Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

stěřač

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jahy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jahy »

tak mi levý stěrač-spolujezdec- začíná zlobit.je to rozbité v držáku stěrače.nevím jak to popsat.stěrač moc nestírá a dře mi o kapotu.potřeboval bych to nějak opravit ale nevím jak se tam dostanu a zda není něco zničené-je to vyviklané.drří to ,ale při pohybu se to mele.dá se to opravit nebo komplet vyměnit???díky za pomoc
Slid
Klubové ID: 1699

#2 Příspěvek od Slid »

Jako zničeho nic??
jahy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jahy »

no asi jo.
Fikux

#4 Příspěvek od Fikux »

Předpokládám, že to že se to vymlelo z toho držáku stěrače bylo způsobeno právě tím, že ti to naráželo do kapoty ... takže nejdřív bych vyřešil to, aby se to neopíralo ( např. přesazenim stěrače nebo seštelováním kapoty ) a pak nejspíš budeš muset vyměnit celý mechanismus a jestli se nepletu, tak se tam hooodně špatně dostává u e34 a musí se rozebrat eletrika a snad i topení (myslim)
jahy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jahy »

kapota je už nasazena co nejvíc.stěrač sundám bez problému ale ten mechanizmus vyndat je problém.není tam místo.to mám radost...
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pivson »

Fikux píše:Předpokládám, že to že se to vymlelo z toho držáku stěrače bylo způsobeno právě tím, že ti to naráželo do kapoty ... takže nejdřív bych vyřešil to, aby se to neopíralo ( např. přesazenim stěrače nebo seštelováním kapoty ) a pak nejspíš budeš muset vyměnit celý mechanismus a jestli se nepletu, tak se tam hooodně špatně dostává u e34 a musí se rozebrat eletrika a snad i topení (myslim)
Jo jo, těžko poznat z popisu co je vlastně KO.

Přesadit stěrač vejš a uvidíš.

Jinak se musí vyndat machanizmus. Je to pěkně blbá práce, ja to měnil a fakt přístup hroznej.
Musí se sundat dekl za motorem a jde to i s trochou šikovnosti bez sundavaní topení. jen trochu kroutit, trochu něco ztlačit a tak. Ale lidi co nejšou manuálně zručný a? to nedělaj.
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pivson »

ještě jako prevenci doporučuju občas stříknout WDčko či jinej mazací sráč kolem ty osy na kterou se nasazuje stěrač.
Jinak se může stát žě to časem trochu zarezne a pak musíte měnit.
Jo prevence se hodí
Fikux

#8 Příspěvek od Fikux »

jahy píše:kapota je už nasazena co nejvíc.stěrač sundám bez problému ale ten mechanizmus vyndat je problém.není tam místo.to mám radost...
Tak jedině potom přesadit stěrač ... je to na e34?
mike525
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mike525 »

Pokud to je to same co mam ja, tak je vymlete ulozeni toho tisicihranu co drzi rameno sterace. Mel jsem to rozebrane a je to v tom ulozeni proste vymlete. Chce to udelat nejakou vlozku, nebo tam treba do toho pouzderka vlisovat male lozisko.... chce si s tim pohrat, nebo radsi nekde na vrakaci sehnat funkcni mechanismus a jen prohodit....
jahy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jahy »

jo jo ten tisícihran se hejbe.nemá ho někdo.rád koupím
mike525
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mike525 »

Ten tisicihran je v pohode, vymlete to je kolem neho v tom pouzdre...
jahy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jahy »

no tisícihran je v poho.dal jsem tam podložkku a uvidím jak dlouho.ale rozdělávat se mi nechce.opravoval to už někdo?
Odpovědět