Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Automaticke zamykani po rozjezdu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Achilles_Warrior
Klubové ID: 2036
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Zdravice. Mam takovej velmi zvlastni problem. Tak se chci zeptat zda se s tim nekdo uz taky setkal, ale hlavne radu jak by to slo vyresit...

Mam e39 rv 04/2001 a jde o to, ze jsem si nechal nastavit automaticke zamykani po rozjezdu a kdyz jsem po nastaveni odjizdel tak se nic nestalo... Kazdopadne den na to se auto po rozjezdu dvakrat zamknulo... Pak den na to zase nic a dalsi den se zamknulo jednou a den na to taky jednou... Kazdy z tech dni jsem cca 4x jel, zastavil vypnul motor a neco vyridil a zase jel, a ty dny kdy se zamknuti podarilo se tak vzdy stalo v prostred toho daneho dne...

Hlava mi nebere jak je mozne ze kdyz je neco nastaveno tak to nekdy funguje a nekdy ne...
Cromoly
Klubové ID: 1799

#2 Příspěvek od Cromoly »

Tohle by mohlo bejt spatnym grundmodulem, resp. relatkama v nem...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

V GM modulu může být chyba, nebo to je špatně nakódované. Ale napřed si přečti http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... e+zamykani a potom si vyzkoušej, jak to funguje, když to odemkneš klíčem a když to otevřeš dálkou. Doufám, že Ti nesvítí kontrolka ABS?
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Zdravice tak vcera jsem zjistil ze pokud odemknu klickem tak atomaticke zamykani funguje, pokud odemknu dalkou tak nefunguje... A ABS mi nesviti, vse se zda v poho
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Takže Ti to funguje, jak má. Jen to odemykání klíčem je nepohodlné. Ale to právě umožní zvolit, jestli se auto po rozjetí má nebo nemá zamknout. To ABS jsem psal proto, že signál rychlosti se pro to zavření používá.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Achilles_Warrior »

No kazdopadne je to nemile... A vazne neni zpusob jak to nastavit obracene? Tedy aby pri otevreni dalkou fungovalo automaticke zamceni???
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tak to neumím .... :(
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

starML píše:Takže Ti to funguje, jak má. Jen to odemykání klíčem je nepohodlné. Ale to právě umožní zvolit, jestli se auto po rozjetí má nebo nemá zamknout. To ABS jsem psal proto, že signál rychlosti se pro to zavření používá.

pockej pockej co to je za nesmysel :) jak pri odemykani klice jako? automaticke zamykani zasadne funguje vzdy, at otevres cim chces....

to je jen o tom kdo tohle nastavuje a jak moc velky trotl to je... :) pokud je nekdo line prase a u aut vybavenych car/key memory to zapne jen pomoci carsoftu nebo v ncsku pres ty car memory popr. pres dis a dal se tim nezabyva tak je to kravina, a bude to fungovat jak ty rikas, na odemceni klice... ale pokud se to nastavuje poradne, tak musis nastavit zamykani taky pro kazdy z jednolivych klicu...
protoze se rozlisuje automaticky zamykani pro auto jako takove (zamek) a pak i pro jednotlive 4 klice... pokud si nenakodujes oboji tak to pres dalku fungovat nebude,... ale pocitam s tim ze kdyz uz to nekdo dela tak tohle zna...
doby kdy stacilo na starem pekaci nastavit jednoduche zamykani a slo to porad jsou pryc...
ale jeste sem opravdu nevidel/nenastavil nikdy zadne automaticke zamykani tak, aby nefungovalo pri otevreni dalkou... to sem teda nikdy neslysel ze by se nekdo takovej nasel...

to Achilles_Warrior: pokud se nasel takovy ocas a tak blbe to nakodoval tak mi napis sz nebo rovnou zavolej a muzem to prekodovat spravne...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

auta vybavena car key memory prave maji tohle oddelene nastaveni prave proto, protoze kazdy klicek muze byt individualni podle potreb ruznych osob ktere se na aute stridaji... a proto nekdo muze mit zamykani po rozjezdu a jiny ne... ale je proste treba to ke vsem klicum definovat... samo carsoft a podobne mocky nic takovyho neznaji a nastavi jen jednoduche zamykani...
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Já si prave rikal, ze to neni mozny, aby soudruzi v NDR udelali takovou chybu, kdy kdyz je na aute kvuli pohodli dalkove ovladani, tak aby pri nastavni automatickeho zamykani (coz je jen a jen kvuli pohodli) ono zamykani fungovalo jen pri odemceni rucne klickem ve dverich...

Kazdopadne s kolegou co mi to nastavoval uz jsem o tom mluvil a sam rikal, ze musel neco prehlednout a ze na to mrknem znovu a opravime... Hlavne ted uz vime co hledat :-)

Kazdopadne diky za info tady, bylo mi velmi napomocne
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Jo a btw kolega co mi to nastavoval rozhodne ocas neni, pac kdyby nekdo videl jak tam vypadaji moduly na mem voze, to aby se v tom prase vyznalo...

Neni to tam klasicky ze je modul na sviceni atd., ale mam tam jednak moduly na jednotlive casti a pak je tam jeste jeden, ve kterem je uplne vsehno :-)
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Snejk píše:... ale je proste treba to ke vsem klicum definovat...
Tak jsem se na to byl podívat pomocí SSS a tam si můžu zvolit automatické zamčení po rozjezdu pro Car, Key1, 2, 3, 4. Takže pokud Ti to nakódoval pro Car, bude to dělat se všemi klíči. Nebo se to dá zadat jen pro některé klíče - teď už vím :oops: . Ale jak (kde,čím) poznám, který klíč je 1, který 2, pane Snejku :?:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Snejk »

podivej se do live dat ews a tam vidis actual key a mas tam cislo klice... jak inpou tak disem ... je videt ktere cislo ma aktualni vlozeny prirazeny... pokud jich mas vic u sebe tak klidne nech livedata zapla, vypni zapalovani, vytahni klic. a kdyz se s jednotlivejma klicema budes priblizovat krouzku tak ti to vzdy ukaze ktere to je cislo..
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

Achilles_Warrior píše:Jo a btw kolega co mi to nastavoval rozhodne ocas neni, pac kdyby nekdo videl jak tam vypadaji moduly na mem voze, to aby se v tom prase vyznalo...

Neni to tam klasicky ze je modul na sviceni atd., ale mam tam jednak moduly na jednotlive casti a pak je tam jeste jeden, ve kterem je uplne vsehno :-)
no ja ti zas povim ze to taky neni nenormalni :)
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od milo »

kdyz sednu a rozjedu se hned, zamkne se. kdyz ruzne popojizdim nekde napr minutu na parkovisti krokem a potom se rozjedu, uz se nekdy nezamkne. kodovano kdysi davno carsoftem... asi to projedu inpou.
rxe

#16 Příspěvek od rxe »

tak jak to tu citam. mam bmw e 53 a nieje tam nastavene automaticke zamykanie. musi sa to jedien cez diagnostiku, u minulej som to mal teraz nie aj na e39 mi to fungovalo. viete mi napisat ako si to nastavim. dakujem
Odpovědět