Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Aditivujte naftu na zimu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
KEAN

#41 Příspěvek od KEAN »

M3maniac píše:Jinak jsem byl nemyle překvapen,když jsem zjistil,že verva diesel byla jen do -22 :( to mi přijde jako ubohé na prémiové palivo

tak tak, měl jsem 50litrů VERVA DIESEL a při -20°C zamrzla, je to smutný že takové palivo nevydrží ani do udávaných -26°C ...kde teda pak může vlastně člověk natankovat kvalitní naftu?? německo?? :?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#42 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Netopyr: Já mám informaci, že tu naftu vozej už aditivovanou z Rakouska
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matrose
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od matrose »

Tak,taky jen Verva Diesel,benzina Breclav Toyota Land Cruiser,skoro novy filtr a stejne jsem na slovensku pri -15 s velkym problebem asi po 5ti minnutach nastartoval,potom pri jizde auto vubec netáhlo,kopec jsem musel jet na dvojku,asi nedostatečný prívod nafty,rozsvícena kontrolka motoru.Mel jsem v kufru aditiva,ale jak rosol...kamarad s 530D zamrzl uplne.Tak trochu lihu a po 10 min vse ok.
RSak

#44 Příspěvek od RSak »

Žádný aditiva nepoužívám, tankuju u Makra, většinou stodůlky, nebo u pump s velkou výtočností a neměl jsem žádný problém. Přikládám foto z minulého týdne.
Přílohy
20120203_074856-1.jpg
20120203_074856-1.jpg (37.4 KiB) Zobrazeno 578 x
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od ROBi »

roman320 píše:
ROBi píše:clay: bohužel nevím, neporeferuju, sám mám benzínový motor :)

Misa: k nám vozili na ČS původně OMV z Rakouska a problém nebyl, ať se jednalo o arktickou naftu, nebo o tu klasickou, ale do -29°C. Teď po změně majitele už OMV nevozí, vozí víceméně od Čepra a ta nafta je taky do -29°C, prý dokonce i testovaná, ale už kolika lidem zamrzla. Tak bůhví, jak to je...

Nestras, dneska sem ju nalil do filcky a rano se musim dostat do prace :D
Jinak co je zajimavy tak firemni auta tankujeme na omv tu normalni naftu, a v nekterejch autech zamrzne a v jinejch ne. Treba vcera vedle sebe postaveny 2 uplne stejny auta (iveco 2.3hpt obe rv.2006, obe cca3/4 nadrze) a jedno uplne normalne nastartovalo a druhymu zamrzlo cerpadlo v nadrzi ze to vyhodilo pojistku, muselo se odtahnout na dilnu aby rozmrzlo :? vcera se do toho nalil diesel super aditiv a dneska vsechno vpohode, ale zas nebyla takova zima jak vcera.

Máme naftu do -30°C (poslední závoz) a nikdo nic neříkal a včera dojel jeden borec, že mu to zamrzlo, i když do toho nalil aditivum. Asi to bude hodně individuální...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#46 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

dám tam trochu benálu pro sicher :wink:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#47 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

OMV tu 35 aditivuje nějakou novou sračkou a míchání s VIFem nebo TDA jí nedělá dobře
RSak

#48 Příspěvek od RSak »

M3maniac píše:dám tam trochu benálu pro sicher :wink:

spíš než benzím tam dej petrolej, před 30 lety se to tak dělalo běžně a myslím, že i pro dnešní vstřikovače bude lepší mastný petrolej
Risa525

#49 Příspěvek od Risa525 »

RSak píše:

spíš než benzím tam dej petrolej, před 30 lety se to tak dělalo běžně a myslím, že i pro dnešní vstřikovače bude lepší mastný petrolej
přesně...nejlevnější a nejúčinější adetiv :wink:
roman320

#50 Příspěvek od roman320 »

ROBi píše:
roman320 píše:
ROBi píše:clay: bohužel nevím, neporeferuju, sám mám benzínový motor :)

Misa: k nám vozili na ČS původně OMV z Rakouska a problém nebyl, ať se jednalo o arktickou naftu, nebo o tu klasickou, ale do -29°C. Teď po změně majitele už OMV nevozí, vozí víceméně od Čepra a ta nafta je taky do -29°C, prý dokonce i testovaná, ale už kolika lidem zamrzla. Tak bůhví, jak to je...

Nestras, dneska sem ju nalil do filcky a rano se musim dostat do prace :D
Jinak co je zajimavy tak firemni auta tankujeme na omv tu normalni naftu, a v nekterejch autech zamrzne a v jinejch ne. Treba vcera vedle sebe postaveny 2 uplne stejny auta (iveco 2.3hpt obe rv.2006, obe cca3/4 nadrze) a jedno uplne normalne nastartovalo a druhymu zamrzlo cerpadlo v nadrzi ze to vyhodilo pojistku, muselo se odtahnout na dilnu aby rozmrzlo :? vcera se do toho nalil diesel super aditiv a dneska vsechno vpohode, ale zas nebyla takova zima jak vcera.

Máme naftu do -30°C (poslední závoz) a nikdo nic neříkal a včera dojel jeden borec, že mu to zamrzlo, i když do toho nalil aditivum. Asi to bude hodně individuální...

Je to dobry, nastartoval sem, akorat to chvilu trochu skubalo o dost vic nez jindy ale to vubec nemusi byt naftou:) cerpadlo v nadrzi to nema a filtr bude asi jeste puvodni tak uz asi moc nefiltruje tak to snese hodne:D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#51 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Risa525 píše:
RSak píše:

přesně...nejlevnější a nejúčinější adetiv :wink:

Mi asi čteš myšlenky :D neboj znám všechny alternativy a trefil ses, kterou jsem vybral :D koupil jsem sedmičku petroleje za kilo a šup ho tam. A že by to bylo levný ? to si nemyslím , ono petrolej už nestojí to co stál :D Dal jsem to do nádrže mladé, do svého to prcám,mám arktickou naftu od OMV do -35 :D tak uvidíme jestli fakt přijde nějakej masakr mráz jak hlásí :wink:
Lucifer

#52 Příspěvek od Lucifer »

Tak co chlapci zamrzli jste při dnešních -36 ? :D
Dettektorr

#53 Příspěvek od Dettektorr »

Tak jsem dneska do 25 litrů Verva Diesel nalil litr benzínu 98 a uvidím ráno.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Jendix »

U má člověk výhodu alespoň v tom, že když chce naftu do většího mrazu, je kam zajet. Minulej tejden jsem v Německu při 19°C auto hodně přesvědčoval, když se zadařilo, zajel jsem na schellku a dotankoval Vpower diesel v domění že to bude lepší, bohužel mě vyvedli z míry, nafta pouze do -22°C (a to prý i u konkurence). Možná je to lokální problém, protože tam kde jsem tankoval nejsou běžné tak drsný podmínky.

Jinak bych měl jeden dotaz ohledně Nafty a jejího původu, bavil jsem se teď se známým a tvrdil mi, že prakticky všechny benzínky kupujou naftu od stejnýho dodavatele (v Čechách), jediný rozdíl je pak v tom, že např. Schell si tam pak cpe svoje aditiva, Benzina mimochodem prý udajně VIF. Trochu se mi tomu nechtělo věřit??? Nebo je to snad pravda???
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od ROBi »

Ano, je to pravda. Všechno teče ze stejný roury do cisterny, do které se pak přidají přídavky typické pro různé značky. Takže např. když v ČR je objednávka na OMV naftu, tak to do cisterny nateče např. ve Střelicích u Brna, nebo v Pardubicích stejnou rourou, jako Čepro, nebo Shell, jen na konci, nebo na začátku (nevím) k tomu přidají ty svoje doplňky. A nebo je pak možnost odebírat např. z Vídně, ale jak to je tam, to nevím. Ale co vím je to, že je opravdu kvalitnější, než v ČR. Minimálně papírově.
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Netopyr »

Vlasta píše:Netopyr: Já mám informaci, že tu naftu vozej už aditivovanou z Rakouska

bejvávalo, už to tak minimálně dva-tři roky nejni...

Net.
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Netopyr »

RSak píše:

jj, slyšel jsem o tom hodně, ale osobně nemám vyzkoušeno...

Net.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od atimen »

Teď po internetu koluje tady ta fotka ...prý při mínus 19 :)

Co těm ,,medům" říkáte ? Nafta byla tankována v noci, P je PapOil...

Obrázek
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#59 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Už jsem to někde viděl, ale chybí tam OMV Maxxmotion
Dettektorr

#60 Příspěvek od Dettektorr »

Dettektorr píše:Tak jsem dneska do 25 litrů Verva Diesel nalil litr benzínu 98 a uvidím ráno.

Funguje to naprosto famózně. Takže zůstańu u téhle "aditivace"
Odpovědět