Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

uprava TD motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jahy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jahy »

Dá se nějak zvýšit výkon u motoru TD 85kw???nebo se musí koupit nový motor TDS???
skautik Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jahy píše:Dá se nějak zvýšit výkon u motoru TD 85kw???nebo se musí koupit nový motor TDS???
chip

nebo

intercooler a chip

nebo

2 intercoolery 2 turba chip
jahy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jahy »

a zvládne to motor ten intercooler?a na jaké peníz to přijde?nebo ten chip?a kdo to dělá.díky
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

skautik píše:
jahy píše:Dá se nějak zvýšit výkon u motoru TD 85kw???nebo se musí koupit nový motor TDS???
chip

nebo

intercooler a chip

nebo

nebo
3 intercoolery 3 turba 2chipy
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

darmon píše:
skautik píše:
chip

nebo

intercooler a chip

nebo

nebo
3 intercoolery 3 turba 2chipy
a jednoho cypa...
Klakson
Klubové ID: 66
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Klakson »

nebo bimoto
jahy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jahy »

no když nevíte,tak nevíte 8O
Martinéz
Klubové ID: 356

#8 Příspěvek od Martinéz »

Vzdyt uz sem ti to prece psal, musis do toho dat trochu vlastni iniciativy.. skoro asi jedinej IC, co se tam vejde, je origo z TDs (z e36 TDs se tam nevejde, ma jinej tvar), nevim proc by to ten motor neutahl, TD je celkem poddimenzovany. Pak by to chtelo vyhodit kat a nejak vhodne jej nahradit. Dal Sportovni vlozku (konus nema cenu, musel bys prekopavat nabor vzduchu a v boxu pro filtr vytvorit usmerneni, aby se tam vzduch nemlel(..vyslednej rozdil oproti sport. vlozce nulovej).

Nejjednodusi je tam dat chip, bezpecne ti to zvysi vykon, ale jestli nemas motor v poradku, bud opatrnej. Ten ti udela kde kdo za 7k, staci hledat na netu. No a pokud by ses rozhodl pro IC, je nutny po tom taky chipovat, ale to uz ti musi nekdo nachipovat presne pro "omezichladicovany" TD, je tam par jinejch veci (treba turbo). Pak si taky sezen mensi chladic vody z TDs a bude se muset hejbat i s chladicem oleje..

Nachipovany TD ti pojede v horku stejne jako TDs, pod 20'C pojede lip (taky diky kratsimu diferaku) a navic bez turbodiry.

Takze muzes zacit, staci ti k tomu Annonce a net, vse tam pohledas..
jahy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jahy »

jo jo dík.chtěl jsem se ještě radši jednou zeptat co a jak.zdá se mi žo v motoru klepou -hydroštely-ale když tam dám nový olej,tak to přejde.jaky tam dáváte olej?
kdyby jste někde narazili kdo dělá ten chip,pošlete mi adres.děkuji
autum moc nerozumím...
Martinéz

#10 Příspěvek od Martinéz »

jahy píše:jo jo dík.chtěl jsem se ještě radši jednou zeptat co a jak.zdá se mi žo v motoru klepou -hydroštely-ale když tam dám nový olej,tak to přejde.jaky tam dáváte olej?
kdyby jste někde narazili kdo dělá ten chip,pošlete mi adres.děkuji
autum moc nerozumím...
treva diesel-technic.cz Staci zadat ve vyhledavaci chiptuning a vyleze ti toho 3 prdele..
davam plnou syntetiku..
jahy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jahy »

no a ten sportovní filtr mám koupit na TD nebo TDS?je to rozměrově stejné???
skautik Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Martinéz píše:Vzdyt uz sem ti to prece psal, musis do toho dat trochu vlastni iniciativy.. skoro asi jedinej IC, co se tam vejde, je origo z TDs (z e36 TDs se tam nevejde, ma jinej tvar), nevim proc by to ten motor neutahl, TD je celkem poddimenzovany. Pak by to chtelo vyhodit kat a nejak vhodne jej nahradit. Dal Sportovni vlozku (konus nema cenu, musel bys prekopavat nabor vzduchu a v boxu pro filtr vytvorit usmerneni, aby se tam vzduch nemlel(..vyslednej rozdil oproti sport. vlozce nulovej).

Nejjednodusi je tam dat chip, bezpecne ti to zvysi vykon, ale jestli nemas motor v poradku, bud opatrnej. Ten ti udela kde kdo za 7k, staci hledat na netu. No a pokud by ses rozhodl pro IC, je nutny po tom taky chipovat, ale to uz ti musi nekdo nachipovat presne pro "omezichladicovany" TD, je tam par jinejch veci (treba turbo). Pak si taky sezen mensi chladic vody z TDs a bude se muset hejbat i s chladicem oleje..

Nachipovany TD ti pojede v horku stejne jako TDs, pod 20'C pojede lip (taky diky kratsimu diferaku) a navic bez turbodiry.

vejde se tam toho dost, zalezi jak to budes chtit upevnit a jak by to melo vypadat. taky zalezi na tom jestli tam ma klimu nebo ne :)
jahy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jahy »

klimu mám,ale chci dát vlžku do orig.boxu
Martinéz

#14 Příspěvek od Martinéz »

skautik píše:
Martinéz píše:Vzdyt uz sem ti to prece psal, musis do toho dat trochu vlastni iniciativy.. skoro asi jedinej IC, co se tam vejde, je origo z TDs (z e36 TDs se tam nevejde, ma jinej tvar), nevim proc by to ten motor neutahl, TD je celkem poddimenzovany. Pak by to chtelo vyhodit kat a nejak vhodne jej nahradit. Dal Sportovni vlozku (konus nema cenu, musel bys prekopavat nabor vzduchu a v boxu pro filtr vytvorit usmerneni, aby se tam vzduch nemlel(..vyslednej rozdil oproti sport. vlozce nulovej).

vejde se tam toho dost, zalezi jak to budes chtit upevnit a jak by to melo vypadat. taky zalezi na tom jestli tam ma klimu nebo ne :)
u e34 tam vazne moc mista neni, to mi ver..treba v pripade origo TD chladice ti tam neprojde ani jedna trubka.
to Jahy..kamo, nebud zabrzdenej a zavolej si do 1. tuning shopu ve Zl. str., tam ti nezavazne poradej. Jasne ze TD a TDs maj stejnou vlozku, dyt to jsou skoro stejny motory..
jahy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jahy »

no zabržděnej.od toho je tu forum abych se ptal.radši se zetám až neudělám nějakou blbost.
už jsem psal na diesel technik tak čekám na odpověd co a jak.no a pujde na chip +sport.fitlr.no snad to bude pro začátek stačit.
Martinéz

#16 Příspěvek od Martinéz »

jahy píše:no zabržděnej.od toho je tu forum abych se ptal.radši se zetám až neudělám nějakou blbost.
už jsem psal na diesel technik tak čekám na odpověd co a jak.no a pujde na chip +sport.fitlr.no snad to bude pro začátek stačit.
zavolej jim rovnou, ten capek je fakt extra pohodar a znalec, na maily on moc nema cas..
jahy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jahy »

už mi napsal.super cena 6.300,- doufam že to bude v poho.ale budou otevírtat pobočku v plzni.
jahy
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jahy »

tak jsem zatím dal green filter místo původního.šel bych to hned očipovat ale mám strach co ten motor.pořád mi to cvaká.měnil jsem olej a nepomohlo to.možná ted je to víc slyšet díky tomu filtru nebo se to zhoršuje.v jednom servisu mi řekl maník at to neřeší m a druhém mi řekl že klepe ventil a oprava 15tis.tak nevím.
kdo je machr na motory?neznáte někoho kdo mi řekne co a jak?
Odpovědět