Čau lidi,
mám motor 2,8 benzín v E39. Začala se mě po ohřátí motoru tlakovat chladící kapalina a vytékat přes pojistný 2 barový ventil ve víčku expancky. Zajel jsem k odborníkovi na motory a ten říkal že buď je v háji těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava. Různá BMW v benzínu od 2 do 3 litrů obsahu užívám už přes 6 let . Nikdy jsem se nesetkal s tím to problémem u benzínového motoru. Měl někdo podobný problém ?
Momentálně je sundaná hlava a hledáme chybičku. Myslel jsem že to bude hlava ale nic se na ní nenašlo. Těsnění bylo u šestého válce trochu jinak zmáčklé, tak ho vyměníme a dáme to dohromady. Buď to bude dobrý nebo budu muset sehnat jinou hlavu popřípadě motor.
Jediné co bylo podezřelé je to těsnění, na jednom místě bylo divně zkrabatělé. Hlavu jsme podrobně prohlídly a nic nenašly. Už se to dáva dohromady tak brzy zjistím jestli to pomohlo.
hmm to sem zrovna nechtel rict aby to bylo takhle pochopeno, tesneni pod hlavou neni vec ktera by se mela nejak pravidelne menit, resp jo, ale pri trosku jiny kilometrazi. Takze muze prasknout z duvodu ze je vada materialu, ale to se zas tak moc nestava, a nebo se k motoru choval nekdo blbe a trpi nakou vadou ktera to odrovnala, typicky prehrati. Takze vymenit tesneni pod hlavou, srovnat hlavu atd, ale nevyresit duvod proc se ten motor prehral a ruplo to je kokotsky
Kupoval jsem ho v Brně v bazaru s tím ,že auto bylo lehce burané na čumák a na motoru se měnila jen vodní pumpa. Pod hlavou nebylo originální těsnění, tak že buh ví co se s motorem dělo. Najel jsem od koupi cca 40000 km a projevilo se to náhle.
Zdravím všechny
směju se protože už od pátku jezdím !!! Byla to doopravdy prasklá hlava. Půl dne telefonování a sehnal jsem jí za 10.000,- Kč . Dalo to trochu práce a ukecávání protože pražský vrakáče nechtěli jít pod 15.000,- , ale pak se našla zpřízněná duše a za druhý půl den už byla v garáži. Pro informaci jsem zjistil že na 2,5 litr i na 2,8 litr benzín je stejná hlava a dají se zaměňovat. Je akorát potřeba vyměnit ventily a zabrousit je. Celý víkend jsem to testoval a vše OK. Zítra pro jistotu vyměním ještě termostat (myslím že byl původcem celého problému) a mám vše za sebou. Doufám že na dlouho . Děkuji všem za inspiraci a všem přeji hodně KM bezporuch.