsem tam zatím vzhledem k nedostatku času dal aspon ty černý senzory, ale.........PDC nefunguje potvora, pořad jen bliká a ton upozorní, že nefunguje....
Nezůstala třeba někde zapsaná chyba? Je potřeba tento system nějak resetovat aby načetl ty nový čidla?
nooo...tak to super, protože ty chybějící jsem vyměnil a ono to nefunguje... a kde je "zakopanej pes" netuším. Ukradli z toho 2 senzory, ty se vyměnily a ...nic......
asi jedině, jestli někde nškubly drát...ale to se mi nezdá pravděpodobný.
Jen k těm xenonům, zrovna včera mi můj známý, oční doktor, tvrdil, že existuje skupina lidí, kteří prostě nesnesou xenonový osvětlení, prostě v tom světle nerozlišují tolik, kolik normál.... většina lidí.
J_H_ píše:Jen k těm xenonům, zrovna včera mi můj známý, oční doktor, tvrdil, že existuje skupina lidí, kteří prostě nesnesou xenonový osvětlení, prostě v tom světle nerozlišují tolik, kolik normál.... většina lidí.
zajímavá myšlenka, to by ale všichni co se mnou v tom autě jezdí měli stejnej problém
horší je to s tím PDC. že jsou některý nalakovaný a jiný ne, by snad na funkcoi vliv mít nemělo, ne?
jo se slepeckou holi jezdim taky, mohli byste nekdo poradit jak to kryci plexi svetel e39 vyndat a prelestit? pripadne jestli ma smysl do svetel r.98 cpat xenony a nebo radsi setrit na komplet xenony s cirou optiku...?
2 MartyH: No ja nevim,ale rozhodne ten PDC ma nejakou ridici jednotku, trebas ta nefunguje s tema cernochama a nebo ciste teoreticky muze byt KO jak to ukradli
2 fix: Na vetsine aut se tam zevnitr nedostanes a proste to plexi je tam nalepene - nekdy jen chycene jakoby silikonem (nevim jak preste u toho tveho) - je to piplacka to sundat a nic neponicit - pak lestit,samosebou radeji nicim lihovym nebo styl vemu Aceton at uz je to dole:) apod nebo cimkoliv co by mohlo to plexi poskrabat
jo, je moýžný, že je řídící jednotka KO, ale spíeš se asi podívám, jestli jsou ty čidla totožný s těma stávajícíma. Snad na sobě budou mít BMW čísla....
co se těch xenonů týka, tak si osobně myslím, že problém je ve zdroji a to, že už dává málo "š?ávy".
musím to ještě prokonzultovat, ale řešil jsem to s pár lidma, a vypadá to fakt na vadnej zdroj.
Když senzor proměříš měl by ukazovat asi 7 ohmu jednoduší je to proměřit přimo na patici u řj , překontroluj zásuvku na kabelaži často se při odpojování utrhne dutinka z patice a pak nemáš kontakt
u tech xenonu bych spis predpokladal, ze budou vybojky tesne pred smrti a vykazuji jinou svitivost nez by meli, zdrojama to pravdepodobne nebude, jinak by nenaskocili..
u starych svetlometu do 8/00 dou kryty pomerne jednodusse oddelat, postup - oddelat opatne listu pod svelem, vypojit blinkr, tri zarazky sjou dole - odklopit zvenku, jedna u blinkru zevnitr a dve, nebo tri vidis navrchu, u faceliftoveho svetla nejdou sundat ani omylem, svetlo je zalisovany..
kutil píše:Když senzor proměříš měl by ukazovat asi 7 ohmu jednoduší je to proměřit přimo na patici u řj , překontroluj zásuvku na kabelaži často se při odpojování utrhne dutinka z patice a pak nemáš kontakt
ano bývá tam často oxidace a při demontáži se často dutinky odtrhnou je to velmi titěrné pak jedině sehnat starou paticí a naletovat nebo to přímo připájet a zaizolovat nová kabelaž na 8 senzoru myslím 8 t na 7mu