Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zadní blatníky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bumira

#1 Příspěvek od bumira »

Mám takovej zvláštní dotaz, 8O 8O 8O
u mého mazlika mi reznou lemy zadních blatníků a to naprosto katastrofálním způsobem :cry:
Přemejšlel jsem jak to vyřešit.U předních je to ok tam se koupí novej blatník a přišroubuje.U těch zadních se sice taky dá koupit celej blatník , ale už to neni taková sranda.Jednak stojí od kellyho asi 7500Kč ( přední necelej litr!) a namontovat už asi taky nepůjde na parkovišti před barákem :? A hlavně už je to tak velkej díl , že bych si netroufl ho kupovat z druhovýroby , abych neměl na jedný straně auto o metr delší a na druhý o metr vyžší.Našel jsem na stránkách kelly následující náhradní díl.Všichni mi rikaly a? to shnilý uříznu a navařím tam novej plech a dokituju , ale to bych bral jako poslední variantu.
Teď jsem našel ty lemy u kelly , ale s té fotky nejsem schopen poznat zda je to co si myslim ,že to je. :?
Moje doměnka je ta, že to je jen kraj toho zadního blatníku vytvarován do finální podoby , takže by odpadla ta část s plácáním tuny kitu a tvarování atd.Prostě že uříznu na nějakym místě to shnilý a navařim tam tady tohle a je to. :lol: Nebo ne ? :? co myslíte :?:
Přílohy
levý zadní blatník.gif
levý zadní blatník.gif (16.65 KiB) Zobrazeno 2123 x
lem levého blatníku zadního.gif
lem levého blatníku zadního.gif (13.14 KiB) Zobrazeno 2122 x
Huska
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Huska »

Je to přesně jak si myslíš. Já to dělal na E30 a nemám žádný problém .... dokonce jsem nechal zaklepat lem a navařit tak, aby se tam vlezly širší kola :wink: :wink:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

taky mi to trochu rezne :lol: a premyslel jsem o tom, ted v tydnu to chci zavest ke karosari a uvdim co na to rekne... z autokelly mam strach, chtel bych si karu jeste 3-4 roky nechat a nechci to za dva roky nbo pred prodejem resit znova...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

RuDoSh píše:taky mi to trochu rezne :lol: a premyslel jsem o tom, ted v tydnu to chci zavest ke karosari a uvdim co na to rekne... z autokelly mam strach, chtel bych si karu jeste 3-4 roky nechat a nechci to za dva roky nbo pred prodejem resit znova...

v tom pripade to res az pred prodejem,
bumira

#5 Příspěvek od bumira »

Je mi jasno, čeho se bojíš.
Ale já myslim , že když se tam dám dobrej antikoroz a dobře se to nalakuje tak by to fakt mohlo bejt ok.Nebo myslíš že ne? :(
Já už to řešit musim, nebo? když jsem měnil tu zadní nápravu tak jsem zjistil , že to auto jezdilo půl svýho života asi v moři a druhou bylo zabalený v igelitu někde v deštnym pralese. :?
Prostě to hnije jako svině.
Spodky dveří,konec pravýho prahu - a to tak , že se dozadu nedá zapřít už ani hever!!!! 8O , levej přední blatník, a ty lemy na blatnících zadních v místě kde se potkávají s nárazníkem.
Ten co to měl předemnou se na to auto úplně vysral a já to teď dávám do kupy.Ale mám ho rád :oops: 8)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

darmon píše:
RuDoSh píše:taky mi to trochu rezne :lol: a premyslel jsem o tom, ted v tydnu to chci zavest ke karosari a uvdim co na to rekne... z autokelly mam strach, chtel bych si karu jeste 3-4 roky nechat a nechci to za dva roky nbo pred prodejem resit znova...

v tom pripade to res az pred prodejem,

to by bylo už pozdě.... :D ,neboj můžeš tam dát klidně od kellyho,ale pořádně ošetřit proti korozi....
voko21
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od voko21 »

To moje je z Belgie a 3 roky tam stálo ve stodole, protože chcípla vstřikovací pumpa. Z tohoto důvodu mam autíčko bez rezu(chachá), jen pod lištama z plastu, které se táhnou na boku až k zadním blatníkům to ve dvou místech, kde je do plechu vrtáno je to drobet nabobtnalý. :cry: Zatím to schovává ta lišta, která je mimochodem dost špatně vyřešená. Stačí zmoknout a drží se tam voda a v zimě i sůl.

Na celej spodek,blatníky a prahy je aplikovanej takovej černej sráč, což je podle mě super věc. Až budeš mít ty blatníky hotové, zkus se po tom poptat.
bumira

#8 Příspěvek od bumira »

To RuDoSh, to M3maniac atd....

Chlapy dík za zájem , dám vědět jak to dopadlo a zda nemám z auta nejsilnějšího smarta na světě :lol: :lol: :lol:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

bumira píše:Je mi jasno, čeho se bojíš.
Ale já myslim , že když se tam dám dobrej antikoroz a dobře se to nalakuje tak by to fakt mohlo bejt ok.Nebo myslíš že ne? :(

jo, tak na tri roky to vydrzi, kor kdyz se pouzijou kelly nebo aci plechy (ja osobne davam prednost aci)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RuDoSh »

bumira píše:Je mi jasno, čeho se bojíš.
Já už to řešit musim, nebo? když jsem měnil tu zadní nápravu tak jsem zjistil , že to auto jezdilo půl svýho života asi v moři a druhou bylo zabalený v igelitu někde v deštnym pralese. :?
Prostě to hnije jako svině.
Spodky dveří,konec pravýho prahu - a to tak , že se dozadu nedá zapřít už ani hever!!!! 8O , levej přední blatník, a ty lemy na blatnících zadních v místě kde se potkávají s nárazníkem.
Ten co to měl předemnou se na to auto úplně vysral a já to teď dávám do kupy.Ale mám ho rád :oops: 8)

no ja to koupil chvili po laku... rok a pul celkem krasna kara, ale za posledni pul rok se to strasne rychle dere ven.... proste pred prodejem to nechal vzit spachtli a zalakovat.... takze prahy prolezle durch takze hever nepripada v uvahu.....
darmon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od darmon »

RuDoSh píše:
no ja to koupil chvili po laku... rok a pul celkem krasna kara, ale za posledni pul rok se to strasne rychle dere ven.... proste pred prodejem to nechal vzit spachtli a zalakovat.... takze prahy prolezle durch takze hever nepripada v uvahu.....
jo to je co rikam, po rane to je s neorigo dilama tak na ty tri roky :)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pivson »

Jo koroze se trosku ukazuje, vzdyt to nejsou zadny mladaci :-)

Jsem na to pomerne dobre :-)

Byla tam jen trosku povrchova na spodku prahu, to jsem odstranil a opravil sam. Nic vazneho :-) Zadni lem ten co nebyl opravovanej je zdravej, ten co byl ma nepatrnou povrch korozi. Hnedka pujde pryc!

Tedka si zashraju na kit karu se Skodovkou, tam uz to zacina pekne, ale zimu jeste musi vydrzet. :-))

jinak ty ruzny cerny srace a plast nastriky jsou dobre jen na cas. pak se za to dostane taky voda a nadela za ty roky peknou paseku. Hlavne to z venku vypada pekne, ale pod tim des. Zkusenost mluví za vše a naštěstí se to netýká mého bawíka :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

starý nestarý.... takhle vypadá 12let starý lak od BMW :D
Přílohy
M3 e36 coupé 015.jpg
M3 e36 coupé 015.jpg (144.88 KiB) Zobrazeno 892 x
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pivson »

Tam kde nebylo opravovano, je muj lak na 13 let starym aute OK.

Tam kde bylo opravovano (jeste v D) tak je to zatím taky dobre, ale ne uplne.
Kdyz se podívám na jiný auta tak starý, tak někdy katastrofa.
paca

#15 Příspěvek od paca »

Já mám 17 let mladýho bawca a do loňského roku tam byl původní lak z výroby, co kvetlo tak pouze šíbr. Papíry mám ale 85kové, tak se příští rok poptám a zkusím z toho udělat veterána.
Odpovědět