Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ložisko zadního kola

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Zdravím. Chci se optat, zda mi někdo neporadí, jak vyměnit ložisko v levém zadník kole.... Co sundat, co vyndat, co (ne) rozbít, jestli je potreba nejake special nařadí a tak podobně. A kdyby byl obrázek, jak je to tam dělané, byl bych vděčný hodně dlouho :D
Děkuji vřele.....
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Tady mas vymenu prednich, melo by to byt hodne podobny...
Přílohy
IMG_0006.jpg
IMG_0006.jpg (94.17 KiB) Zobrazeno 1630 x
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darmon »

tady
Přílohy
330-8.JPG
330-8.JPG (197.51 KiB) Zobrazeno 1565 x
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

a tady
Přílohy
330-9.JPG
330-9.JPG (146.71 KiB) Zobrazeno 1562 x
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

a nakonec
Přílohy
330-10.JPG
330-10.JPG (188.65 KiB) Zobrazeno 1560 x
darmon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od darmon »

a konec, takze kdyz to tak vidim tak bych se na to vysral a at se s tim mrdaj v servisu
Přílohy
330-11.JPG
330-11.JPG (153.47 KiB) Zobrazeno 1557 x
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

Tak to je super..... Vřele děkuji........Přesně něco takového jsem si představoval.. :D Podrobnější to být už nemohlo.
Děkuji
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mkalous »

Navíc, já osobně bych to dal taky do servisu, ale kolega v práci říkal, že nemá co dělat a že ho svrběj ruce od toho, jak se nevrtá v autě, tak mu autíčko šoupnu. Sám bych se na to taky vys..l. :D :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

kdyby se fakt moc nudil tak mi muze prijet prohodit kotouce a desky, nutim se k tomu uz mesic :)
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mkalous »

Tak kotouce a desky jsem si menil sam.... To jsem jeste zvladnul... a šlo to příjemně rychle. U předchozího auta jsem se s tím sr.l (peugeot)-vse zarezle atd, a u bawka vse uplne super 8) .....prd prd a bylo vyměneno i s ruční brzdou, ta jediná mi trvala déle, jelikož jsem jí musel rozpohybovat.... :D Ja si ted spis lámu hlavu nad topením, stále nějak nechladí a nechladí. Potřebuji sehnat někoho z okolí, kdo má stejné ovlatání ventilace, abych ho na zkoušku vyměnil a zjistil, jestli není mrtvé právě to.....
Jinak, jestli hodláš dělůat cestu až na sever, tak se stav. Vyměním ti kotouče a ty mi spravíš ventilačku :D :D
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ManyP »

no tak sem to lozisko uz rozdelaval a je to kapku jinac ve vnitr jak je to tu na tem obrazku. Sou tam dve ty loziska. Pokud se nemilim ale myslim ze ne. Jedno mam doma rozdelane muzu to nafotit a hodit to sem jako real rozdelane. Jinac potrebujes spesl velke orech na golu a ten upraven jeste osoustruzenim na mensi vnejsi prumer jinac to tam nedostanes. Ta podlozka de v poho pokud si ju kapku uvolnis a pak ji tenkema klestama vytahnes.
Ten orech mam doma tak pokud to nebudes moct sehnat tak ti ho klidne pujsim. Pak potrebujes poradnej momentak nejlepe na nakladaky jinac to nedotahnes. Dava se tam okolo 300N a to je uz tak na dvou metrovou tyc. Jinac proc to menis??? Huci ti??? Jo a priprav se ze tam musis dat nova krici gufero. Tez ti ho doma muzu zmarit at pak na tem neskoncis a necekas az ho sezenes. Zanm firmu kde ty loziska maji za dobre ceny.
Jinac dost velek problem je jen sundat ty poloosy pac je to tema imbusama dost dotazene a tak to chce poradnej orech s imbusem a taky tak metrovou tyc. (tez mam doma) ale pocitej ze u nekterych strhnes hlavu tak si priprav blicky a kladivo s majzlem.
Jinac preju at ti to de je to pekna prace.
Ja na svem uz menil aji spojku a zavesi na predu a aji zadni ramena , tlumice a vse v me garazi v dire pod autem tak pokud budes mit problem udelam ti to.
Vymena tlumicu tak na 3h celkem a brzdy tak na 1h celkem a rameno tak na 3h celkem a zadni zavesne silembloky tak na 6-8h celkem a predni lozisko tak na 2h, hardyspojka 1h, pak hlava motoru demontaz a montaz okolo 15-20h podle toho jestli musim stelovat ventile pac mam 524td, stelovani ventilu tak 3h.
Na vse mam doma vercajk tak neni problem.
Je to me hoby!!!
Mej se
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

mkalous píše:Tak kotouce a desky jsem si menil sam.... To jsem jeste zvladnul... a šlo to příjemně rychle. U předchozího auta jsem se s tím sr.l (peugeot)-vse zarezle atd, a u bawka vse uplne super 8) .....prd prd a bylo vyměneno i s ruční brzdou, ta jediná mi trvala déle, jelikož jsem jí musel rozpohybovat.... :D Ja si ted spis lámu hlavu nad topením, stále nějak nechladí a nechladí. Potřebuji sehnat někoho z okolí, kdo má stejné ovlatání ventilace, abych ho na zkoušku vyměnil a zjistil, jestli není mrtvé právě to.....
Jinak, jestli hodláš dělůat cestu až na sever, tak se stav. Vyměním ti kotouče a ty mi spravíš ventilačku :D :D

ja vim ze kotouce jsou na chvili, ja ted nemam garaz takze venku a kdyz mam cas tak chcije. Navic se mi to trosku prici s tim ze to auto je tesne pred smrti. Jenze potrebuju jeste tahat naky veci takze se brzdy hodi a dat za to v provozu dve tuny je uz docela vo hubu jak sem si minulej tejden overil. Na rucku seru tu jsem nikdy nepotreboval. A jestli ti to porad topi tak mas v prdeli heater valves. Na ovladani bodat, to obvykle neodchazi.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mkalous »

heater valves.....to je ta podělana věc, která je v motorovem prostoru pred ridicem u pojistkove skrine, kam jde asi dve hadice od vody a ven asi taky dve??? Nebo je to neco jineho? :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darmon »

jo jo
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mkalous »

no tak na ten se budu muset podivat....... a co na nem muze byt v pytli?? 8)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od darmon »

navrhuju prohlidnout rozebrat vycistit, muze to bejt jen nejak hryzly, + konektor, kdyz to neni pod proudem tak to je natrvalo otevreny = topi
dal vevnitr je takovej ventil, ma to tvar takovy sipky a to se rado zlomi. Bud koupit novy nebo to nechat nekoho vysoustruzit treba z duralu.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mkalous »

no, prave ze to furt jen topi :D ...... kdysi to jeste i trochu chladilo, ale i tak to fungovalo obracene, nez bylo nastaveno na ovladani a ted to uz jen topi :x ....
Menil jsem teplotni cidla, jeste jsem chtel zkusit ten panel ventilace (je tam taky teplotni cidlo) a ted tedy rozeberu ty ventily. Navic, mam jeste jedny doma nahradni, tak je rozeberu, mrknu jak vypadaj a v jakem jsou stavu a kdyztak je tam prdnu... A nechame se prekvapit :shock:
TURBO_KrteK

#18 Příspěvek od TURBO_KrteK »

darmon:

nemel bys stejny navod na predni ? :)
diky
Odpovědět