mam takovy technicky dotaz,ma nekdo skusenosti s nejakou firmou,ktera vyrabi bezpecnostni ramy do aut (klece)? Popripade jestli se nevali nekomu doma E36 limuzina Dekuji
Ahoj
Měl jsem rám od firmy Weichers-sport, dělají profi rámy. Měl jsem šroubovací v autě,ale nakonec kvůli policajtům a hlavně pojištovně jsem ho raději prodal. Tady je link: http://www.wiechers-sport.de/
uz s ato tu viac krat rozoberalo - za prve nemas to v TP, za druhe pre teba je to bezpecnejsie ale pre ine auta nie. Ak by si to dovizeol aj s autom a zapisane v TP a ustriehol by si si aby ti to nezabudli zapisat aj pri prihlaseni v pohode poloramy su v GER pomerne bezne aj v autach ktore ich namaju od vyroby (ako Porschce GT3 RS alebo Renult Megan R26R). Poznam na SK minimalne jeden Golf G60 so zapisanym poloramom ktory to mal v TP pri dovoze z GER a zapisali mu ho aj na SK
Tak to je samozrejmosti byt pripasany,to same jako kdyz se nepripasas v aute s airbagem. Samozrejme jsem myslel poloram od pulky dozadu,ty cele jsou vhodne jen na zavody,to bych nechtel. U nas to nejde nijak zapsat do TP i kdyz je homologovany?
Otázka je co myslíš homologovaný? Ono to je samozřejmě homologované je, ale JEN pro SPORTOVNÍ učely,ne pro běžný provoz. Mám velmi dobrého kamaráda přímo na magistrátu na přepážce a řekl mi, že se pod to nikdo nepodepíše aby to tam zapsal, nikdy nevíš co se kdy třeba při havárce stane...ty se zabiješ a tvoji pozůstalí se budou hodně zajímat,jak se to stalo a nakonec se zjistí,že ten rám co tam je tam nemá co dělat a ten kdo to tam zapsal bude mít nemalé problémy. Řešil jsem to i borcem co závodí vrchy a ani v treningovém autě to nemohl mít. Muselo by to být od výroby.jako má Porsche GT3. Já měl taky polorám,ale šel pryč.
motokarista píše:Asi mate pravdu,u nas to tezko nekdo zapise,nejsme v nemecku. Ale podle me jepoloram dobra vec si myslim a rozhodne to prida na bezpecnosti
No ani nemluv, já to oplakal,že sem ho dal pryč.....
ja o tom uvazoval tez,a to dokonce o celoramu i s "ikskama" ve dverich......Je to dost na pytel, ze tam nikdo neda stempla.Prece jen mit zajistenou bezpecnost za cenu snizeni komfortu neni od veci.Kdyz se kouknete jak dopadla M3 na Nurburgringu s ramem v 200+Km/h ......... jednoznacne klec do auta.
Já bych to tam i naprase nechal,ale protože mám na autě havarijní pojistku a v případě nehody by mě řekli,že to tam nemá co dělat a smolík,nic bych nedostal....
Paavo píše:ja o tom uvazoval tez,a to dokonce o celoramu i s "ikskama" ve dverich......Je to dost na pytel, ze tam nikdo neda stempla.Prece jen mit zajistenou bezpecnost za cenu snizeni komfortu neni od veci.Kdyz se kouknete jak dopadla M3 na Nurburgringu s ramem v 200+Km/h ......... jednoznacne klec do auta.
povedal by som to asi tak - s autom ktore je aj do premavky by som ja osobne tym ze musi byt bez ramu nejazdil uz zavodne alebo nejak zostra kopce a ani okruh ako je Nurburing. Zostava teda siroky okruh s velkymi bezpecnostnymi vybehovymi zonami (ako napr. SK Ring) alebo potom mat druhe (tretie) auto ktore sa bude tahat na podvale len na takyto ucel s plnohodnotnym ramom, skrupinami a 6bodmi. O tom som presvedceny