Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Různé verze iDrive?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marda

#1 Příspěvek od Marda »

Ví někdo něco o softwarových verzích iDrive? V E60 mně jde nastavit intenzita výhřevu sedaček do sedáku a opěradla u podstatně novější E63 tato položka není. Obě mají Professional (velká obrazovka), E60 má "stříbrné pozadí" iDrive, E63 má "hnědé pozadí".
mike-ee
Klubové ID: 2481
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mike-ee »

Ano verze iDrive z dnes již starším ovladačem měla svoje 2 verze. Dneska nejnovější je komplet přepracovaná.

U těch starých se můžou věci lišit, říká se že ta nejstarší byla nejvíce nepřivětivá pro uživatele. Osobně s ní zkušenosti nemám ale byly 2 verze, takže je možné že v novější verzi tuto funkci nezahrnuli, když si ji člověk v klidu může nacvakat na tlačítku pro výhřev.

Edit: Teď jsem našel že update probíhal někde na jaře roku 2007, v září 2008 se pak již daly objednat nové ovladače do E60/1 a E63/4 ještě ale se starým systémem...
Marda

#3 Příspěvek od Marda »

dík za odpověď...
ale to s tím nastavením výhřevu jsi špatně pochopil. Tlačítkem si totiž nastavuješ jen intenzitu (teplotu) výhřevu. V iDrive lze navíc nastavit zda má více hřát opěradlo nebo sedák. Osobně si myslím, že ve staré E60 mám nějakej novější software a vnovější E63 zase starej.
Jde mně hlavně o to - jestli se po případném přehrání nového softu do E63 oběví v iDrive uvedené rozšířené možnosti :!:
mike-ee
Klubové ID: 2481
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mike-ee »

jo takhle je to, tak to se omlouvám :oops:

Tak teď asi přesně neporadím která verze je která, těžko jen tak odhadnout. Po konstrukční stránce by E60 měla mít starší verzi a e63 již novější. Můžu odpoledne nahlídnout do X6 až se otec vrátí, ta by měla mít novější verzi iDrive, ale jak jsem to tak procházel podle mně jsem to tam nikde neviděl. Ale nechci tady uvádět nepřesné informace, takže až to zkontroluji tak napíšu...
Marda

#5 Příspěvek od Marda »

jj, dík.
jsem totiž teď tak trochu v rozpacích, nečekal jsem, že 6er bude mít takové nedostatky co se týče nastavení komfortu v iDrive, ve srovnání se starou E60.... :cry: nemůžu si v iDrivu nastavit ani potvrzení směrovkami při zamknutí/odemknutí....taková základní věc :roll:
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jiriik »

Marda píše:dík za odpověď...
ale to s tím nastavením výhřevu jsi špatně pochopil. Tlačítkem si totiž nastavuješ jen intenzitu (teplotu) výhřevu. V iDrive lze navíc nastavit zda má více hřát opěradlo nebo sedák. Osobně si myslím, že ve staré E60 mám nějakej novější software a vnovější E63 zase starej.
Jde mně hlavně o to - jestli se po případném přehrání nového softu do E63 oběví v iDrive uvedené rozšířené možnosti :!:
Čauvec, mám E60 2004 a taky mám možnost nastavení výhřevu zad nebo sedáku...jinak mám hnědé podbarvení.
mr_nitroz

#7 Příspěvek od mr_nitroz »

Mam kabel a potrebne programy. Vim ze v nastaveni idrive je moznost zapnout toto menu. Zapnout u tebe v E63 urcite pujde, otazka je jestli to nastavovani bude fungovat.

V me E60 jsem si nastavil, ze kdyz stisknu tlacitko vyhrivani nebo vetrani sedacky, tak se mi ukaze toto menu spolu s ukazatelem nastavene intenzity a po par vterinach samo shasne.

Na brachove E90 jsem to zapnul taky, ale k nicemu to nevedlo a nastaveni v idrivu na sedacku nereagovalo.
Marda

#8 Příspěvek od Marda »

Díky za odpověď. Docela mně ale došlo, že to může souviset s "verzí sedaček". V E60 jsou totiž sportovní a v E63 normální. Ty sportovní mohou mít možnost zvlášť ovládání sedáku a opěradla :-( Myslím, že tím to bude.
Umíš i přehrát aktuální verzi iDrive? Mám v E63 úplně tu nejstarší škaredou hnědou verzi. Do Renocaru už po posledním exemfóre ani nepáchnu, vyjma servisu zapisovaného do servisky (výměna oleje). Buď jsou totálně blbí, nebo se pokoušeli udělat totálního blbce ze mě. Jsou to fakt podvodníci...ale to sem nepatří.
Selix
Klubové ID: 2474

#9 Příspěvek od Selix »

ale patri to do Zkusenosti se servisy, tak se podel :)

taky jsem tam jezdil, ted hledam nejake alternativy
mr_nitroz

#10 Příspěvek od mr_nitroz »

bohuzel neumim, respektive umim, ale nedelam to, protoze software se doporucuje prehravat pouze pres optiku a tu ja nemam. Mam akorat klasicky OBD kabel a ten jede pres COM a cele auto by se s tim prehravalo nekolik dni a bylo by tam velke riziko ze to klekne. A navic v BMW budou mit urcite novejsi software nez mam ja.
Ale jinak s tim dokazu vse! :-)
V Ostrave Cartec neni spatny, akorat musis narazit na dobreho technika, stridaji se tam 4 a 2 super, 1 nahovno a posledniho neznam.

Jinak co se tyce prace s BMW softwarem, diagnostikou atd. tak si troufnu rict ze ve vetsine autorizovanych servisu to je o nicem. Jak jsem jeste nevedel ktera bije, tak jsem chtel po nich dohrat podporu MP3 do me E60. V predchozi byla, v aktualni neni. No tak tam volam, ptam se na to a technik rika ze akorat prehrat cely software a ze vetsinou se tam ta podpora stejne sama neprida a navic kdyz budu chtit prehrat software tak musim podepsat prohlaseni, ze kdyz jim to pri tom klekne tak oni za to neruci! Jo a chteli za to 4 litry. :mad:

No a ted, si troufnu rict ze MP3 dokazu donastavit do vetsiny CCC modulu za 5 minut. 8)
A co se tyce dokodovani dodelavane vybavy tak taky neni problem NCS Expert vse zaridi :wink:
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

mr_nitroz píše:No tak tam volam, ptam se na to a technik rika ze akorat prehrat cely software a ze vetsinou se tam ta podpora stejne sama neprida a navic kdyz budu chtit prehrat software tak musim podepsat prohlaseni, ze kdyz jim to pri tom klekne tak oni za to neruci! Jo a chteli za to 4 litry. :mad:
Tak to je servis uplne na piˇu, protoze podepisovat nejaky papir v autorizovanem servisu je tak trochu na hlavu... Maji to udelat tak aby to nekleklo a pokud klekne tak maji mit zazemi na to aby to dali dohromady. Jeste ze umi vymenit filtr a olej za 5k...
Marda

#12 Příspěvek od Marda »

Mně dělali olej za 7k (E60). :lol:

K těm odborníkům v BMW: loni jsem byl na olej s E60. Říkám: nejede mně nezávislé topení - prosím provést kontrolu (nešlo ani spustit ručně - zaškrtnutí v idrive vždy hned zmizelo). Když jsem přebíral auto, tak prý nic nenašli, žádná závada - od té chvíle nezávislé topení funguje. Nechápu - asi profoukli diagnostikou dráty.
Letos s E63: Potřebuji zprovoznit vizuální indikaci odemknutí/zamknutí (bliknutí blinkrů). V iDrive to nešlo - zaškrtnutí vždy hned zmizelo.
ZA NECELÉ 3 HODINY!!!!!! čekání v bufetu (původně prý max. do hodiny) - opravit nelze, nefunkční ŘJ alarmu! Na toto potřebovali 3h proto, aby mně asi mohli vyfakturovat 3tisíce!!! Tím mě totálně nasr*li... Verdikt: nová jednotka (cca 3tis) + aktualizace (cca 2,5tis). Říkám kašlu na to, opravit nechci, nebudou mně blikat blinkry.
Doma zamykám auto a POTVRZENÍ BLINKRŮ FUNGUJE !!!!!!!!! Tak nejsou oni v tom Renocaru napalicu? Tam snad opravují auta pekaři.
mr_nitroz

#13 Příspěvek od mr_nitroz »

Ja co se tyce oleje tak si ho kupuju vlastni na internetu Castrol LL04 a za vymenu platim (bez DPH) v Cartecu v Ostrave 357 + jejich standartni taxa ke vsemu a vzdy 238 + orig. olejovy filtr 482 + vetsinou zdarma umyjou auto = spokojenost! 8)

Ale nejhorsi to je s pristupem rano pristavit, vecer bude :( i kdyz ted se posledni dobou zlepsily, pristavil jsem v 12 hod a ve 15 bylo hotove a delali na nem cca 2 hodiny.
Marek-is
Klubové ID: 181

#14 Příspěvek od Marek-is »

když se to tu tak řeší nevite kde do toho umí cz????dik
mr_nitroz

#15 Příspěvek od mr_nitroz »

no tech lidi kdo to umi je hodne, kdyz si zadas do googlu cestina idrive tak ti to spoustu firem najde.
Ler0

#16 Příspěvek od Ler0 »

Ahoj, včera jsem byl v Renocaru koupit dvě žárovky a šroub do kola, to že to stálo nekřesťanské peníze, to neřeším. Taky jsem chtěl aktualizaci a ten přístup mě dost zarazil. Arogantní maximálně a na otázku jestli mě udělají upgrade, aby mě jeli mp3 a nové mapy, tak nejprve řekli, že ne a po delší rozmluvě, že aktualizaci udělají, ale mp3 tam nepojedou a že se může stát, že se nerozjede ani auto nebo přestane fungovat nějaký modul v idrive a oprava bude buď 70k za nové idrive nebo podle ceny modulu. Jinak požadovaná cena je teď už 5000,-

Tím vzniká otázka. Je tu někdo z Brna kdo by se mě na to mohl podívat a provést aktualizaci a doinstalovat funkci mp3. Mám e60 s do hněda zbarveným menu.
mr_nitroz

#17 Příspěvek od mr_nitroz »

Aktualizaci idrive ti neudelam, ale MP3 a nove mapy neni problem do tveho stavajiciho idrive nastavit a dodat.
Jestli mas zajem napis pres SZ, jsem z Noveho Jicina.
xyron
Klubové ID: 2105

#18 Příspěvek od xyron »

Ler0 píše:Ahoj, včera jsem byl v Renocaru
To že brněnský Renocar je neskutečná parta buzerantů, kreténů a čuráků je obecně známo, takže to radši pořeš jinak... :D
Odpovědět