Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Výměna oleje v automatu: jen do 100tkm a pak už smůla?
-
Vec se ma ve skutecnosti tak, ze vyrobce prevodovky, v tomto pripade ZF, doporucuje prvni vymenu oleje po prvnich 100tis km, nejpozdeji vsak po 120tis km. A nasledne kazdych 60 az 80tis km. Takhle nejak je uvedeno v servisnim manualu k 5HP-24.. Tech prvnich 120tis km je max hodnota, kterou garantuje ZF, ze prevodovka vydrzi na prvni napln. Prave techto 120tis je pro bmw zivotnost prevodovky, dal je uz nezajima..
- vlastnemec
Spoustu dilemat jsem si v tomto thredu vyřešil, jen tři dotazy na někoho kdo se vyzná :
1) jaký olej do GA6HP26Z (E53 2005) Castrol Transmax Z, nebo jiný?
2) jak vypustit co nejvíc starého oleje a kolik nového se asi vejde skutečně (celá náplň 9,6 litrů)
3) někdo plní nadvakrát a filtr až při druhé výměně - je to rozumný?
Díky!
1) jaký olej do GA6HP26Z (E53 2005) Castrol Transmax Z, nebo jiný?
2) jak vypustit co nejvíc starého oleje a kolik nového se asi vejde skutečně (celá náplň 9,6 litrů)
3) někdo plní nadvakrát a filtr až při druhé výměně - je to rozumný?
Díky!
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
K výměně oleje v automatu řeknu důvody proč většina servisů řekne že riziko nese majitel. Původní olej v sobě má částečky lamel a docela často se stává, že po výměněn za nový "čistý" olej začnou klouzat a auto blbě řadit (dokonce některá auta už ani neodjedou z dílny).
Osobně zastávám názor, že každých cca 100tis km to chce provézt kontrolu:
1) pokud je olej čistý tak vyměnit pouze filtr
2) pokud je již špinavý (černý spálený) tak vyměnit i olej.
Automaty co mám/měl v okolí tak 530da e39 tímto stylem se prodávalo s 390tis km, 323ia e46 má 250tis. km, 318iA e36 220tis km, X5 3,0ia má 300 tis km, 530da e61 FL má 210tis km a ani jedno z aut nemá s automatem problém.
můj názor nikomu nenutím, ale mám to vyzkoušené a mohu doporučit.
Osobně zastávám názor, že každých cca 100tis km to chce provézt kontrolu:
1) pokud je olej čistý tak vyměnit pouze filtr
2) pokud je již špinavý (černý spálený) tak vyměnit i olej.
Automaty co mám/měl v okolí tak 530da e39 tímto stylem se prodávalo s 390tis km, 323ia e46 má 250tis. km, 318iA e36 220tis km, X5 3,0ia má 300 tis km, 530da e61 FL má 210tis km a ani jedno z aut nemá s automatem problém.
můj názor nikomu nenutím, ale mám to vyzkoušené a mohu doporučit.

Jasný. Tohle je A5S325Z (ZF 5HP-19) tže to by mělo být ještě v pohodě, to na tyhle trable netrpí (má zas svoje mouchy s rozpadajícím se D packem).Hanz píše:krom uz evidentne spatne radicich GM prevodovek u dieslu bych menil vzdy...
Jop, pročet jsem k tomu haldy po fórech a to je zhruba konsensus, prostě pokud je tam něco načatýho, tak to půjde dřív… ale to je tak celý.vlastnemec píše:Moje auta až na dvě vyjímky byli automaty, olej se mění vždy, rychle ho vyměň, jestli je převodovka v hajzlu tak odejde tak či tak […] Jen nedělej průplach, raději dvakrát vyměnit.
A jasně, žádný průplachy, tlakový výměny a jiný prasárny. Prostě vypustit napustit, filtr, a nešahat na to zas dalších 50-60tkm.
Jj, tohle jsem si vyslech od pár lepších BMW servisáků ve Státech taky. Nevim jestli se tam víc bojí, nebo jsou tam ty automaty hodně rozm*daný, nebo jsou prostě jen všichni vystrašený z těch urban legends…alan píše:Že je to sázka do loterie a pokud převodovka funguje, tak by to neřešil. Pokud se olej mění pravidelně cca po 80 000, to je něco jiného.Má zkušenosti, že při slušném zacházení najedou 300 000 a to je prý tak akorát. Jak jsme koupil, tak prodávám...
Ano, přesně tak. Vlastně většina věcí na tom aute je doživotní ;)) Pže to slouží dobře do doby… než se to rozbije :DDvlastnemec píše:KAŽDÁ NÁPLŇ JE DOŽIVOTNÍ
Jinak kdybyste si někdo chtěl počíst v angličtině, tak mě se dost líbil tenhle názor: http://forum.e46fanatics.com/showthread ... st14464390 v jednom vlákně, co řeší podobné otázky…
Na Bimmerforu je jedna statistika/anketa k tematu…
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... fetime-ATF
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... fetime-ATF
- Přílohy
-
- Statistika
- trannystats.png (18.61 KiB) Zobrazeno 1081 x