Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
světlá výška
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to tak že když naložíš auto tak po natartování se zvedne na výšku kterou sis přednastavil. Nastavení se dělá pootočením táhla na zadním stabilizátoru, které vede k přepouštěcímu ventilu. Nivelace je téměř bezúdržbová a vše funguje na servo kapalinu. Místo klasického serva máš dvojité kde jedna část pohání řízení a druhá nivelační tlumiče. Čerpadlo tlačí do okruhu pořád stejný tlak, ale vlivem zatížení přepouštěcí ventil vyrovná tlak v tlumičích a zbývající části. Vyrovnávání výšky se děje i za jízdy kdy při každém zhoupnutí pouší a ubírá tlaku v tlumíčích. Nádobka na olej je společná.mkalous píše:Mám dotaz. Jak funguje udržování světle výšky na zadní nápravě na e34? Jak náročne je to na provoz a údržbu, opravy a jak vyzkouším, že zařízení nefunguje tak, jak má...? Díky

Huska píše:Funguje to tak že když naložíš auto tak po natartování se zvedne na výšku kterou sis přednastavil. Nastavení se dělá pootočením táhla na zadním stabilizátoru, které vede k přepouštěcímu ventilu. Nivelace je téměř bezúdržbová a vše funguje na servo kapalinu. Místo klasického serva máš dvojité kde jedna část pohání řízení a druhá nivelační tlumiče. Čerpadlo tlačí do okruhu pořád stejný tlak, ale vlivem zatížení přepouštěcí ventil vyrovná tlak v tlumičích a zbývající části. Vyrovnávání výšky se děje i za jízdy kdy při každém zhoupnutí pouší a ubírá tlaku v tlumíčích. Nádobka na olej je společná.mkalous píše:Mám dotaz. Jak funguje udržování světle výšky na zadní nápravě na e34? Jak náročne je to na provoz a údržbu, opravy a jak vyzkouším, že zařízení nefunguje tak, jak má...? Díky
Aj u e39 se to dela pootocenim nejakeho tahla?? Ja to mam, a bylo mi receno ze se vyska nastavuje na diagnostice...
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
U e39 nevím my máme e34 touring a je to jak říkám ...objímka na stabilizátoru od toho tyčka s kulovýma čepama k přepouštěcímu ventilu. Podle pootočení objímky nastavíš výšku jak ti vyhovuje. Osobně si myslím že to bude stejné i na e39, ale nemůžu to potvrdit 100%.