Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
POMOC!!! 524TD nejde otáčkoměr,a ukaz.spotřeby,motor nefungu
-
Kluci ma 524TD e34,z roku 88, a nejde mi otáčkoměr a ukazatel průměrné spotřeby,a motor jde nastertovat ale nemá sílu pod tahem a drží vysoký otáčky jako kdyby čerpadlo bylo poblázněný!! vůbec nevim co to je!!§ na diagnostiku to nejde napojit(Bosch KTS 500)-nenajde ŘJ !! pomcte mi někdo nebo prodejte řídící jednotku nebo na vyzkoušení a pod!!! dík!!! kdybyste měl někdo nápad tak zavolejte nebo napište a já zavolám!!!!! vše zaplatím!!!! 604272138
-
už jsem tam jednou byl ...prostě to nejde napojit!!! a to auto je nepojizdný!!! jako kdyby tam ta ŘJ nebyla!! ale jako jde nastartovat ,,to jo! ale nemá sílu....a otáčky sotva reagujou na plyn! nejspíš mi říkal že to bude defektní řídící jednotka....ale nevim taky která!!! sou tam dvě jedna větší a jedna menší!! Ktera to je??? jo a když zapnu klíček tak na čerpadle začne něco hvízdat jako by nějakej motorek! to to předtím nedělalo!!!
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Bairischen píše:Símač na polohu setrvačníku tam drží! ovšem pokud neni špatnej......ale to ja opět nezjistim jak už sem říkal nejde to napojit na diagnostiku!!!
Snímač otáček ti ale spíš shodí otáčky dolů, než nahoru. Tím to nebude, ale pro jistotu na něm povol ten imbousek (ten na držáku, né ten na čidlu = rozhodil by jsi si vzdálenost čidla od setrváku) a zkus ho vysunout. Jestli nepůjde ven, tak je nakopnutej od setrváku.
-
- Kontaktovat uživatele:
voko21 píše:Bairischen píše:Símač na polohu setrvačníku tam drží! ovšem pokud neni špatnej......ale to ja opět nezjistim jak už sem říkal nejde to napojit na diagnostiku!!!
Snímač otáček ti ale spíš shodí otáčky dolů, než nahoru. Tím to nebude, ale pro jistotu na něm povol ten imbousek (ten na držáku, né ten na čidlu = rozhodil by jsi si vzdálenost čidla od setrváku) a zkus ho vysunout. Jestli nepůjde ven, tak je nakopnutej od setrváku.
Teď vedle v jiném fóru čtu, že tam máš ten snímač "zašprclej". Já to měl taky a je to pěknej vopruz ho vyndat ven. Je tam zatraceně málo místa a děláš to hlavou dolů, potopenej po pás v motoru. Záleží jak moc je nakopnutej. Já ho dostával ven několik hodin, nechtělo se mi sundavat převodovku a tak jsem se pokusil od motorovýho prostoru. Nejdřív jsem urval tu plastovou část s drátem od té plechové části(kryt cívky), co je zasunutá k setrváku, kleštěma jsem vytahal drátky cívky z krytu (byly vyvrhnutý