Nevím jestli je to brutální, ale dobrý je to předělat na xenony. Návod byl někde ve fóru. Nebo jestli jsou špinavé čočky, tak vyčistit. Ale přední světlomety jsou podle mě slabina E32 a E34, pokud nemají xenony. Má někdo jiný názor? Nechám se poučit.
..najhorsie je, ze ja som tam mal tie stovky uz ked som to kupil. Na pohlad parabola nevyzera poskodena. Sklo je ciste a plocha paraboly je leskla. ..aspon mne sa zda
Já jsem tam měl 100W taky a potom jsem je vyměnil za 55W+30% a zdají se mi lepší než stovky. Kámoš tam měl modré 55W a za čas mu to taky svítilo na h.... , potom zjistil, že ta modrá barva se seškvařila. To je asi jen případ neznačkových H1. Nemáš je náhodou? Odbočím - "Modrá je dobrá" - Osram_Cool_Blue
Svetlomet lze rozpulit, drzi ho v celku jen tri sroubky. Zkontroluj zrcadla, vycisti cocky. Pokud mas Hella svetlomety, radsi na odraznou plochu zrcadla ani nesahej, v pripade ze mas Bosch, muzes zrcadlo namocit a nejakou VELMI JEMNOU pastou (treba zubni BEZ GRANULI) opatrne prelestit - nekdy je nad zarovkou tmavy flek z odparujiciho se potu a jinych exkrementu, kterymi nejake hovado pred tebou zapatlalo pri montazi zarofku.
roan píše:... tak rekl bych, ze cenu to ma do svetel vsech. At je to bosch, hella, nebo nejakej neoriginal. Uz sem to montoval do vsech a vsude to sviti pekne ...
Sviti, ale musi byt zrcadla v kondici, ne vyskvarene od 100W zarovek.
Nema to smysl davat to do helly prave proto,ze ta parabola je plastova a vyhriva se... uz kdyz jsem jen vymenil hellu za bosch,tak to bylo o neco lepsi.
Pivson píše:Jinak cocka s parabolou se da sice rozebrat, ale dodava se pouze jako celek
Jasne ze je to rozebiratelne. Musi se odvrtat nyty a pak nejak zpetne spojit.
Doktor1 píše:Nema to smysl davat to do helly prave proto,ze ta parabola je plastova a vyhriva se... uz kdyz jsem jen vymenil hellu za bosch,tak to bylo o neco lepsi.
Do nove Helly ano, xenony o mnoho mene "topi" a plastove zrcadlo dele vydrzi.
Doktor1 píše:Kdyby plastove "zrcadla" dele vydrzely,tak se tu o boschich ani nebavime,ne???
Nebylo to mysleno vseobecne, ale v porovnani xenon/H1. Vydrzi dele pri pouziti xenonu nez pri pouziti H1 55W, o H1 100W ani nemluve. Neporovnaval jsem to s kovovym zrcadlem.
Doktor1 píše:Kdyby plastove "zrcadla" dele vydrzely,tak se tu o boschich ani nebavime,ne???
Nebylo to mysleno vseobecne, ale v porovnani xenon/H1. Vydrzi dele pri pouziti xenonu nez pri pouziti H1 55W, o H1 100W ani nemluve. Neporovnaval jsem to s kovovym zrcadlem.