Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 digiklima

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
balda88
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od balda88 »

Mám dotaz, přemýšlím nad zástavou digiklimy. Momentálně nemám žádnou klimu v autě a v autě mám šestiválec. Jde mi o to zda když vezmu komplet klimu i s elektrikou ze 4válce zda ta elektrika bude pasovat do 6válce. Díky za každé info
icecold
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od icecold »

to bude pěknej oser to tam dodělat, nikdo ti to dělat nebude a když jo tak ti nezaručí že to bude fungovat. Ledatak spolehnout sám na sebe :wink:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
martas11

#3 Příspěvek od martas11 »

Souhlas s icecoldem.Já bych to neřešil. :wink:
cleman

#4 Příspěvek od cleman »

čus Baldo ( měnili jsme spolu kola za moje M-kový ). Hele já teď předělávám jen manuál za digiklimu a už to je voser. Dodělávat komplet klimu? Asi bych se na to vykašlal. Pokud to bude dělat někdo tak to bude peněz a peněz a sám bych na to neměl nervy. Ale pokud si dobře pamatuju tak tys to měl v kábru ne?? :-)
balda88
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od balda88 »

Že je to voser mi je úplně jasný, mám šikovného kamaráda elektrikáře a kdyby jsme vzali komplet svazky tak by si s tím uměl snad poradit. Mě jde momentálně o tu elektriku zda je stejná jak se šestiválcem tak čtyřválcem. cleman pamatuju si :) co jsem slyšel tak vyměnit manuál za digi by měla být celkem sranda, vše by mělo pasovat na konektory, kábro mám, ale je tam vcelku horko, když je 28stupnu a vice. Další řešení je sehnat komplet elektriku z kábra kde byla ta klima a celou elektriku vyměnit, ale to bych nejspíše nedal. Já momentálně v kábru nějakou klimu mám a taky je to dodělávka, údajně to dělalo BMW.
Tompo

#6 Příspěvek od Tompo »

Každýho věc, co dělá se svým volným časem, ale tohle je fakt časovražda. Celá palubka ven, natahat trubky, hadice, kabeláž, klima chladič, kompresor, no fuj :D . Hodně štěstí chlape!!!
balda88
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od balda88 »

Palubku už jsem venku měl včetně centrálního koberce, práce na den :) Nějaká dodělaná klima tam už je, takže hadice natahaný. O čas mi nejde, kábro stejně v zimě nejezdí takže čas neřešim :) Ale jde mi o to zda je stejná elektrika klimy na 6válci a 4válci. Co bude asi obruz tak vystříhat samoutnou elektriku tý klimy.
Foldas

#8 Příspěvek od Foldas »

většina elektriky je na boxu topení dopředu vede už jen par drátu ze 4-valce ti nebudou pasovat trubky a asi ani držák kompresoru bude ti chybět dira na čidlo v chladiči

ja bych se toho vůbec nebal je to práce max na víkend dej elektrikařovi schemata a jestli tomu aspoň trochu rozumí tak to pro něj bude brnkačka
balda88
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od balda88 »

Foldas díky za info :) všude je totiž dost 4válců za pár korun, ale budu shánět 6válce ať mám klid :) Mám kamaráda, kterej si hraje s elektrikou od mala a je v tom opravdu borec, vzládá takový věci, že občas nechápu. Měl bych snad někdě mít komplet schémata. V čem vydím problém tak bude problém se zadním oknem, když mám na kábru stáhlou střechu tak vetřáček nefouká, když mám natáhnou tak fouká a když mám nasazen hardtop tak nefouká, ale funguje vyhřívání v tom okně, ale to už jsou asi detaily :)
Kindl0sch

#10 Příspěvek od Kindl0sch »

já bych se toho nebál,stačí mít celej svazek,schéma,vypichovák na piny a trpělivost :D teď řeším jestli si mám dát klimu nebo se spokojím se šíbrem.Taky mám auto bez klimy a celou elektriku z auta s klimou...ale mám komplet odstrojené auto a svazek venku,tak tam se ta elektrika dělá lépe :)

jo a je z 318ti a dávám to na 323ti a co jsem koukal zatim,tak barvy sedí
Quake44

#11 Příspěvek od Quake44 »

Dám taky trochu informací k diskuzi :)
Já měl 1,8 bez klimy a při přestavbě auta jsem tam fláknul digiklimochu, upřímně řečeno, podruhé když bych se rozhodoval tak bych se nato vysral, mechanický části jsou složený,když budeš mít vše, rozdělat palubku, zepředu natahat trubky, tak za 1-2dny, podle toho jak moc budeš pečlivě rozebírat díly a destruktivně :twisted: Ale co se týká zapojení elektriky to není zas tak jednoduchý jak se zdá, musíš zepředu natahat na saharu,vysoušeč,kompresor,čidlo chladiče,A/C senzor u ledvin, čidlo v levym náfuku na brzdy do pojistkovky kde ti přibudou 3 relé + pojistky podle už schematu motorizace na danejch místech když to budeš chtít mít origo, pak potáhneš další káble do kabiny k topení + jednotka klimy, chtěl bych dopředu upozornit jakej druh a r.v. si vybereš, jelikož digi klimy se lišej i podle verze s nebo bez Automatický cirkulace, je to čudl s A v kruhu ze šipek. Nejlepší varianta je když bys měl dvě auta vedle sebe a rovnou to tahal z jednoho do druhýho, jinak je to asi zbytečná ztráta času,peněz..ale hlavně nervů :twisted: Když bys potřeboval s něčim dalšim poradit tak se můžeš obrátit zkrz SZ :wink: Ale jestli máš šíbr, tak to fakt neřeš ..
DWXak

#12 Příspěvek od DWXak »

Kéž by měl jen šíbr, ale on nemá celou střechu :D
Quake44

#13 Příspěvek od Quake44 »

Ajo :twisted: , sem přehlídl že se jedná o kábro, tak v tom případě bych se nato dvojnásobně vysr.l :wink:
balda88
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od balda88 »

Každý si myslí, že v kábru musí být příjemně, když je stažená střecha. Ale zhruba 28stupnů, když je přímé sluníčko tak v tom není zrovna ideál. Proto to řeším. Nějakou klimu tam mám, ale nějak odešel klimakompresor a zatím jsem jiný nesehnal a zkouším zda by ho někdo repásnul. Ta klima co mám tak je nějaká dodělávka.
Tompo

#15 Příspěvek od Tompo »

samozřejmě každýho věc, ale Cabrio s klimou je stejně výmysl lidského rozmaru a pohodlnosti :D
Quake44

#16 Příspěvek od Quake44 »

Tak samozřejmě pokud máš kábro i s pevnou střechou, tak v létě ten význam klimošky chápu ale jinak to je jen příplatek,který si myslim že moc stejnak nepoužiješ pokud v tom nemáš kožený křesla, to je pak oproti látkovejm v létě kurva rozdíl, z vlastní zkušenosti :twisted:
balda88
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od balda88 »

Pevnou střechu na kábro taky mám a mám tak kožené černé M sedačky takže, když opravdu hodně sluníčko hřeje tak je to za trest. Když jsem neměl kábro tak jsem si vždycky řikal, že když maji stáhnutou střechu tak jim je hej a to si všichni myslí :lol:
gepardik

#18 Příspěvek od gepardik »

Ty jo cabrio s klimou může být ojedinělý kousek.. A držím palce ať se nápad povede..
Quake44

#19 Příspěvek od Quake44 »

Ojedinělé to rozhodně není :wink: už jsem jich viděl dost s klimou,at manuál či digitál.. vše je to jen o příplatku za výbavu.. jen u nás si většina majitelů to dovybavuje podle svého. Největší sranda je kabeláž , dlouhou dobu sem u ní strávil aby to šlapalo..
Odpovědět