cajik8 píše:Diagnostiku mi delali v tom fedoru jak mi to montovali a rikali ze to neni problem lpg ale motoru,ze jde i na benzin citit jak tam pokuckava nejaky z valcu a jakmile se namontovalo lpg tak teprve pak se to vic projevilo a zacala to ukazovat diagnostika.
Ale ja mel pocit ze predtim auto bylo naprosto ok jen ten snimac vackoveho hridele je nejspis spatny tak tedka zkoumam jestli ten muze zapricinit vsechny ty problemy.
Jinak jsem tam byl 2krat a rikali ze uz to vic naladit nejde takze bud uz to vic neumi nebo je vazne chyba jinde.Pred tou montazi lpg diagnostika semtam vyhodila ten snimac vackoveho hridele tak me napada jedine tento problem.
S fedorem mam velmi podobné zkušenosti. Před montáží plynu bylo auto OK a po montáži mi začal houpat volnoběh na LPG, na benzin se motor jen mírně chvěje.
Nechal jsem namontovat to nejlepší co v té době měli - LandiRenzo Omegas za 42000 do mé 325i M50B25. Montáž nebyla udělaná vůbec dobře (asi staré auto - 17 let v té době - tak se na to vysrali). Hned po montáži jsem měl problémy s elektrikou, asi ji někde navrtali a tak se zkratovali pojistky - to jsem si opravil sám. Když jsem jim to poté říkal tak se semnou o tom nechtěli ani bavit, byli hodně arogantní (samotný nejvyšší FEDOR). Hned po prvním natankování cca 1 hodinu po předání auta se systém posral. Začal sám upadat do nouzového režimu a přepl se vždy na BA. Auto jsem přivezl na reklamaci a chtěl sjednat nápravu (FEDOR byl hodně nepříjemný), trval jsem na zkušební jízdě s technikem, to se povedlo, během zkušební jízdy mi technik řekl, že ten plyn to auto nezvládá v automatickém módu, že jsou moc velké tlaky v sání a proto to upadá do nouzového režimu. Nicméně přepl to do nějakého HARD LPG módu ve kterém se auto za žádných okolností nepřepne na plyn. Poté auto jezdilo na LPG celkem vpohodě, jen neustálé kolísání volnoběhu a při dobržďování motorem před křižovatkou občasné chcípnutí, časem jsem se s tím naučil žít.
Po čase jsem zjistil že montáž byla uděláná velmi nedbale. Vstřikovací trysky mám umístěny cca 6 cm za benzínovými vstřikovači, ale správně měli být umístěny naproti benzínovým vstřikovačům, tak jsem jsem to viděl na většině fotek zde na klubu.
S autem jsem byl mezitím na diagnostice a všechno bylo OK.
S autem jsem byl cca po 20000km a 1 roku užívání opět u fedora a říkal jsem jim o tom volnoběhu, ale neměli snahu to vůbec řešit (asi příliš staré auto) a vymlouvali se na to že na BA to jede také špatně (což před montáží LPG bylo zcela OK).
Nyní mám na LPG najeto cca 80000km a mám jej cca 4 roky a LPG v autě po této zkušenosti již nechci. (Možná vypadám zaujatě, ale před BMW jsem měl LADA 2101 s klasickým LPG a to bylo naprosto bez problémů a proto jsem si jej dal i do BMW, ale to byla chyba.)