Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Oprava lemů E36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lucifer
Klubové ID: 3086

#1 Příspěvek od Lucifer »

Je možný vrátit do původního tvaru již zválcovaný lemy? Předchozí majitel je zválcoval hrozně prasáckym stylem.

Dají se tedy nějak opravit do původního tvaru nebo je jednodušší koupit nový nalakovat a nahodit na auto ?

U předních blatníků to tolik nebolí ty se dají sehnat i za levno + lak.

Ještě jak potom se mění zadní lemy ? Vyříznou a navaří nový ?
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Ano přesně. Vyříznou se staré, navaří nové, obrousí, nakytujou, nalakujou vyleští a pak jestli chceš, tak je můžeš zaválcovat. :D
Lucifer

#3 Příspěvek od Lucifer »

:lol: :lol: Tak to by se asi nikdy nestalo :D
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od icecold »

jestli to nejde moc vidět a nerezne to tak bych to nechál být, každý zásáh do karoserie škodí :wink:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Lucifer

#5 Příspěvek od Lucifer »

Jde to vidět moc, tak že mi je z toho špatně. Navíc na zadních je to ok ale na předních lemech už praská lak ! Navíc když bych měnil přední blatníky s lemama tak mít vytáhnutý zadní lemy by byl fakt hnus :evil:
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od icecold »

tak přední blatníky vyměň, já myslel kdybys dával nové zadní lemy... :wink:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Lucifer

#7 Příspěvek od Lucifer »

Ty přední vyměním v tom právě problém nevidím, ale když bych si s tim pohrál, vyříznul vybrousil zakitoval, a potom i ošetřil z druhý strany tak by to mělo vydržet :wink:
Perunwit
Klubové ID: 2962

#8 Příspěvek od Perunwit »

ahoj, mám to taky v plánu, chci je na E34 měnit, ty zadní lemy. U Kelly je mají kolem 500kč/ks. Mám pod lakem puchýřky, co postupně rostou, nechci se dožít toho, že to pukne a odloupne se lak. Akorát, jak už tu bylo zmíněno, obávám se toho, že když se do toho jednou řízne, tak to může být jenom prozatimní řešení... je určitě třeba maximalizovat ochranný opatření vůči korozi.
noname
Klubové ID: 2290
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od noname »

problem je ten, že plechařina od kely a spol je většinou sajrajt, co hnije i na vzduchu... občas jsem na autě viděl i nějakou pozinkovanou druhovýrobu, ale to auto bylo dovezeno...... Možná do toho chtělo hrábnout hned, jak se tam něco objevilo, protože 1 cm je ve skutečnosti 5 cm problému a nejčastěji to začíná uvnitř, nebo od hrany.
Perunwit

#10 Příspěvek od Perunwit »

no asi máš pravdu, možná to chtělo hned... já zase sem si říkal, že to nebudu pitvat, třeba to neporoste, zespoda sem to různě prostříkával a tak... no je to v podstatě přímo na tom ohybu lemu a lemy samotný jsou na vnitřní straně různě deformovaný a očesaný, tak to horší snad nebude... budu to muset zespodu pořádně natřít nějakym svinstvem, pochybuju, že to bude mít pozink.
noname
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od noname »

hele, to zastavit nejde.... jakmile to jednou začne, tak je konec a musí se ta rez odstranit a zakonzervovat plech... Třeba vosk umí "zastavit" tento proces, ale jak jej tam aplikuješ... Máš asi 2 možnosti dle rozsahu, buď to vybrousit až na plech stím, že nikde nesmí zůstat ani kousek rzi, takže se ti může stát, že tam budou díry, což už je pozdě...Na čistý plech nastříkaš zinkový sprej, ale koncentrovaný 99%, to platí i zevnitř a je to ojebávka to tam vyčistit pořádně, když to mám v zinku min 2x, zevnitř to natřu UBS tež min 2x, zvenčí si provedeš kit/plnič/lak
Perunwit

#12 Příspěvek od Perunwit »

no to co je vidět, je soustava cca 5 puchýřků na cca 5 x 4 cm. Na druhý straně na tom samym místě se už objevily dvě mini "ťupky" taky, ale to jsou zatím jenom smítka viz fotka. Co s tim?

jinak sorry Luciferovi, že mu tady rozvíjim téma...
Přílohy
puchyrky1.jpg
puchyrky1.jpg (97.57 KiB) Zobrazeno 667 x
noname
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od noname »

hele normálně sundej nárazník a to místo celé vybrus na plech dokud to není prožrané, ikdyž ten spodek už je hodně jedlý... pod lakem uvidíš, že ty ťupky jsou ve skutečnosti pěkné loža rzi a za nedlouho by to šlo do .... čím dříve tím lépe, každý náznak když se odstraní hned, máš nadlouho klid, ono by to sice vydrželo nějaký rok, bo to nejsu škodovacke plechy, ale e34 asi natom není o moc lépe... čím více se stím vyhraješ, tím to vydrží, tohle na řezaní lemu není :wink:
Perunwit

#14 Příspěvek od Perunwit »

no, tohle je ta lepší strana.... tak ta by šla zachránit asi, říkáš... no fajn, tohle v létě udělám. Ta druhá bude asi v prdeli, je tak 3x horší, ale pokusim se sem tu fotku dát, jestli mi řekneš, že to na řezání taky není, tak budu sice rád, ale nabourá mi to muj plán "všechno špatný ven a nový věci sem"

ale jinak to píšeš vcelku logicky a souhlasím s tebou. Lepší to zkusit zachránit, než kuchat. Horší je, že na lak stejně dojde, neb ty puchejřky jsou už z venku pěkně vidět a nevypadá to vůbec hezky. On se to už předchozí majitel pokoušel asi zachraňovat, ty spodky, ale nebylo to asi úplně ono.
Lucifer

#15 Příspěvek od Lucifer »

Omlouvat se vůbec nemusíš, jsem rád za diskuzi, alespoň se něco víc taky dozvím :wink:

Tady jsou fotky moje jsem línej teď běhat před barák fotit si lemy :lol:

http://tomlucifer.rajce.idnes.cz/Lemy

Jinak mě ty lemy vůbec nereznou jen na předním je popraskanej kit. Ale sere mě že ty lemy jsou vytažený proto by bych je rád vyřezal a navařil nový.
Odpovědět