Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zvuk z motoru
-
- Kontaktovat uživatele:
co to je za zvuk? me to nekdy dela nekdy ne... jako kdybys tukal malinkym kladivkem do ventil deklu tak takovy zvuk to ma... s otackama je to porad stejny vubec se to nezrychluje ani nezesiluje a ted mi to zase prestalo delat... tak nevim... jedine pak viska ale tu mam uz dost hotovou a na otackach nebira i pri studenem motoru... 

divinol píše:ahoj,....taková věc...když mi auto stojí v téhle zimě přes noc venku tak ráno po startu cvaká cca tak 3min (než se asi vše promaže a trochu zahřeje) někde v motoru,prostě jen chvíli,čím větší zima tím je ten zvuk výraznějsí.....netuším co to je,,,dá se to nějak odstranit?....
Tak nad tím problémem přemýšlím již několik dní a teď mě napadlo jesti nemáš plynokapalinové perování u kterého jde seřizovat světlost vozu.Pokud ano tak je to komoresorek od toho štelování,byl u většiny aut umístěný v podběho u motoru a vydával takové zvuky jak popisuješ.Hlavně byly nezavislé na otačkách motoru.
hydraulicky vymezovani vule ventilu. pravdepodobne opouzivane...vymenit...je to trosku pakarna ale da se.divinol píše:pravidelný ?ukání ,závislé na okol.teplotě....čím větší mráz,tím víc,dnes jen asi 2sek.a pak jen lehce asi 3min než se to trochu zahřálo,jakoby zezačátku než se dostane olej všude,asi by to nemělo dělat ne?....co je to hydra?.....(v autě)
Zave píše:co to je za zvuk? me to nekdy dela nekdy ne... jako kdybys tukal malinkym kladivkem do ventil deklu tak takovy zvuk to ma... s otackama je to porad stejny vubec se to nezrychluje ani nezesiluje a ted mi to zase prestalo delat... tak nevim... jedine pak viska ale tu mam uz dost hotovou a na otackach nebira i pri studenem motoru...
Hydra kopiruji otáčky motoru a ty pišeš že je to pořad stejný.Přidaš a klepání zrychlí??????
-
- Kontaktovat uživatele:
Milda píše:Zave píše:co to je za zvuk? me to nekdy dela nekdy ne... jako kdybys tukal malinkym kladivkem do ventil deklu tak takovy zvuk to ma... s otackama je to porad stejny vubec se to nezrychluje ani nezesiluje a ted mi to zase prestalo delat... tak nevim... jedine pak viska ale tu mam uz dost hotovou a na otackach nebira i pri studenem motoru...
Hydra kopiruji otáčky motoru a ty pišeš že je to pořad stejný.Přidaš a klepání zrychlí??????
ne prave ze je to porad stejne... a ted poslednich asi 3tydny uz to zas nedela.... objevilo se mi to asi 5x jen nekdy...

-
- Kontaktovat uživatele:
darmon píše:hydraulicky vymezovani vule ventilu. pravdepodobne opouzivane...vymenit...je to trosku pakarna ale da se.divinol píše:pravidelný ?ukání ,závislé na okol.teplotě....čím větší mráz,tím víc,dnes jen asi 2sek.a pak jen lehce asi 3min než se to trochu zahřálo,jakoby zezačátku než se dostane olej všude,asi by to nemělo dělat ne?....co je to hydra?.....(v autě)
asi si dovolím souhlasit,....se zvýšenými otáčkami se to změní,.....co se dělá při opravě,výměna vahadel atd?....je to nákladné?......
-
- Kontaktovat uživatele:
Milda: no jak to zacalo klepat tak sem to zkousel odkud to jde-dal sem kovovou tyc na ruzna mista a posloucal sme na druhym koncu odkud to de a zdalo se mi ze je to nesilnejsi v mistech jak je napinak klinaku.... jo a ten zvuk je strasne moc nepravidelny... tukne to 1x, pak par sekund nic, pak to tukne vickrat, pak zase nic, proste strasne nepravidelny...
-
Fugo píše:teď v zimě jsem to taky natočil a taky bylo slyšet nějaký klepání a dělá mě to napínák řemenu pro klimu prostě jek je to studený tek se bou tak mrdá že to vydává ty zvuky, koukněte na něj je to vidět. Pokud je u vás tedy použit stejný systém napínáni jak u 750.
Na motoru M30 žádný napínák klíňaku ke klimě není.A z motrem to asi nebude mit nic společného když ten zvuk nekopíruje otáčky a klepe si svoje tempo.