mam e34 520i M20 s plynem, novy vzduch. a paliv. filtr, serizene ventily, novou vzduchovahu, lambdu, vyrizlej katik...
Problem je v tom ze auto by melo jezdit na benzin lepe a zrat mene, ale u me je to presne naopak. Plyn to zere mene nez benzinu a jede lepe, vubec nevim co s tim....
ma spotreba ve meste je okolo 20L benzinu na 100Km, ale to mam hodne lehkou nohu( jezdim jak duchodce)
mimochodem: pred nedavnem mi segra dala do 50L naturalu 20 L specialu, ale uz by mel byt vyjezdeny, tak by to nemelo mit vliv.....
koukal jsem do knizky a tam bylo moznych pricin moc.....nemate nekdo nejaky napad? pokud mate stejne auto a motor, kolik vam to zere ?
No nevim, není potřeba pro plyn měnit nastavení předstihu a podobných volovin? Potom by to při spalování benzínu nemělo ideální podmínky a z toho pak ta spotřeba...
Originál zaslal d.aemon No nevim, není potřeba pro plyn měnit nastavení předstihu a podobných volovin? Potom by to při spalování benzínu nemělo ideální podmínky a z toho pak ta spotřeba...
ne nic se tam nemeni, ted jsem se dozvedel ze to muze delat ta nova "univerzalni" lambda, pry v BMW nefunguji moc dobre ;(
Mám E34 535i, koupil jsem to s LPG. Trochu se to sralo už od začátku (někdy to nešlo přepnout). Pak to párkrát střelilo. Do půl roka se to začalo srát úplně. Ve finále to dělalo hrozný věci: na benzín - houpaly otáčky, hulilo to jak spalovna Malešice, do 4.000 ot se to dusilo, na plyn - to otáčky nehoupalo a nehulilo, ale nešlo to od spoda a při sešlápnutí plynu se to udusilo. Závěr: Plynaři mi řekly, až to bude jezdit na benzín, tak to pojede i na plyn. V BMW pravily - s tim plynem na nás nechoďte. Víme prt kde co je rozpojený a kde zapojený a kde co proklemovaný, je to prostě zásach do motoru. Ani vám to nepíchnem na tester a ani nevememe na dílnu, protože nemáme hlídač úniku plynu. Ani blbý kuláky mi kvůli tomu plynu nevyměnily. Na druhou stranu je docedla chápu. Rozhodnutí: plyn jsem vykrájel ven, odvezl do BMW - nová lamda, kolena, hadice, váha vzduchu (to zabolelo),kabely, svíčky (měly pouze 1.500km)atd. píchly na počítač, vymazaly chyby, seřídily. Teď jezdim 9,5 - 11 a jsem max. spokojenej. Motor šlape jako švícary a jede jak splašenej ne to loudaní na LPG. Poučerní: LPG do BMW nepatří! Kdo chce jezdit levně a? si koupí ropáka. Pouze můj názor. Jo a ještě mám konečně místo v kufru.
delalo mi to podobne veci, tak jsem vymenil vahu, svicky a lambdu. Ted jezdim za korunu na km nekdy i vic podle toho jak na to slapu. jsem spokojenej;)
Originál zaslal Michael delalo mi to podobne veci, tak jsem vymenil vahu, svicky a lambdu. Ted jezdim za korunu na km nekdy i vic podle toho jak na to slapu. jsem spokojenej;)
V tý 520 to tak neni asi markantní, ale 535 v plynu to teda žádný letadlo nebylo. Bylo mi do breku, že mi s tim nikdo nedokáže poradit a to jsem jezdil po všech čertech. A než jsem to zprovoznil??? Vždy? ta blbá váha vzduchu stála přes 14 táců. Tak to jsem toho moc neušetřil. Jinak ti přeji hodně spokojenejch km a nedopadni jak ten autobus někde u Teplic.
je pravda ze v silnejsich Bmw s motorem vic jak 2.0L je potreba dat plyn s vstrikovanim paliva do valcu, ne ten obyc co jde pres vahu, pak to zlobi, ten kdo ti to tam dal je pekny cune;)
taky preju hodne km bez nehody s 3.5L motorem to potrebujes
kolik jsi s tim jel max ? kolik to zere ?
Originál zaslal Michael je pravda ze v silnejsich Bmw s motorem vic jak 2.0L je potreba dat plyn s vstrikovanim paliva do valcu, ne ten obyc co jde pres vahu, pak to zlobi, ten kdo ti to tam dal je pekny cune;)
taky preju hodne km bez nehody s 3.5L motorem to potrebujes
kolik jsi s tim jel max ? kolik to zere ?
Tak na Teplický dálnici jsem to prubnul. 250 otáčky na 5ku v červenym a kámoš za mnou v M5 E34 mě na tý mí maximálce ještě předjel. Na konci dálnice jsme zastavily, ještě se nám z toho hukotu klepaly kolena. On si dal cígo, vezl to teprve z bazu. Hlavně, že jsme si v Praze řekli, že pojedeme v klidu. No nevyšlo to. On na mě, tak co kolik si jel. Říkám dva pade, víc mi to nejede. Já 270 a už jsem se bál, zněla odpověď.
Jinak dálku umim kolem 9l není to závod, škodylaky předjíždím a fábije co jedou 120 nechávám s klidnou hlavou plavat. Ty mě za to nestojej. Ale minulý tyden Most - Liberec 1:06, no ale spotřeba 16,8. Na to že to je 150km to není špatný čas. Vyjížděl jsem v 4:30, tak se dalo mačkat. Prostě psycho jízda. Stane se jednou za čas. Jinak jezdim v průměru kolem 10 +-.
kolik lita ta m5 ? jaky je to obsah ? ma to nejake preplnovani turbo, nebo kompresor ? co spotreba kdyz to srovnas s 535i ? chci koupit silne BMW, ale jeste se rozhoduju, proto sonduju ja jezdim 130km/h za 8L plynu
Jede určitě 270 to jsme vyzkoušely. Jinak kolik přesně max. nevim. Takhle rychle se nedá jet všude a vždycky. To už není snad o papíry, ale to snad smrdí i vězenim.
Auto to je luxusní, ale atyp. Všechno drahý jako prase a nikde na vrakáčích nic neseženeš no a ani druhovýroba nic moc. Do tohodle musíš stejně koupit všechno origo, jinak to je o život.
A spotřeba? Sežere i trávu kolem sebe. Ta spotřeba je fak drsná, ale zase to letí.
No nebudeš mi věřit, ale E38 jsem měl taky. Bohužel jen TDS. Je to luxus. A ten maník co měl tu M5 teď dotáhl 740i v plný náloži. Hezký svezení, ale sedmu si nechám až se mi bude blížit tak 50ka.
Jestli 7er, tak 96 od poloviny. Fír fír litr. Móc povedenej motor. A spotřebu má jak já s tou 3,5kou a to má 286 kobyl 8V a tiptronic.
Já si brousim zuby na E39. Do konce roku ji musím mít.
Já s tim TDS jezdil za 10,5 v automatu. Je to taková pohoda a hrozně jsem se v tom autě nudil. Pro mě to je moc velký a připadá mi jak pro chlápka co dělá říďu v nějaký fajnový fabrice.
Petka, tak ta mi padne jak ulitá.
A k těm motorum - v 96 se to lámalo. Do 96 4.0 a od 96 4,4. Ten 4,4 je klidnější, vyváženější, větší krou?ák, menší spotřeba, ale výkon stejnej. Prostě ten je opravdu podařenej. Když se pohrabeš na NETu, tak to tam někde vyštracháš.
Než 728, tak to radši tu 30ku. Zákoná stejná ve spotřebě taky skoro žádnej rozdíl. A třicítka aspoň trochu jede a má větší krou?ák. V 730 jsem se povozil. Připadalo mi to zrychlení nic moc, ale asi to dělá, že to je tak velký a klidný a tichý. Ani nevíš, že mastíš 2 kila. Mě je 30 a zjistil jsem, že do sedmi jsem ještě nedospěl. Ještě se chci trochu vyblbnout. A hlavně manuál. Což do sedmi asi opravdu nepatří. Ta 728 to bude asi smutný kino. No a od ropy nikdo nemůže čekat zázraky, to je jasný.