Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tajná hadice

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Zdravím. V motoru mám hadici, která nikam nevede a je zakončená šroubem :-) (ne ode mě). tak se chci zeptat, ka mmá být zapojená?

e34, r.v. 11/93, 525TDs

je s bílím pruhem..... a hned vedle je s modrým pruhem a ta je zapojená zpět někam do systému viz obrázek...
Přílohy
DSCN0004.JPG
DSCN0004.JPG (95.96 KiB) Zobrazeno 1546 x
DSCN0003.JPG
DSCN0003.JPG (84.94 KiB) Zobrazeno 1546 x
JRC
Klubové ID: 132

#2 Příspěvek od JRC »

Já bych to tipnul, že máš odpojený AGR ventil a tohle je do něj podtlak. Koukni se, jestli ta druhá hadička, co vede do tebou zakroužkované membrány, jde na malý elmg. ventil a jestli z toho ventilu jde přívodní. Já si myslím, že je to ona.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mkalous »

na tom prvnim obrazku je castecne videt, jak a kam to jde... moje "tajna" hadice jde do toho "neceho" (ventilu) , co tam je videt a je to ten bliz k ridicovy.... A ta hadice s modrým pruhem jde do toho druheho...
je na tom neco spatneho?
a ty pises, ze mam asi odpojeny AGR ventil.. ten am hledat kde :-(
navic, do tech ventilo, kam vedou ty dve hadice, vedou zespoda dalsi hadice a ty jdou nekam k motoru a dal jsem to nerozebiral, kam presne....

navic, kdyz bude odpojeny ten AGR ventil, co to bude delat s autem?
skautik Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od skautik Čestný člen »

mkalous píše:na tom prvnim obrazku je castecne videt, jak a kam to jde... moje "tajna" hadice jde do toho "neceho" (ventilu) , co tam je videt a je to ten bliz k ridicovy.... A ta hadice s modrým pruhem jde do toho druheho...
je na tom neco spatneho?
a ty pises, ze mam asi odpojeny AGR ventil.. ten am hledat kde :-(
navic, do tech ventilo, kam vedou ty dve hadice, vedou zespoda dalsi hadice a ty jdou nekam k motoru a dal jsem to nerozebiral, kam presne....

navic, kdyz bude odpojeny ten AGR ventil, co to bude delat s autem?
to je to stribrny co mas zakrouzkovany :-)
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mkalous »

vzdyt rikam, ze jsem blbej..
navic je patek, na mě se musí pomalu :-)

dobre, takze kdyz je do toho zapojená hadice, která vede do nejakých asi ventilu, tak to je dobre??
ale co pak s tou druhou hadici, ktera vede z toho druheho ventilu nikam a je ukoncena sroubem.... :-(
fornax

#6 Příspěvek od fornax »

Jedna hadička vede do toho AGR a ta druhá by měla být zapojena do sání zespodu a měří tlak turba
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

Dan Ďurček píše:Jedna hadička vede do toho AGR a ta druhá by měla být zapojena do sání zespodu a měří tlak turba
Fajn, a jedno která kam půjde, nebo je to přesně dané????
fornax

#8 Příspěvek od fornax »

je to dané. Ta kostka, která má jen jednu hadičku je od měření tlaku a jde tudíž do sání. ta druhá má dvě hadičky tak jedna jde do AGR ventilu a druhá nevím přesně, ale myslím že do hadice od vývěvy do posilovače brzd tam je taková roztrojka
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mkalous »

Dan Ďurček píše:je to dané. Ta kostka, která má jen jednu hadičku je od měření tlaku a jde tudíž do sání. ta druhá má dvě hadičky tak jedna jde do AGR ventilu a druhá nevím přesně, ale myslím že do hadice od vývěvy do posilovače brzd tam je taková roztrojka
no perfektni, tak to odpoledne zkontroluji a uvidíme, jak moc jsou zpYeházené a nezapojené.. :-)
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mkalous »

Tak jsem tu zpět se "svojí tajnou" hadicí. zkoumal jsem to, koukal jsem na to a stále to nechápu.
raději jsem to vyfotil a snad i rozumě popíšu. :-)
takže podle obrázků jde z AGR ventilu hedice s modrým pruhem, označená 1, do kostky číslo jedna. a z té jde hadice číslo 4 co hadice mezi posilovačem brzd a něčím. A těď moje "tajná" hadice označená dvěma otazníkama jde do krabice číslo dvě a odtud hadicí číslo tři opět do hadice mezi posilovačem brzd a něčím.
A teď mi někdo řekněte, kam má vést má tajná hadice :-) :-)
Nebo jsem tak blbej?
Přílohy
hadice01.jpg
hadice01.jpg (70.41 KiB) Zobrazeno 1454 x
hadice02.jpg
hadice02.jpg (74.49 KiB) Zobrazeno 1454 x
hadice03.jpg
hadice03.jpg (64.86 KiB) Zobrazeno 1454 x
Odpovědět