Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Divná klima

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Zdravím. Mám e34 525tds a zdá se mi, že se něco podělalo. klima fungovala, byla naprosto v pohodě, jednou se mi stalo, že jsem někam přijel se zapnutou klimou, zaparkoval, vypnul motor a odešel. Po příchodu jsem přišel, strčím klíč do zapalování, vypnu klimu a nastartuju. Klimu pustím a chladí. takže v pohodě a nic zvláštního. Jenže, když už byla zima va autě, klimu jsme vypnul, tlačítko zhaslo, ale z vetracích mřížek šel stále studenej vzduch. Vím, chvilku trvá, než to do auta pusti vzduch z venku (vzdy je v aute pěkně dusno), jenže, tohle ještě nepřestalo. Do auta dostanu teplejší vzduch jen tak, že otočím kolečkama na teplotu. Jinak, když tam dám zimu a klimu nepustím, litaj mi z větráku ledový krystaly :-) :-) A když zapnu klimu, jedinej rozdíl je v tom, že mi svítí kontrolka. Mrazí to furt stejne.

TAkže otázka. mohlo se stát, že kompresor zůstal stále v sevřeným stavu? Takže furt chladí, i když ho vypnu, nebo zapnu? Nebo kde může být vada? A jestli zůstal sepnutej, jak docílím toho, aby se rozepnul. Ale tak aby pak zase fungoval normálně. :-):-)
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od George_D »

Je možný že nerozozpíná elektromagnetická spojka, ale je divný že by to přirezlo. Ale to zjistíš jednoduše, když sundáš řemen z kompresoru a zatočíš :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od George_D »

:lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mkalous »

kdež s tím nezatočím, tak je to kouslé, nebo přirezlé. :-) co když to bude kouslé? To je na výměnu, co? asi. :-) no, hlavně že to alespoň chladí :-) :-) ale v zimě to bude nic moc. :-)
MARTIN

#5 Příspěvek od MARTIN »

měl jsem stejný problém, je to ve vypínači, promačkal jsem párkrát tlačítko klimy a vnitřní cirkulace a vypla --- od té doby funguje vše jak má. Elektromagnet. spojku zjistíš, uplným vypnutím ventylátoru topení ( až na polohu nula) a uslyšíš jak rozepne kompresor. zdar
tds

#6 Příspěvek od tds »

zdarec jestli to máš zapnutý na AUTO tak nemusíš mít vůbec zaplý tlačítko vločky a chladí to. zkus to vypnout z AUTO režimu pro obě strany a nemělo by to chladit.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

tds píše:zdarec jestli to máš zapnutý na AUTO tak nemusíš mít vůbec zaplý tlačítko vločky a chladí to. zkus to vypnout z AUTO režimu pro obě strany a nemělo by to chladit.
jenže já nemám digitální klimu. Mám klasicickej knoflík s výhřevem okna, vloučkou na klimu a vnitřní okruh, a pak klasicke otočné spínače na teplotu a na rychlost.

Žádné auto. :-(
Ale i tak díky.
Odpovědět