Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 digiklima
čus Baldo ( měnili jsme spolu kola za moje M-kový ). Hele já teď předělávám jen manuál za digiklimu a už to je voser. Dodělávat komplet klimu? Asi bych se na to vykašlal. Pokud to bude dělat někdo tak to bude peněz a peněz a sám bych na to neměl nervy. Ale pokud si dobře pamatuju tak tys to měl v kábru ne?? 

-
- Kontaktovat uživatele:
Že je to voser mi je úplně jasný, mám šikovného kamaráda elektrikáře a kdyby jsme vzali komplet svazky tak by si s tím uměl snad poradit. Mě jde momentálně o tu elektriku zda je stejná jak se šestiválcem tak čtyřválcem. cleman pamatuju si
co jsem slyšel tak vyměnit manuál za digi by měla být celkem sranda, vše by mělo pasovat na konektory, kábro mám, ale je tam vcelku horko, když je 28stupnu a vice. Další řešení je sehnat komplet elektriku z kábra kde byla ta klima a celou elektriku vyměnit, ale to bych nejspíše nedal. Já momentálně v kábru nějakou klimu mám a taky je to dodělávka, údajně to dělalo BMW.

-
- Kontaktovat uživatele:
Palubku už jsem venku měl včetně centrálního koberce, práce na den
Nějaká dodělaná klima tam už je, takže hadice natahaný. O čas mi nejde, kábro stejně v zimě nejezdí takže čas neřešim
Ale jde mi o to zda je stejná elektrika klimy na 6válci a 4válci. Co bude asi obruz tak vystříhat samoutnou elektriku tý klimy.

většina elektriky je na boxu topení dopředu vede už jen par drátu ze 4-valce ti nebudou pasovat trubky a asi ani držák kompresoru bude ti chybět dira na čidlo v chladiči
ja bych se toho vůbec nebal je to práce max na víkend dej elektrikařovi schemata a jestli tomu aspoň trochu rozumí tak to pro něj bude brnkačka
ja bych se toho vůbec nebal je to práce max na víkend dej elektrikařovi schemata a jestli tomu aspoň trochu rozumí tak to pro něj bude brnkačka
-
- Kontaktovat uživatele:
Foldas díky za info
všude je totiž dost 4válců za pár korun, ale budu shánět 6válce ať mám klid
Mám kamaráda, kterej si hraje s elektrikou od mala a je v tom opravdu borec, vzládá takový věci, že občas nechápu. Měl bych snad někdě mít komplet schémata. V čem vydím problém tak bude problém se zadním oknem, když mám na kábru stáhlou střechu tak vetřáček nefouká, když mám natáhnou tak fouká a když mám nasazen hardtop tak nefouká, ale funguje vyhřívání v tom okně, ale to už jsou asi detaily 

já bych se toho nebál,stačí mít celej svazek,schéma,vypichovák na piny a trpělivost
teď řeším jestli si mám dát klimu nebo se spokojím se šíbrem.Taky mám auto bez klimy a celou elektriku z auta s klimou...ale mám komplet odstrojené auto a svazek venku,tak tam se ta elektrika dělá lépe
jo a je z 318ti a dávám to na 323ti a co jsem koukal zatim,tak barvy sedí

jo a je z 318ti a dávám to na 323ti a co jsem koukal zatim,tak barvy sedí
Dám taky trochu informací k diskuzi
Já měl 1,8 bez klimy a při přestavbě auta jsem tam fláknul digiklimochu, upřímně řečeno, podruhé když bych se rozhodoval tak bych se nato vysral, mechanický části jsou složený,když budeš mít vše, rozdělat palubku, zepředu natahat trubky, tak za 1-2dny, podle toho jak moc budeš pečlivě rozebírat díly a destruktivně
Ale co se týká zapojení elektriky to není zas tak jednoduchý jak se zdá, musíš zepředu natahat na saharu,vysoušeč,kompresor,čidlo chladiče,A/C senzor u ledvin, čidlo v levym náfuku na brzdy do pojistkovky kde ti přibudou 3 relé + pojistky podle už schematu motorizace na danejch místech když to budeš chtít mít origo, pak potáhneš další káble do kabiny k topení + jednotka klimy, chtěl bych dopředu upozornit jakej druh a r.v. si vybereš, jelikož digi klimy se lišej i podle verze s nebo bez Automatický cirkulace, je to čudl s A v kruhu ze šipek. Nejlepší varianta je když bys měl dvě auta vedle sebe a rovnou to tahal z jednoho do druhýho, jinak je to asi zbytečná ztráta času,peněz..ale hlavně nervů
Když bys potřeboval s něčim dalšim poradit tak se můžeš obrátit zkrz SZ
Ale jestli máš šíbr, tak to fakt neřeš ..

Já měl 1,8 bez klimy a při přestavbě auta jsem tam fláknul digiklimochu, upřímně řečeno, podruhé když bych se rozhodoval tak bych se nato vysral, mechanický části jsou složený,když budeš mít vše, rozdělat palubku, zepředu natahat trubky, tak za 1-2dny, podle toho jak moc budeš pečlivě rozebírat díly a destruktivně

-
- Kontaktovat uživatele:
Každý si myslí, že v kábru musí být příjemně, když je stažená střecha. Ale zhruba 28stupnů, když je přímé sluníčko tak v tom není zrovna ideál. Proto to řeším. Nějakou klimu tam mám, ale nějak odešel klimakompresor a zatím jsem jiný nesehnal a zkouším zda by ho někdo repásnul. Ta klima co mám tak je nějaká dodělávka.