Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

žere jak protržené

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Hitman »

mam e34 520i M20 s plynem, novy vzduch. a paliv. filtr, serizene ventily, novou vzduchovahu, lambdu, vyrizlej katik...

Problem je v tom ze auto by melo jezdit na benzin lepe a zrat mene, ale u me je to presne naopak. Plyn to zere mene nez benzinu a jede lepe, vubec nevim co s tim....

ma spotreba ve meste je okolo 20L benzinu na 100Km, ale to mam hodne lehkou nohu( jezdim jak duchodce) :D

mimochodem: pred nedavnem mi segra dala do 50L naturalu 20 L specialu, ale uz by mel byt vyjezdeny, tak by to nemelo mit vliv.....

koukal jsem do knizky a tam bylo moznych pricin moc.....nemate nekdo nejaky napad? pokud mate stejne auto a motor, kolik vam to zere ?
d.aemon

#2 Příspěvek od d.aemon »

No nevim, není potřeba pro plyn měnit nastavení předstihu a podobných volovin? Potom by to při spalování benzínu nemělo ideální podmínky a z toho pak ta spotřeba...
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hitman »

Originál zaslal d.aemon
[B]No nevim, není potřeba pro plyn měnit nastavení předstihu a podobných volovin? Potom by to při spalování benzínu nemělo ideální podmínky a z toho pak ta spotřeba...

ne nic se tam nemeni, ted jsem se dozvedel ze to muze delat ta nova "univerzalni" lambda, pry v BMW nefunguji moc dobre ;(
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

spis ti to plynar dokurvil, mne to zere na benzin to co to zere na benzin normalne a na plyn cca 13.5litru plynu
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hitman »

uz je to opravene, byla tam spatna lambda ;)
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Baxon »

Mám E34 535i, koupil jsem to s LPG. Trochu se to sralo už od začátku (někdy to nešlo přepnout). Pak to párkrát střelilo. Do půl roka se to začalo srát úplně. Ve finále to dělalo hrozný věci: na benzín - houpaly otáčky, hulilo to jak spalovna Malešice, do 4.000 ot se to dusilo, na plyn - to otáčky nehoupalo a nehulilo, ale nešlo to od spoda a při sešlápnutí plynu se to udusilo. Závěr: Plynaři mi řekly, až to bude jezdit na benzín, tak to pojede i na plyn. V BMW pravily - s tim plynem na nás nechoďte. Víme prt kde co je rozpojený a kde zapojený a kde co proklemovaný, je to prostě zásach do motoru. Ani vám to nepíchnem na tester a ani nevememe na dílnu, protože nemáme hlídač úniku plynu. Ani blbý kuláky mi kvůli tomu plynu nevyměnily. Na druhou stranu je docedla chápu. Rozhodnutí: plyn jsem vykrájel ven, odvezl do BMW - nová lamda, kolena, hadice, váha vzduchu (to zabolelo),kabely, svíčky (měly pouze 1.500km)atd. píchly na počítač, vymazaly chyby, seřídily. Teď jezdim 9,5 - 11 a jsem max. spokojenej. Motor šlape jako švícary a jede jak splašenej ne to loudaní na LPG. Poučerní: LPG do BMW nepatří! Kdo chce jezdit levně a? si koupí ropáka. Pouze můj názor. Jo a ještě mám konečně místo v kufru.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hitman »

delalo mi to podobne veci, tak jsem vymenil vahu, svicky a lambdu. Ted jezdim za korunu na km nekdy i vic podle toho jak na to slapu. jsem spokojenej;)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pivson »

No já mám rád benzín a u toho zůstanu :-)

Je to taky asi tím, že mám ještě druhý auto do města a na nákupy :-) a to míň bumbá :drink: :drink:
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hitman »

jo to uz jsem si taky poridil, ale je to taky dvoulitr ;) takze zadna uspora, prodam 520i a chci koupit e38 730i;)
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal Michael
[B]delalo mi to podobne veci, tak jsem vymenil vahu, svicky a lambdu. Ted jezdim za korunu na km nekdy i vic podle toho jak na to slapu. jsem spokojenej;)

V tý 520 to tak neni asi markantní, ale 535 v plynu to teda žádný letadlo nebylo. Bylo mi do breku, že mi s tim nikdo nedokáže poradit a to jsem jezdil po všech čertech. A než jsem to zprovoznil??? Vždy? ta blbá váha vzduchu stála přes 14 táců. Tak to jsem toho moc neušetřil. Jinak ti přeji hodně spokojenejch km a nedopadni jak ten autobus někde u Teplic.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hitman »

je pravda ze v silnejsich Bmw s motorem vic jak 2.0L je potreba dat plyn s vstrikovanim paliva do valcu, ne ten obyc co jde pres vahu, pak to zlobi, ten kdo ti to tam dal je pekny cune;)
taky preju hodne km bez nehody s 3.5L motorem to potrebujes ;)
kolik jsi s tim jel max ? kolik to zere ?
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal Michael
[B]je pravda ze v silnejsich Bmw s motorem vic jak 2.0L je potreba dat plyn s vstrikovanim paliva do valcu, ne ten obyc co jde pres vahu, pak to zlobi, ten kdo ti to tam dal je pekny cune;)
taky preju hodne km bez nehody s 3.5L motorem to potrebujes ;)
kolik jsi s tim jel max ? kolik to zere ?

Tak na Teplický dálnici jsem to prubnul. 250 otáčky na 5ku v červenym a kámoš za mnou v M5 E34 mě na tý mí maximálce ještě předjel. Na konci dálnice jsme zastavily, ještě se nám z toho hukotu klepaly kolena. On si dal cígo, vezl to teprve z bazu. Hlavně, že jsme si v Praze řekli, že pojedeme v klidu. No nevyšlo to. On na mě, tak co kolik si jel. Říkám dva pade, víc mi to nejede. Já 270 a už jsem se bál, zněla odpověď.
Jinak dálku umim kolem 9l není to závod, škodylaky předjíždím a fábije co jedou 120 nechávám s klidnou hlavou plavat. Ty mě za to nestojej. Ale minulý tyden Most - Liberec 1:06, no ale spotřeba 16,8. Na to že to je 150km to není špatný čas. Vyjížděl jsem v 4:30, tak se dalo mačkat. Prostě psycho jízda. Stane se jednou za čas. Jinak jezdim v průměru kolem 10 +-.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hitman »

kolik lita ta m5 ? jaky je to obsah ? ma to nejake preplnovani turbo, nebo kompresor ? co spotreba kdyz to srovnas s 535i ? chci koupit silne BMW, ale jeste se rozhoduju, proto sonduju ;) ja jezdim 130km/h za 8L plynu ;)
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Baxon »

Jede určitě 270 to jsme vyzkoušely. Jinak kolik přesně max. nevim. Takhle rychle se nedá jet všude a vždycky. To už není snad o papíry, ale to snad smrdí i vězenim.
Auto to je luxusní, ale atyp. Všechno drahý jako prase a nikde na vrakáčích nic neseženeš no a ani druhovýroba nic moc. Do tohodle musíš stejně koupit všechno origo, jinak to je o život.
A spotřeba? Sežere i trávu kolem sebe. Ta spotřeba je fak drsná, ale zase to letí.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hitman »

hmm, asi spis pujdu do 728i-740i neco v tom rozmezi vcetne. petka je pro me uz mala ;) nevis o nekom kdo ma e38? potreboval bych nejake info....
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Baxon »

No nebudeš mi věřit, ale E38 jsem měl taky. Bohužel jen TDS. Je to luxus. A ten maník co měl tu M5 teď dotáhl 740i v plný náloži. Hezký svezení, ale sedmu si nechám až se mi bude blížit tak 50ka.
Jestli 7er, tak 96 od poloviny. Fír fír litr. Móc povedenej motor. A spotřebu má jak já s tou 3,5kou a to má 286 kobyl 8V a tiptronic.
Já si brousim zuby na E39. Do konce roku ji musím mít.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hitman »

kolik zrala ta tva? co davaji za motor od 96/6 ? jake to ma slabiny, kolik stoji provoz? proc az v 50-ti?
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Baxon »

Já s tim TDS jezdil za 10,5 v automatu. Je to taková pohoda a hrozně jsem se v tom autě nudil. Pro mě to je moc velký a připadá mi jak pro chlápka co dělá říďu v nějaký fajnový fabrice.
Petka, tak ta mi padne jak ulitá.
A k těm motorum - v 96 se to lámalo. Do 96 4.0 a od 96 4,4. Ten 4,4 je klidnější, vyváženější, větší krou?ák, menší spotřeba, ale výkon stejnej. Prostě ten je opravdu podařenej. Když se pohrabeš na NETu, tak to tam někde vyštracháš.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hitman »

a co 728i nebo 730i ? chci aby to nezralo ale nemuselo se to tolik tocit. a manual. je mi 19 tak mozna taky jeste skocim do e39
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Baxon »

Než 728, tak to radši tu 30ku. Zákoná stejná ve spotřebě taky skoro žádnej rozdíl. A třicítka aspoň trochu jede a má větší krou?ák. V 730 jsem se povozil. Připadalo mi to zrychlení nic moc, ale asi to dělá, že to je tak velký a klidný a tichý. Ani nevíš, že mastíš 2 kila. Mě je 30 a zjistil jsem, že do sedmi jsem ještě nedospěl. Ještě se chci trochu vyblbnout. A hlavně manuál. Což do sedmi asi opravdu nepatří. Ta 728 to bude asi smutný kino. No a od ropy nikdo nemůže čekat zázraky, to je jasný.
Odpovědět