Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Angels Eyes-problém

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#21 Příspěvek od hurvajs77 »

Vždyť je tam návod... http://shop.fkt.cz/Files/id7%5Ckatalogy ... _A_209.pdf

Ale ještě si k tomu kup dva kondenzátory, které se dávají na vstup a výstup. Také by to chtělo zjistit jaký je odběr, protože si myslím, že ten stabilizátor budeš muset chladit nebo časem udělá barevné čmoudíky a smrad... 8)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Lukino12

#22 Příspěvek od Lukino12 »

diky hurvajs.no s toho schematu nejde nic vycist ,bo to mam jakesi rozmazane.a jake kondenzatory mas na mysli,hod jsem prosim link.No a chci se zeptat,ty sis tuhle upravu taky na ccfl delal?Aby ti to neodpalovalo ty invertory,skutecne to funguje?A neni nakonec lepsi koupit od Bernera ten usmernovac napeti,ktery napojis primo na baterku a nemusel bych se dupat s tolika p......kama.
hurvajs77

#23 Příspěvek od hurvajs77 »

Tak jinak, zapojení stabilizátorů řady 78xx a 79xx je třeba tady: http://www.8bitu.cz/clanek/stabilizator-78xx-a-79xx/ - obrázek 7. Kondenzátory jsou filtrační, na vstup elektrolyt treba 100u, na výstup cca 100n.

CCFL nemám, jen LED. Ale mám za to, že CCFL mají trafa a invertory, protože to jsou vlastně katogové trubice. Osobně si myslím, že stabilizace na 12V nepomůže. Jestli Ti odcházejí invertory, viděl bych to na trafa. CCFL jsou dělané pro auta, takže výrobce určitě věděl, že v autě není přesně 12V, ale může být i přes 14V.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Lukino12

#24 Příspěvek od Lukino12 »

jo aha,no vis ja s tim nemam vubec zadne skusenosti,zatim mam ccfl pouze objednane,ale uz mi chodi tak mesic,vubec nevim jestli dorazi:)a tim ze nemam skusenosti s temahle heblama,tak radeji ctu a zde na tehle prvni strance jsem se docetl ze se to klukum odpaluje,tak vis,chtel bych se temhle vecim vyhnout a uz byt na to predem pripraveny.Hele,ty ses elektrikar?Mas znalostiii ze bys je mohl prodavat.Tak rikas,ze nic radeji nemastit a namontovat to bez tech stabilizatoru jo?
hurvajs77

#25 Příspěvek od hurvajs77 »

No však tu od toho máme fórum... :-). Osobně si myslím, že CCFL není dobrá volba. Nemám ale s nima zkušenost. Elektrikář vyloženě nejsem, ale je pravda, že mám maturitu ze slaboproudu a elektro VŠ. Ale živím se počítači :-). Udělat se dá všechno, ale je to otázka peněz i času. Mě osobně přijde jednodušší používat jen LED - tedy pokud už máš AE, protože je to jen výměna halogenky za LED. Ale jak jsem psal, nemyslím si, že by výrobce CCFL počítal se vstupním napětím přesně 12V.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Lukino12

#26 Příspěvek od Lukino12 »

To mas pravdu,ze s tim vyrobce asi pocita,ale presto mi vrta hlavou,jaktoze se to tady spoustu klukum odpaluje,jako "spoustu"myslim ze tu psali dva,no ale i tak...Tys tu psal neco s tema trafama,co muze byt u nich za problem?Je to vec nazoru,kazdemu se libi neco jineho,jiste mas pravdu ze s led nejsou mozna takove potize,ja nemam skusenosti ani s jednim,mam zatim jen origo,ale me se libi vic ccfl.Mam je ubjednane u Grega a porad zatim nedosli,ani semnou nijak nekomunikuje,nemas s timhle prodejcem nejake skusenosti,spousta lidi ho tu chvali...Rikaji ze i kdyz se spozdenim,tak vzdycky vsecko dodal,jenze ja nevim co to pro ne znamena spozdeni,u me uz je to pres mesic.
Lukino12

#27 Příspěvek od Lukino12 »

hoj muzu mit jeste stupidni otazku...?trafa a invertory?tak uz mi to konecne od grega dorazilo a v te krabicce jsou jen invertory.Mohl bys mi prosim jako elektrotechnik v koste rict funkci trafa a invertoru.Dik za vycerpavajici info:)
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od cypressjoe »

Na E36 předface doknčuju CCFL AE podle bimmerforum ty invertory cpou dovnitř, bez řezání krytu ze zadu světla (za potkávačkou). Tady čtu že to kazí invertory a je lepší to zbastlit přes díru a vytáhnout to ven. :idea: Není to celé nějaká kachna ? Proč větrané místo, když je ten inventor zavařený. Když ho dám pod parkovačku notabene s vyndanou žárovkou tak tam takové teplo nebude anebo je zbastlim a přichytnu někde zvenku blíž motoru tak je to nastejno. Jaký s tím máte zkušenosti ?
Lukino12

#29 Příspěvek od Lukino12 »

cypressjoe-to by me taky zajimalo,jake nejlepsi misto zvolit at je to schovane a zaroven vetrane,navic at nejdou videt ani kabely bo ti plynari s tema modryma kombikama se na to prej zamerujou. http://www.youtube.com/watch?v=heppcGJf ... re=related a je tam i prvni dil.
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od cypressjoe »

Lukino12 píše:cypressjoe-to by me taky zajimalo,jake nejlepsi misto zvolit at je to schovane a zaroven vetrane,navic at nejdou videt ani kabely bo ti plynari s tema modryma kombikama se na to prej zamerujou. http://www.youtube.com/watch?v=heppcGJf ... re=related a je tam i prvni dil.
O další důvod víc btw v tom videu kolem 8minuty (invertory uvnitř) taky.

hodil jsem to sem
http://bmwnovyjicin.rajce.idnes.cz/nastenka
Lukino12

#31 Příspěvek od Lukino12 »

anejde to zasiit nejak pod svetlo?ja totiz nevim,jeste jsemse k tomu nedostal.
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od cypressjoe »

Pod světlama je taky dost místa, jenom se tam asi nedostaneš, protože bys to musel pod světlem přichytit až to světlo tam vsuneš. ( jo a musíš navrtat někde otvor abys ty kábly od AE vytáhnul ven)
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od cypressjoe »

Lukino12 - já mam hotovo, invertory uvnitř světel, tak se uvidí, kdyžtak stojí dvě kilča při nejhorším. no ty H1 asi vyměním za něco míň žlutého - tak držim palce

Obrázek

Obrázek
hurvajs77

#34 Příspěvek od hurvajs77 »

Hmm, tak to jsem docela hodně překvapený. Plno lidí CCFL vychvaluje, jak je to úžasný, jak to svítí. Podle fotky mi tedy nepřipadá. To i moje LED svítí mnohem více. I to světlo z nic se mi zdá lehce fialové, ale to je možná účel
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Lukino12

#35 Příspěvek od Lukino12 »

rikas inverotr pod svetlo az po montazi samotneho svetla,skutecne to nejde?no nechci se hadat ale elektronicke naklapeni svetel taky dosti precuhuje pod svetlem,tak si myslim ze by to tam melo jit nejak dat.no vice ti reknu zitra,dnes jsem se na tom zadrbal jak cip,porad mi ty kulate sklicka protlacovali ty krouzky az k tomu sklu,to bylo neco na moje nervy,ale ted uz by to melo byt jen usadeni invertoru a propojeni...dava se to teda na ty parkovacky jo?jak jsi to delal,ustruhnul dratky a spojil cokoladou,nebo jak?jako ja si poradim ,ale nechci delat nejake zbytecne prasarny,proto vyzvidam info.dik
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od cypressjoe »

hurvajs77: no jo fialový nádech mají takhle na fotce, ve skutečnosti to neni zas takové - ale to byl účel. Co se týká svícení - proti slunci pouze ccfl velmi slabé, při šeru a tmě to svítí asi jak ty parkovačky předtím.

lukino12: s tou montáží invertorů pod světlo - nezkoušel jsem to, jen jsem usoudil z toho jak jsem to natěsno vyndaval i zandaval. Je to tak jako tak bastl a zaleži na každého šikovnosti. Já sem to dal rovnou silikonem na ty sklicka

tady podle toho:
http://www.youtube.com/watch?v=2mYdpZJJKZY

jo a ty dratky: černy z ccfl na hnědy - je tam svorka ke kostře ještě před tou patici parkovaček tak sem to pajkou lipnul k te svorce z druhe strany a izolačka. no a ten červeny sem připojil k tomu kablu co vede k te patici parkovačky ( seškrabnul trochu bužirku a zakapnul lehce pajkou + izolačka zase) pak jsem to přiklopil a na světle nic neni poznat. On v tom světle je mezi těma parabolama uvnitře takovy akorat prostoj :)

No tak sem se pak hod foto jak budeš mít hotové. Zdarec
Lukino12

#37 Příspěvek od Lukino12 »

tady to je:)
Přílohy
100_2076.jpg
100_2076.jpg (84.51 KiB) Zobrazeno 1600 x
100_2072.jpg
100_2072.jpg (73.25 KiB) Zobrazeno 1600 x
100_2070.jpg
100_2070.jpg (70.12 KiB) Zobrazeno 1600 x
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od cypressjoe »

Lukino: no vypadá to pěkně, já sem potom přidám fotku s jinýma H1kama - do modra
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od cypressjoe »

Ahoj, foto s těmi světlejšími H1kami

Obrázek

Na tomto dalším obrázku vlevo xenon H1 žárovka a vpravo standart H1 žlutá pro porovnání:

Obrázek
Lukino12

#40 Příspěvek od Lukino12 »

hned to vypada lepsi nez dvoubarevne:)je to parada...
Odpovědět