Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

INPA - "Engine Roughness"

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kindl0sch

#1 Příspěvek od Kindl0sch »

Ví někdo co znamenají tyto hodnoty pro jednotlivé válce?
weNTyll

#2 Příspěvek od weNTyll »

Neni to myslim nic konkretniho, jsou to spocitane rozdily v uhlove rychlosti pro jednotlive valce.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

.... ukazuje to podíl práce jednotlivých válců. To Engine Roughness je něco jako vyjádření rovnoměrnosti chodu. Takže jsi schopen vyhodnotit, jestli všechny válce pracují stejně, tedy jestli udělují stejné úhlové zrychlení, jak napsal weNTyll. Když Ti bude jeden válec blbě pálit, bude netěsný, tak podíl jeho práce bude menší a u ostatních válců dojde k jejich nárůstu.
magorcondoria

#4 Příspěvek od magorcondoria »

Nerovnoměrnost chodu.Podle tohoto parametru se jednotka se snaží korekcí předstihu co nejvíc vyrovnat chod motoru.U DIESELu koriguje množství vtřikovaného paliva ,do jednotlivých válců,aby přispěvek k otáčení byl u všech stejný.Pokud se hodnoty příliš chaoticky mění u všech válců.Může to ukazovat na vadný setrvačník.Nebo časté výpadky zápalů,např při chudé směsi na hranici zápalnosti.
weNTyll

#5 Příspěvek od weNTyll »

To, ze je to (ne)rovnomernost chodu jsem ani nepsal, to je predpokladam jasne. Konkretne hodnoty tech cisel cim bliz k nule tim lip, ale same nuly jsem na zadnem motoru jeste nezaznamenal.
magorcondoria

#6 Příspěvek od magorcondoria »

Mám vadný setrvačník,takže mi to trochu skáče, jak idikátor výbuzení na zesilovači. :D
h2144

#7 Příspěvek od h2144 »

mate nekdo predstavu nebo nejaky dokument jake hodnoty jsou "jeste spravne"?
nekde jsem cetl, ze dokud nehazi chyby do diagnostiky, je to jeste ok, ale to mne moc neuspokojuje;-)

diky

P.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Na http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm si vyhledej heslo např. Engine Smoothness Control DDE 4.0
h2144

#9 Příspěvek od h2144 »

diky za info, zajimava stranka;-)
takze skutecne pokud to neni nad limit, tak to nevyhodi v chybu, coz mi nehazi, takze ok..
originalbmwparts

#10 Příspěvek od originalbmwparts »

Aby jsem nedělal nové téma tak se zeptám zde, mám inpu ale nedaří se mi jí nainstalovat, má někdo funkční verzi s návodem na instalaci?
hubajzed

#11 Příspěvek od hubajzed »

Na svem R6 mam 4x hodnotu nula u 4teho valce mam na volnobeh asi 0.6 a na druhem valci mam hodnotu 1.3 s vykricnikem, znamena to tedy ze napr 2 valec spatne pálí?
Odpovědět