Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pneumatiky NEXEN?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od DC Výkonná rada »

má někdo zkušenosti s pneumatikami NEXEN - konkrétně typ N2000?

díky za info
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

DC jsem myslel žře máš rád kvalitní a fungující věci.No nevím jestli se neplatu,ale před pár dny jsem četl myslím Auto Tip a myslím že zrovna tyto gumy tam označili za nepoužitelné :-) ale možná se pletu...
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DC Výkonná rada »

M3maniac píše:DC jsem myslel žře máš rád kvalitní a fungující věci.No nevím jestli se neplatu,ale před pár dny jsem četl myslím Auto Tip a myslím že zrovna tyto gumy tam označili za nepoužitelné :-) ale možná se pletu...

no tam psali o zimních, ale o letních sem četl zase jinde dost kladných reakcí, tak se ptám i tady abych se dopátral pravdy :wink:
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

DC píše:
M3maniac píše:DC jsem myslel žře máš rád kvalitní a fungující věci.No nevím jestli se neplatu,ale před pár dny jsem četl myslím Auto Tip a myslím že zrovna tyto gumy tam označili za nepoužitelné :-) ale možná se pletu...

no tam psali o zimních, ale o letních sem četl zase jinde dost kladných reakcí, tak se ptám i tady abych se dopátral pravdy :wink:

Tak tak,zimní nepoužitelné...letní THE BEST :lol: mazec.Hoši napište tu,že se chovaj líp než Good year Eagle F1 nebo pirelli p-zero rosso :-)
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DC Výkonná rada »

ty seš ale extrémista :)

to nikdo netvrdí, ale zajímalo by mě pouze, jestli tady na tom někdo jezdí ...
GG

#6 Příspěvek od GG »

Tak co DC, pořídil jsi nakonec pneu NEXEN? Je to už staré téma a zrovna jsem taky slyšel chválu na letní a budu pořizovat nové, tak bych rád znal poznatky.
LUKAJDA

#7 Příspěvek od LUKAJDA »

já jsem pořídil dle rad 235/40R18 Wanli S1063 a nemůžu si vůbec stěžovat!!Stojí to 40% značkové gumy a pokud nejsem závodník, jakože nejsem, tak se na nich rozhodně bát nikdy nebudu! Nejsem ten co musí jet na 90ce 200.

Ohledně Nexen - nevim, to kamarádi v servisech nikdy nedávali
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

Já je mám 3-tí sezonu v rozměru 245/40R18. Jsou to N3000. Ubývají málo, nehučí. Taky nejsem závodník, hlavně na mokru. Za sucha v pohodě.
GG

#9 Příspěvek od GG »

Já právě jezdím převážně na letních Falkenech a zrovna budu zas měnit a vybírám zda zas Falken třeba FALKEN ZE-912 nebo vyzkoušet Nexen N6000. Tak chytám poznatky :-) Mám rozměr 245/40R18
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RuDoSh »

Marda

#11 Příspěvek od Marda »

RuDoSh píše:www.pneuvranik.cz

dík za tip, zrovna potřebuji obout na leto 630i....... :lol:
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stenlie »

OT: Jsem tady s těma vraníkama nakazil půl místního Fiatklubu :-D Každej nakupuje jak strhanej . :lol:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DC Výkonná rada »

GG píše:Tak co DC, pořídil jsi nakonec pneu NEXEN? Je to už staré téma a zrovna jsem taky slyšel chválu na letní a budu pořizovat nové, tak bych rád znal poznatky.

koupil jsem na nich jedno auto - to byly N2000 - teď mam na šestce vzadu N3000 - oboje na suchu drží krásně, na mokru je to horší (ale já v mokru jezdim jen omylem a zásadně bokem :D )

dopředu bych ale Nexeny nedoporučil - kritický brždění může bejt problém - tam se vždy snažím dát co nejlepší pneu - Dunlopy Sport Maxx, Conti SportContact, Yokohama apod.
jarda

#14 Příspěvek od jarda »

A víš že lepší gumy se mají dávat dozadu? Řešil jsem to s instruktorem na škole smyku rakouského autoklubu a pak jsem to slyšel i z několika dalších zdrojů - důvodem prý je jedna konkrétní situace:
Jedeš rovně po mokré silnici a pak zatočíš. Zadní kola se dostanou ze zákrytu těch předních a výrazně se jim zhorší podmínky. Když to nezvládnou, ustřelí Ti zadek. Proto dávat lepší gumy dozadu, abys jel rovně podle těch horších a ty lepší to pak spíš zvládly v zatáčce. Prý je to důležitější než to kritické brždění.
(já si to nevymyslel ale zatím jsem nepotkal nikoho důvěryhodnějšího kdo by mi to vysvětlil nějak jinak..)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RuDoSh »

jarda píše:A víš že lepší gumy se mají dávat dozadu? Řešil jsem to s instruktorem na škole smyku rakouského autoklubu a pak jsem to slyšel i z několika dalších zdrojů - důvodem prý je jedna konkrétní situace:
Jedeš rovně po mokré silnici a pak zatočíš. Zadní kola se dostanou ze zákrytu těch předních a výrazně se jim zhorší podmínky. Když to nezvládnou, ustřelí Ti zadek. Proto dávat lepší gumy dozadu, abys jel rovně podle těch horších a ty lepší to pak spíš zvládly v zatáčce. Prý je to důležitější než to kritické brždění.
(já si to nevymyslel ale zatím jsem nepotkal nikoho důvěryhodnějšího kdo by mi to vysvětlil nějak jinak..)

Je to tak, ale clovek co ma auto v ruce si s tim poradi.... bezny uzivatel auta je neco jineho ;-)

Ja uz na to prcam a kupuju jen nove continentalky(letni) a goodyear(zimni) a mam pokoj a kvalitni obuti.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RuDoSh »

Marda píše:

Idealni reseni, hlave pokud casto litas po dalnici :-))
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DC Výkonná rada »

jarda píše:A víš že lepší gumy se mají dávat dozadu? Řešil jsem to s instruktorem na škole smyku rakouského autoklubu a pak jsem to slyšel i z několika dalších zdrojů - důvodem prý je jedna konkrétní situace:

obecně jo, ale třeba v mém případě na šestce při zadních pneu 265/35/18 se mi ještě nestal smyk bez vlastního přičinění ( ťuk ťuk ) - nejsem zastánce těch Nexenů, ale dostal jsem je skoro nový ke kolům - v záloze už jsou jiné pneu, ale mym tempem ježdění Nexeny sjedu tak za 10 let :D
Marda

#18 Příspěvek od Marda »

RuDoSh píše:
Marda píše:

Idealni reseni, hlave pokud casto litas po dalnici :-))

To jo, super gumy na běžné spotřební auto :D
Odpovědět