Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E32 750 iL
Zdar, mám možnost dost výhodně získat E32 750 iL, najeto podle tachťáku cca 220 tis. (auto vypadá zachovale, ale těžko říct...), se špatnou řídící jednotkou - jede na šest. To už nějak řeším, i když další názor uvítám, jde mi ale o to, že pokud vím, tyhle motory byly na převodovku moc silný a ta kolem dvou set odcházela do věčnejch lovišť (viděl jsem to u několika E31). Tady se zdá v pohodě, olej nesmrdí, a na ten půlmotor řadí v poho. Na plnej výkon ji ale zkusím pochopitelně až bude opravenej motor... Můžu ještě nějak zjistit, esli není před smrtí? Zpátečku i Drive zařadí hned po posunutí voliče, skoro necukne, při jízdě řazení poznám snad jen podle padání otáčkoměru, takže to vypadá dobře, na druhou stranu kdysi jsem koupil Nissana Primeru se stejně fajnovou převodovkou a za měsíc byla v řiti. A podotýkám, že jsem kliďas a s automatama umím jezdit... ;o)
Mam malej problemek mam BMW 750i E32 v perfektnim stavu prvi majitel je muj strejda a o vuz bylo po celou dobu perfektne pecovano... tet se mi naskytl malej problem na emisich ktere byli rekneme moooc vysoko. Chci se zeptat zda nekdo nema kontakt na nejakej shop kde by se dal sehnat komplet vyfuk ci jen katalizatory popripade nejakej navrh reseni. ( pri teplem motoru auto nekouri, ale studenej docela dost)
Mno ja se svou E32 jezdim prumerne za 12,4 podle pocitace... Venku jezdim 120-130 a spotreba okolo 9-10 pokud to tedy necham jet samo a nepridavam tomu ( tedy alespon ukazuje) mesto jezdim okolo 16litru kdyz jedu normalne a pokud se couras tak za 14L... ( popravde si rekneme panove kdo si koupi 5litrovej motor a chce aby mu to zralo 8 na 100km tak je blazen)...
Mam druhou zavadu... Pri prekroceni 130km v hodine mi auto zacne cukat ( asi jako kdyz pustis rychle spojku)... Nevite cim by to mohlo byt?
Jezdim z prahy ze sporilova do Jirkova ( cca 120km) a sezere mi to 14L... ( natankuju do plnejch a v jirkove u domu natankuju znova rozdil je cca 14L)
Mam druhou zavadu... Pri prekroceni 130km v hodine mi auto zacne cukat ( asi jako kdyz pustis rychle spojku)... Nevite cim by to mohlo byt?
Jezdim z prahy ze sporilova do Jirkova ( cca 120km) a sezere mi to 14L... ( natankuju do plnejch a v jirkove u domu natankuju znova rozdil je cca 14L)
Raven750i píše:Mno ja se svou E32 jezdim prumerne za 12,4 podle pocitace... Venku jezdim 120-130 a spotreba okolo 9-10 pokud to tedy necham jet samo a nepridavam tomu ( tedy alespon ukazuje) mesto jezdim okolo 16litru kdyz jedu normalne a pokud se couras tak za 14L... ( popravde si rekneme panove kdo si koupi 5litrovej motor a chce aby mu to zralo 8 na 100km tak je blazen)...
sry ale neverim ti ani jendo z tehdle cisel byl by si jedinej kdo jezdi za prumer 12,5 ze 750 e32 nejnizsi prumer na spritmonitoru je 13,2 a to je hoodne odvazny klasika 15 ze vsech prumer takze je to nesmysl nebo ti hooodne lze komp
Komp mozna lze, ale pocitadlo na benzince ne ( 14 litru od natankovani v praze na sporilove do Jirkova na Shelku)... pokud se opravdu krotis a jen udrzujes tak spotreba opravdu je jaka je... Jde jen o styl jizdy... Mam to auto vcelku chvilku a tak s tim jezdim opatrne... a pokud opravdu jedu jen tim ze zrychlim na 120km/h a pak jen udrzuju tak ukazatel kmita mezi 9 litrama a nulou ( coz je uplne normalni jev u okamzite spotreby u automatu)... Ale pokud jedu svizneji tudis pridavam ubiram kopce nekopce auto neauto tak sem i s klidnou nozkou i na 17 a to je malo... Vyzkousejte si to jet ze sporilova na chomutov... jedete stale po velke silnici ( a v 6 rano relativne bez zastavky stejnou rychlosti)... Cisla sedi
Opravdu mesto okolo 16 litru ( teda male mesto jako chomutov kde nejsou zacpy kolony a jen malo semaforu) v praze v beznem provozu vic, ale po praglu nejezdim protoze auto nechavam v arealu nez jedu zas do Jirkova...
venku na dalnici kdyz jen udrzujes rychlost 9-12 litru ( teda s automat prevodovkou na ekonomik rezim. Nevim zda to neco objasni nebo ne rikam mam auto chvilku a najel sem s nim asi 2000km a prevazna vetsina byly dalnice a podobne)
Pokud jezdis svizneji a nebojis se der na silnici tak samozrejme jezdis za daleko vic...
ruku na srdce otevrte si velkej technicak: kombinovana spotreba je napsana 10.9L na 100km ( nepovedlo se mi jet kombinovane za tak malo a asi nikomu kdo to auto ridil)
Ps: nevi nekdo co muze byt to skubani???
PPs: S kazdym autem se da jet za malo a za moc ( jen se musi clovek hooodne krotit a mit volnou cestu pak to jde)
Opravdu mesto okolo 16 litru ( teda male mesto jako chomutov kde nejsou zacpy kolony a jen malo semaforu) v praze v beznem provozu vic, ale po praglu nejezdim protoze auto nechavam v arealu nez jedu zas do Jirkova...
venku na dalnici kdyz jen udrzujes rychlost 9-12 litru ( teda s automat prevodovkou na ekonomik rezim. Nevim zda to neco objasni nebo ne rikam mam auto chvilku a najel sem s nim asi 2000km a prevazna vetsina byly dalnice a podobne)
Pokud jezdis svizneji a nebojis se der na silnici tak samozrejme jezdis za daleko vic...
ruku na srdce otevrte si velkej technicak: kombinovana spotreba je napsana 10.9L na 100km ( nepovedlo se mi jet kombinovane za tak malo a asi nikomu kdo to auto ridil)
Ps: nevi nekdo co muze byt to skubani???
PPs: S kazdym autem se da jet za malo a za moc ( jen se musi clovek hooodne krotit a mit volnou cestu pak to jde)
Nn tam mi to kmita 9 litru kdyz to pustis a na nic neslapes... Jak chces alespon udrzet rychlost tak to stoupne na 12... Nvm mozna je to spatny komp, ale jiste je ze mi to ukazuje 12,4 litru na 100km a na benzince mi to ukazalo 14 litru spotrebovano z prahy do jirkova...
( a jezdim na 95 benzin rikaly ze mam jezdit na 91, ale neni na vsech pumpach k dostani)
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=r@st=r ... 579728@z=8 presna vzdalenost a k tomu po jakejch cestach
a aby sem uz neposlouchal ze melu nesmysly:-) zitra si vemu fotak a nafotim ukazatel prumerne spotreby:-) At alespon nejsem za uplne hovado... Nevymyslim si cisla...
( a jezdim na 95 benzin rikaly ze mam jezdit na 91, ale neni na vsech pumpach k dostani)
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=r@st=r ... 579728@z=8 presna vzdalenost a k tomu po jakejch cestach
a aby sem uz neposlouchal ze melu nesmysly:-) zitra si vemu fotak a nafotim ukazatel prumerne spotreby:-) At alespon nejsem za uplne hovado... Nevymyslim si cisla...
http://raven89.rajce.idnes.cz/BMW/#IMG_0022.jpg jak sem rekl... Dokonce 12.3L a nemuze blbnout PC protoze dojezd mi to pocita dobre... Pokud natankuju 13L tak mi to pripise 100km k dojezdu... Je v albu i fotka motoru aby opravdu bylo videt ze je to opravdu ten 5litrovej 12valec...
Ty musis byt opravdu hodne dutej co... Jezdim z prahy a tankuju jen za 400kc tak asi sem nasel benzinku co ma benzin za 15kc nebo jak to vysvetlis... To ze ty neumis jezdit setrne neznamena ze to neumi ostatni!!!
Tech 9 - 10 mi to ukazuje na ukazately okamzite spotreby to neznamena ze to tolik zere na 100km ale ze kdyz to auto pustis tak to za to pojede nez budes nucen pridat a to sem i psal v minulejch prispevcich PRECTI SI JE. Psal sem prumernou spotrebu 12.4L na 100km
( a OKAMZITOU spotrebu v idealu okolo 9-10litru)
Opravdu nechapu kde beres sebevedomi na to aby si mi vykladal ze kecam. Jezdim s tim tak musim vedet kolik mi to zere.
Tech 9 - 10 mi to ukazuje na ukazately okamzite spotreby to neznamena ze to tolik zere na 100km ale ze kdyz to auto pustis tak to za to pojede nez budes nucen pridat a to sem i psal v minulejch prispevcich PRECTI SI JE. Psal sem prumernou spotrebu 12.4L na 100km
( a OKAMZITOU spotrebu v idealu okolo 9-10litru)
Opravdu nechapu kde beres sebevedomi na to aby si mi vykladal ze kecam. Jezdim s tim tak musim vedet kolik mi to zere.
[/i]Tech 9 - 10 mi to ukazuje na ukazately okamzite spotreby to neznamena ze to tolik zere na 100km ale ze kdyz to auto pustis tak to za to pojede nez budes nucen pridat
tohle je zase diskuse ... kdyz jedu z kopce na neutral, tak jezdim se svojí 523 za cca 2 litry ... tudíž spotřeba 523 = 2 litry ...
tohle je zase diskuse ... kdyz jedu z kopce na neutral, tak jezdim se svojí 523 za cca 2 litry ... tudíž spotřeba 523 = 2 litry ...

OK takze budu predpokladat ze nejezdis s automatem... A ze nevis co znamena udrzovat rychlost a nebo ze si debil:-)...
Nerikal sem nic o pusteni auta z kopce... Jedes mas tam rekneme 120km/h a nechas to auto jet touhle rychlosti cca 100km ( to znamena nebrzdis ani nepridas) jen udrzujes rychlost a bude ti to ukazovat stale stejna cisla cca 10L
( samozrejme ze tohohle na silnici nikdy nedosahnes protoze sou stoupani, pomalejsi auta a tudis brzdis nebo musis pridat)
Nerikal sem nic o pusteni auta z kopce... Jedes mas tam rekneme 120km/h a nechas to auto jet touhle rychlosti cca 100km ( to znamena nebrzdis ani nepridas) jen udrzujes rychlost a bude ti to ukazovat stale stejna cisla cca 10L
( samozrejme ze tohohle na silnici nikdy nedosahnes protoze sou stoupani, pomalejsi auta a tudis brzdis nebo musis pridat)
hele vole uklidni se a nerejpej do vosiho hnizda bosou nohou
prijde me UPLNE mimo tvoje hlaska ze jedes okamzitou za 9 tot vse meles picoviny pac prumer u v12 je jinde a nebo jak rikam jezdis lip nez vsichni co pisou na spritmonitoru cemuz neverim tot vse a za kolik jezdis je me ve finale uplne u prdele jezdi za 4,5
prijde me UPLNE mimo tvoje hlaska ze jedes okamzitou za 9 tot vse meles picoviny pac prumer u v12 je jinde a nebo jak rikam jezdis lip nez vsichni co pisou na spritmonitoru cemuz neverim tot vse a za kolik jezdis je me ve finale uplne u prdele jezdi za 4,5