.... ukazuje to podíl práce jednotlivých válců. To Engine Roughness je něco jako vyjádření rovnoměrnosti chodu. Takže jsi schopen vyhodnotit, jestli všechny válce pracují stejně, tedy jestli udělují stejné úhlové zrychlení, jak napsal weNTyll. Když Ti bude jeden válec blbě pálit, bude netěsný, tak podíl jeho práce bude menší a u ostatních válců dojde k jejich nárůstu.
Nerovnoměrnost chodu.Podle tohoto parametru se jednotka se snaží korekcí předstihu co nejvíc vyrovnat chod motoru.U DIESELu koriguje množství vtřikovaného paliva ,do jednotlivých válců,aby přispěvek k otáčení byl u všech stejný.Pokud se hodnoty příliš chaoticky mění u všech válců.Může to ukazovat na vadný setrvačník.Nebo časté výpadky zápalů,např při chudé směsi na hranici zápalnosti.
To, ze je to (ne)rovnomernost chodu jsem ani nepsal, to je predpokladam jasne. Konkretne hodnoty tech cisel cim bliz k nule tim lip, ale same nuly jsem na zadnem motoru jeste nezaznamenal.
mate nekdo predstavu nebo nejaky dokument jake hodnoty jsou "jeste spravne"?
nekde jsem cetl, ze dokud nehazi chyby do diagnostiky, je to jeste ok, ale to mne moc neuspokojuje;-)
Na svem R6 mam 4x hodnotu nula u 4teho valce mam na volnobeh asi 0.6 a na druhem valci mam hodnotu 1.3 s vykricnikem, znamena to tedy ze napr 2 valec spatne pálí?