Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

EDIABAS a DIS ve VM Ware

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
louis
Klubové ID: 3130

#1 Příspěvek od louis »

Je tady někdo kdo provozuje diagnostiku ve virtuálním stroji? Nedaří se mi zprovoznit kabel, který se stejnou instalací EDIABASu přímo ve WIN8 funguje (samozřejmě s vyjímkou NCSE), ale ve VM ať už UNIX (DIS) nebo WiNXP/32 (EDIABAS) stále píše "....datatransmission disturbed".
Díky!
hubajzed
Klubové ID: 3153

#2 Příspěvek od hubajzed »

Pokud jde v systému musí jít i v VBcku :) Jen správně nakonfigurovat VB
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Do té virtuální mašiny musíš ten sériový nebo USB port přidat (=povolit). Tj. Edit virtual machine settings - Add. Předtím musí být VM Offnutá, nikoliv uspatá. Potom ji znova spustit, aby se nastavení provedlo. Potom vpravo dole v liště VM klepnout myší na příslušné Device, nebo VM - Removable device - Connect. Pokud to neumíš, nainstaluj si TeamViewer http://www.teamviewer.com/cs/index.aspx a v domluveném čase mi pošli ID a heslo, které ti TV vygeneruje. Já se k Tobě připojím a budu ovládat Tvůj počítač, jako bych seděl vedle Tebe.
darklord
Klubové ID: 2970

#4 Příspěvek od darklord »

DISu nejakym transferom USBcka do VM nijak nepomozes. V hostitelskom OS treba spustit spravne nastaveny IfhSrv (sucast ediabasu) a z VM je potrebne sa k nemu pripojit. Cize je treba mat dobre nastaveny firewall a vsetky parametre pripojenia (IP, porty, protokoly).
louis
Klubové ID: 3130

#5 Příspěvek od louis »

JJ, asi bude jak praví darklord, také je to evidentně jeho píseček. Sice moc neprozradil (nedivím se), ale aspoň nasměroval! Díky!
Odpovědět