Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Automat a R pri jazde dopredu
-
- Klubové ID: 1042
Mnohí sa pýtali, čo sa stane, ak sa počas jazdy dopredu zaradí na automate spiatočka: Vracal som sa v noci domov a išiel som dole dlhým kopcom. bol som rozbehnutý tak na 100km/h a aby ma motor nebrzdil, vyhodil som rýchlos?. Asi po dvoch minútach som si všimol biele svetlo v spätnom zrkadle. Pozriem na palubovku a hups, svietilo R. Odvtedy mi to nedalo pokoj a som to pár krát vyskúšal. Takže: R sa tam môže kludne zaradi?, kým nezastavia kolesá, spiatočku prevodovka nezaradí. A to isté platí aj opačne, pri jazde na spiatočku až do zastavenia kolies prevodovka 1 nezaradí. A taktiež 1-2-3. ak sa zaradí napr 1 v 100kmh, prevodovka ju nezaradí, až kým neklesné rýchlos? zodpovedajúca potrebným otáčkam motora.
Ale potreboval by som zas poradi? niečo ja, čo nemám záujem skúša? na svojom automate, ale tiež mi to nedá pokoj. Ak chcete na manuále poriadne zahraba?, stačí zaradi? 1, podrža? spojku a spolu s pridaním plynu ju čo najrýchlejšie pusti?... Ale ako to zvláda automat ? Čo sa s ním deje, ak je zaradené N, motor sa vytočí do vyšších otáčok a vtom sa zaradí D ??? Je na to stavaný, alebo dostáva dos? zabra?. A hlavne ako to je u týchto starých tipov ? Lebo toto je v podstate pre prevodovku najvyššia možná zá?až.
Ale potreboval by som zas poradi? niečo ja, čo nemám záujem skúša? na svojom automate, ale tiež mi to nedá pokoj. Ak chcete na manuále poriadne zahraba?, stačí zaradi? 1, podrža? spojku a spolu s pridaním plynu ju čo najrýchlejšie pusti?... Ale ako to zvláda automat ? Čo sa s ním deje, ak je zaradené N, motor sa vytočí do vyšších otáčok a vtom sa zaradí D ??? Je na to stavaný, alebo dostáva dos? zabra?. A hlavne ako to je u týchto starých tipov ? Lebo toto je v podstate pre prevodovku najvyššia možná zá?až.
Jediný co můžu poradit, tak to ani nezkoušej, nebo ji odvaříš. Tohle ti určitě vysvětlí Darmon, ten je na automaty sekáč.Frenky píše:Ale potreboval by som zas poradi? niečo ja, čo nemám záujem skúša? na svojom automate, ale tiež mi to nedá pokoj. Ak chcete na manuále poriadne zahraba?, stačí zaradi? 1, podrža? spojku a spolu s pridaním plynu ju čo najrýchlejšie pusti?... Ale ako to zvláda automat ? Čo sa s ním deje, ak je zaradené N, motor sa vytočí do vyšších otáčok a vtom sa zaradí D ??? Je na to stavaný, alebo dostáva dos? zabra?. A hlavne ako to je u týchto starých tipov ? Lebo toto je v podstate pre prevodovku najvyššia možná zá?až.
-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
Jako už několikrát ČTI ČTI ČTI jestli nechceš přijít o almaru.
Sice pro spíš pro US vozy, ale princip podobnej!
http://www.usmotors.cz/modules.php?name ... cle&sid=46
Sice pro spíš pro US vozy, ale princip podobnej!
http://www.usmotors.cz/modules.php?name ... cle&sid=46
-
- Klubové ID: 1042
no, chápem že to s tým R za jazdy do predu nemám robi?, ja len že ak by náhodou to niekto omylom urobil, tak nič sa nedeje, je s tým počítané, určite po skúsenostiach iných nebudem skúša? v otáčkach radi? D, ale nechápem, prečo sa nemôže počas jazdy hodi? neutrál ? načo tam potom je ? veď ak zastavím na križovatke, stojím na brzde na D, ak zastavím úplne, dávam P. ??? Stá? na brzde a ma? N nedáva moc zmysel ani na krátke zastavenie, ani na zaparkovanie... Ale viem určite, že mi N pri dlhej rovnej ceste a dostatočnej rýchlosti podstatne zníži spotrebu. Očividne to je asi o polovicu menej, ako to dokáže udrža? tempomat. A pri dlhej ceste dolu jemným kopcom to urobí dos?. A taktiež na rovinách, lebo zotrvačnos? 2t auta pri 100kmh je obrovská.
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
setrvacnost obrovska, cena prevodovky taky, na N to nebude dostatecne tlakovat. (coz je treba taky jeden z duvodu proc maj stary almary vypinaci overdrive)Frenky píše:no, chápem že to s tým R za jazdy do predu nemám robi?, ja len že ak by náhodou to niekto omylom urobil, tak nič sa nedeje, je s tým počítané, určite po skúsenostiach iných nebudem skúša? v otáčkach radi? D, ale nechápem, prečo sa nemôže počas jazdy hodi? neutrál ? načo tam potom je ? veď ak zastavím na križovatke, stojím na brzde na D, ak zastavím úplne, dávam P. ??? Stá? na brzde a ma? N nedáva moc zmysel ani na krátke zastavenie, ani na zaparkovanie... Ale viem určite, že mi N pri dlhej rovnej ceste a dostatočnej rýchlosti podstatne zníži spotrebu. Očividne to je asi o polovicu menej, ako to dokáže udrža? tempomat. A pri dlhej ceste dolu jemným kopcom to urobí dos?. A taktiež na rovinách, lebo zotrvačnos? 2t auta pri 100kmh je obrovská.