Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ztracený "oříšek" k bezpečnostním šroubům

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasmedek
Klubové ID: 2076

#1 Příspěvek od tomasmedek »

Ahoj chlapi,
marně řeším pěkný fuck-up. V sobotu v noci jsem píchnul runflat 80km od bydliště. Pokračoval jsem v jízdě a modlil se, ať to vydrží. Bohužel, cca 7km před cílem jsem musel auto odstavit na jedné pumpě :-( Pneu se totálně zhroutila, už hrozilo poškození disku, auto se třáslo jako sviňa na všechny strany i při 30km/h.

Fajn. Předvedl jsem heroický výkon a v neděli sehnal nové pneu, půjčeným autem se dostal na benzínku za svým mazlíkem a s hrůzou zjistil, že jsem ztratil oříšek do bezpečnostního šroubu a to kolo nesundám? Grrr. Řešil jsem to marně celý den.

Máte někdo zkušenost? Mám šanci to v Inveltu koupit nebo to bude na dlouho - objednávání z Německa apod? Díky za rady.
Přílohy
picsay-1340542670.jpg
picsay-1340542670.jpg (77.49 KiB) Zobrazeno 1071 x
Qido
Klubové ID: 1661
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Qido »

Pokud jsou původní, myslím si, že by neměl být problém objednat, když přijdeš s velkým techničákem.

Pro zasmání: Stalo se mi to samé, akorát já měl bezpečnostní šrouby po předcházejícím majiteli auta a samozřejmě bez kartičky pro doobjednání šroubů.
Skončilo to navařením starýho klíče a koupí nových šroubů! :D
Miguel
Klubové ID: 1507

#3 Příspěvek od Miguel »

Qido píše:Pokud jsou původní, myslím si, že by neměl být problém objednat, když přijdeš s velkým techničákem.

Pro zasmání: Stalo se mi to samé, akorát já měl bezpečnostní šrouby po předcházejícím majiteli auta a samozřejmě bez kartičky pro doobjednání šroubů.
Skončilo to navařením starýho klíče a koupí nových šroubů! :D
V techničáku je číslo ořechu? :lol:
Prostě buď to vytáhněš něčím a nějak a nebo zjistit co je to přesně za číslo a podle toho objednat (ale chce to vyzkoušet přímo daným oříškem, protože i na pohled to může vypadat podobně, ale pasovat tam nebude).
Qido
Klubové ID: 1661
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Qido »

Ehm...

Techničák proto, aby v BMW věděli, že si to objednáváš pro svoje auto.
Stejně tak jako, když si chceš koupit novej zámek apod.
A ano, podle konce VINka ti dodaj novej ořech.
messiah

#5 Příspěvek od messiah »

Stalo se mi to stejné. Pokud máš origo tak a nemáš šanci jak odjet s autem do nejbližšího servisu BMW tak to prostě nafoť a sjeď si do BMW. Tisíc slibů a nějaká ta záloha a určitě ti ho na chvilku půjčí.

Pokud si to pamatuji tak v Inveltu mi řekli, že na E46 jich točili cca 12 sad.
Takže je velká šance že to trefíš.

Jinak v Inveltu po objednání to trvalo 2dny :-)

Od té doby ho vozím ve středovém tunelu a mám ho hezky na očích.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Qido píše:...A ano, podle konce VINka ti dodaj novej ořech.
A teď tu o Červené Karkulce
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Teoreticky pokud byly bezpečáky při prodeji nového auta, tak by to možná dohledali, ale jinak fakt těžko. Nicméně na origo šroubech by mělo být číslíčko, podle kterého by pak mělo jít objednat nový v BMW.
loyd-krismas
Klubové ID: 3029

#8 Příspěvek od loyd-krismas »

Ještě se mi nestalo, že by nějaký bezpečnostní ořech pasoval do jiné sady, takže nevím, ale pokud to jde(nevím co tam máš za kola) vezmi majzlík, ten šroub a pak i ostatní povol majzlíkem a kladivem a kup si novou sadu šroubů. :wink:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#9 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Nebo si zajeď do pneuservisu (i skoro v každém autoservisu), kde maj trháky na strhlé šrouby a normálně Ti ho vyšroubujou .... 8)
Misanek

#10 Příspěvek od Misanek »

Tomasis píše:Nebo si zajeď do pneuservisu (i skoro v každém autoservisu), kde maj trháky na strhlé šrouby a normálně Ti ho vyšroubujou .... 8)
Pokud je ale ovšen v disku dost místa i okolo hlavy šroubu :wink:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#11 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tak samozřejmě, ale ještě jsem se nesetkal s kolem kam bych se nedostal vytahovákama ... Maj stejnej průměr jako oříšek, takže ....
Misanek

#12 Příspěvek od Misanek »

to já na R.O.D.ech právě že už jo - byl tam takový pojišťovák, kde se právě mezi jeho hlavu a disk tyto ořechy nevlezly, proto jsem to psal :wink:
tomasmedek
Klubové ID: 2076

#13 Příspěvek od tomasmedek »

Takže rozřešení: ráno jsem zajel do Auto Base (to mám nejblíž) a měl štěstí na milého servisáka. Přinesl mi jejich sadu klíčů (těch oříšků). Bylo jich asi 30 z nichž s dírou uprostřed bylo asi půlka. Věděl jsem, že ten, který hledám, má 20 zubů. Tak jsem si sednul stranou a počítal. Nakonec jsem jediný 20ti zubový našel a půjčili mi ho. Byl to ten správný! Hurá! Už mám objednaný nový. Ke zdejším dohadům, dnes jsem se dozvěděl:

a) ne, oříšek se nedá vyzjistit podle VINu
b) ano, oříšky mají čísla; z logický důvodů ale tato čísla nejsou na šroubech (aby si to mohl přečíst a objednat každý zloděj), ale pouze na oříšku; je to značeno ABC a číslo. Třeba ABC 34, ABC 38 atd.
c) trháky jsem měl půjčené včera, ale v mém případě se skutečně nevešly mezi šroub a kolo; musel bych kolo poškodit, abych je tam dostal.
vlastnemec

#14 Příspěvek od vlastnemec »

Sorry že jsem pozdě četl, ale jeden zbytečný mám doma, měl jsem podobný problém akorát mi ten ořech servisák dal do přihrádky na nápoje a našel jsem ho až náhodou po roce, řešil jsem navařenám šroubů, takže jsem je zničil. Nevím jestli má dvacet zubů mrknu v sobotu, ale už to máš stejně vyřešené, škoda.
vlastnemec

#15 Příspěvek od vlastnemec »

NAPOČÍTAL JSEM DVACETJEDNA, JINAK DOTAZ K TĚM RUNFLAT, KOUPIL JSEM JE TAKY, KDYBY BYL DEFEKT, JELIKOŽ ŽENA BY SI ASI NEPORADILA A JÁ JSEM JEDNOU MĚNIL KOLO NA ZABLÁCENÉ CESTĚ A UŽ NIKDY VÍCE A U X5 JE TO JEŠTĚ HORŠÍ (KOLO BLBĚ V KUFRU HEVER ŽE NA NĚJ NEDOŠÁHNO DVOUMETROVEJ CHLAP). TO FAKT NEVYDRŽELI A ZAČALI SE BORTIT, MĚ BYLO ŘEČENO ŽE POKUD POJEDU DO 80 UJEDU NA NĚ I 200KM MÁM BRIDGESTONE.