Jsi si jistý???
Tak mi to z pr..le urči u příčně uloženého motoru,nebo u podélně uloženého motoru vzadu
Bereš pak pohled řidiče při nastupování?Nebo u motoru vzadu,pohled do zrcátka,nebo při otočení hlavy,nebo jak?
Ve všech návodech je u motoru V12 uváděno válce 1-6 a válce 7-12 a u motoru V8 válce 1-4 a válce 5-8. U V12 jsou válce 1-6 na pravé straně vozidla a válce 7-12 na levé straně vozidla.
z důvodů, který napsal mrJekill, je rozlišování L/P nesmysl,
důležitý je hlavně číslování válců a to je daný z fabriky
pokud ti někdo napsal, že máš něco hledat na L/P straně motoru, tak se ho zeptej, jak to myslí (já bych to bral podle vozidla (z pohledu řidiče za volantem))
To je nejjasnější v autě,ale co když přijdeš k odstrojené V8 a nevíš v jakým byla autě a jestli byla vepředu,nebo vzadu?
Pak konečně přijde na řadu identifikace dle rozvodů
mrJekill píše:Jsi si jistý???
Tak mi to z pr..le urči u příčně uloženého motoru,nebo u podélně uloženého motoru vzadu
Bereš pak pohled řidiče při nastupování?Nebo u motoru vzadu,pohled do zrcátka,nebo při otočení hlavy,nebo jak?
neviemn co je na tom nejasne - pokial je motor v aute tak lava strana je vsetko to co je nalavo od pozdlznej osi vozidla a prava je co na strane pravej od tejto osi - Z pohladu sediaceho vodica (otacanie hlavy vodica, otacanie motora... s tym pochoitelne nic nema:-). U vybrateho motora je to ako pises alebo sa orientovat podla cisiel valcov.
Casto totiz aj mechanici aj laici pletu strany lebo sa pozeraju odpredku do motora - to je holy nezmysel - preto som takto odpovedal