vim že to sem moc nepatří že je to moc strý ale mam problém je to stará klasická E12 rv.1975 motor M10 1,8 (karburátor).a při jízdě se nechá na pohodu vytočit tak do 3000 otáček a pak motor zrychluje jen velice pomalu:-/ a asi od 3500 v motoru něco píská...a já nevim co by s tim mohlo bejt.napadá vás někoho něco??kontroloval sem benzínovej filtr,karburátor,trysky,vzduchovej filtr,vačku,benzínovou pumpu,rozdělovač,svíčky atd...a furt nevim co s tim je...
takže pokud máte někdo nákej nápad tak mi to napište...
Zkus se podivat na bohatost smesi benzinu, to by tomu odpovidalo, ze pri vysich otackach to tam lije jeste vice paliva a motor se dusi. Mozna to bude uplne neco jinyho, tezko rict, takhle diagnostikovat motor na dalku...
no altík mužu dát opravit pokud s nim něco a koupit novej řemen taky mužu sice na to ted nemam ale mužu to skusit ale jak to souvisí s tim že to auto nejede??
TOMMANO_V12 píše:Zkus se podivat na bohatost smesi benzinu, to by tomu odpovidalo, ze pri vysich otackach to tam lije jeste vice paliva a motor se dusi. Mozna to bude uplne neco jinyho, tezko rict, takhle diagnostikovat motor na dalku...
no to nevim jak se na to kouká ale s karbcem si pohrát mužu no...
no vodní pupa mě teda nenapadla (teda napala ale přišlo mi to jako blbost) ale až bude čas tak to skouknu chtěl sem ted o víkendu ale víkend je moc malej:-) dík za typ.jinak ta pumpa je normálně pod vrtulí......
BMWAK píše:pylovej filtr to nemá....má to akorát vzduchovej a ten sem měnil někdy na podzim.
Znáš rozdíl mezi pylovým a (palivovým)-benzínovým filtru?
Pylovej nemá, to je mi jasný, to měly až s klimou, benzínovej filtr je někde vedle motoru, v hliníkovým válečku
jo sorec špatně sem to přečetl..ten sem taky čistil...dneska sem to byl projet a už teda motor jde vytočit až téměř na 6000 otáček ale jde to moc pomalu mělo by to jít určitě rychlejc...a kolem 3500 do nákejch 4000 tam pořát něco jako píská a já furt nevim co:-(
no už sem psal že vzduchovej sem měnil na podzim....a palivovej jde rozebrat a krásně vyčistit.....nevim co je to čtveratý???ale jestli si tim myslel jeho tvar tak je kulatej:-)
Jo to sedí, já jen že třeba u e36 je kulatej, ale na jedno použití, čistit se nedá...
To víš, u BMW v rajchu už takový "veterány" neservisují, tam se ukáže jednou za čas e34 a to už je co říci...