Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Geometrie sbíhavosti
-
- Klubové ID: 2290
- Kontaktovat uživatele:
do servisů, ono se to většinou dělá komplet, nebo mělo by, odklony, záklony, pomocí vodováhy bych to doma nedělal
na sbíhavost sice je přípravek, někde jej ještě mám, ale co zmizela šadynka, už nevím kde je...
navíc geometrie může odhalit závady, je to těžké a silné auto, které si kupujume i kvůli ovladatelnosti a pořádné geometrie je zásadní.

To je pravda pravdoucí.... u BMW je geometrie obzvlášť důležitá,ale i tak,pokud máš nějakej přípravek,tak i ten se hodí na hrubé nastavení po výměně např. čepu řízení,nebo ax.táhla řízení.... bylo by super to hodit sem.... http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=108451
-
- Klubové ID: 3086
Já právě teď měnil čepy řízení a proto jde jen o sbíhavost, až budu měnit ramena tak je jasný, že zajedu na norm geo kde mi seřídí opravdu všechno, jdu ho zejtra udělat ten přípravek viděl jsem to u známýho co má dílnu a měl tyč na obou koncích byly navařený další tyče nahorů jedna měla doraz na kolo a druhá se dala nastavovat nahoře měl navařenou šupleru z ní vyndanej hloubkoměr a tim číselníkem na šupleře posouval k jedný hraně ráfku, pak to otočil dal to před kola a zjistil jestli jsou kola rovně nebo nejsou geošku si takhle právě dělal sám a potom ten náklon kol dělal vodováhou.
Budu dělat fotky a hodim se i třeba nákres s rozměrama
Budu dělat fotky a hodim se i třeba nákres s rozměrama

-
- Klubové ID: 2840
Pripravek dobrej, s necim takovym sme to zkouseli ve skole nez nas pustili na laser, akorat tam mas jednu chybicku.. Pises tam seridit na stejny miry pred aji za osou a to je sbihavost 0. Pred osou musi byt min nez za nou aby tam byla naka sbihavost. Nevim jak to udavaji na e36, ucili nas to na skodovkach, ale aji co sem byl tedka na geometrii tak se to meri ve stupnich, s tim ze byla naka tabulka na prevod tech stupnu na mm pro tenhle pripravek.. uz si to nepamatuju presne ale mam pocit ze tam byl primo rozdil v mm pred a za osou..
-
Tak je to jen na domácí geometrii na hrubý nastavení, takhle mám právě od známýho udělanou geo na GIII a už to auto jezdí asi 4 roky a není tam s tím žádnej problém gumy se sjíždějí rovnoměrně a spotřeba taky není nějak vyšší bylo to seřízení právě po výměně čepů řízení jako u mě.
Ale jestli to dobře chápu tak říkáš, že ty kola nemaj bejt přímo v 0 ?
Ale jestli to dobře chápu tak říkáš, že ty kola nemaj bejt přímo v 0 ?
-
Jasny, na hrubo po vymene cepu je to dory aji na tu nulu, urcite lepsi a hlavne bezpecnejsi nez kazdy kolo jinam
kdyz to nastavis stejne tak mas ty kola rovnobezne, ted sem se dival na protokol co mam z geo a ma tam byt celkova zbihavost kolem 2°.. jinak kdyby se povedlo nekde splasit tu tabulku s prevodem na mm tak se tim pripravkem da sbihavost nastavit velice presne:) jo a nejde o celkovy rozmery ale o rozdil pred/za osou kola a ten rozdil se lisi podle prumeru rafku..

-
Tak nekdo na to nema cas, ale zase ma penize, nekdo ma vic casu a min penez a pak jeste malo casu a malo penez.. asi delam neco spatneLukke píše:Proboha, on má někdo čas a náladu řešit geometrii doma?Vždyť to stojí pár stovek v servisu.

-
Tak já zrovna mám tak akorát času dost, víkendy úplně volný a přes týden taky něco stíhám, s penězma nejsem na tom tak zle abych to nemohl odvézt do servisu, ale nechci protože mám své zkušenosti se servisy tady z okolí. Mám zkušenosti když jsem vozil ještě GIII do servisů a fakt to jsou mamlasové co nejdřív jsou ochotný chtěj strašně poradit jakmile se jim objeví tvoje auto na zvedáku už to fičí na faktuře...pak ti jenom přijdou říct no ono je to v pohodě bla bla bla měnili jsme tohle všechno hlavně zaplať
Navíc co utratím peněz za práci těch mamlasů tak mám mnohem víc dílů
No Fx se chlubil že je to na hodinku v excelu s tou tabulkou

No Fx se chlubil že je to na hodinku v excelu s tou tabulkou