Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Bezpecnostni ram do E36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
motokarista
Klubové ID: 2441

#1 Příspěvek od motokarista »

Zdravim,

mam takovy technicky dotaz,ma nekdo skusenosti s nejakou firmou,ktera vyrabi bezpecnostni ramy do aut (klece)? Popripade jestli se nevali nekomu doma :D E36 limuzina Dekuji
LiborM
Klubové ID: 2314
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od LiborM »

Ahoj
Měl jsem rám od firmy Weichers-sport, dělají profi rámy. Měl jsem šroubovací v autě,ale nakonec kvůli policajtům a hlavně pojištovně jsem ho raději prodal. Tady je link: http://www.wiechers-sport.de/
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fatal Design »

Zeptej se na drift foru (http://www.drift-forum.cz) tam bude více lidí s rámečky :)
motokarista

#4 Příspěvek od motokarista »

Policajti po tom az tak moc jdou? Beru to spis jako bezpecnostni prvek nez neco co by mohlo ublizit,nevidim na tom nic spatneho :D Diky za info :D
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

dovedes si predstavit jak by tvoje hlava vypadala kdyz by jsi sel na budku bez helmy a 4 bodaku ?:D :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
blesk666

#6 Příspěvek od blesk666 »

uz s ato tu viac krat rozoberalo - za prve nemas to v TP, za druhe pre teba je to bezpecnejsie ale pre ine auta nie. Ak by si to dovizeol aj s autom a zapisane v TP a ustriehol by si si aby ti to nezabudli zapisat aj pri prihlaseni v pohode poloramy su v GER pomerne bezne aj v autach ktore ich namaju od vyroby (ako Porschce GT3 RS alebo Renult Megan R26R). Poznam na SK minimalne jeden Golf G60 so zapisanym poloramom ktory to mal v TP pri dovoze z GER a zapisali mu ho aj na SK
motokarista

#7 Příspěvek od motokarista »

Tak to je samozrejmosti byt pripasany,to same jako kdyz se nepripasas v aute s airbagem. Samozrejme jsem myslel poloram od pulky dozadu,ty cele jsou vhodne jen na zavody,to bych nechtel. U nas to nejde nijak zapsat do TP i kdyz je homologovany?
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od LiborM »

Otázka je co myslíš homologovaný? Ono to je samozřejmě homologované je, ale JEN pro SPORTOVNÍ učely,ne pro běžný provoz. Mám velmi dobrého kamaráda přímo na magistrátu na přepážce a řekl mi, že se pod to nikdo nepodepíše aby to tam zapsal, nikdy nevíš co se kdy třeba při havárce stane...ty se zabiješ a tvoji pozůstalí se budou hodně zajímat,jak se to stalo a nakonec se zjistí,že ten rám co tam je tam nemá co dělat a ten kdo to tam zapsal bude mít nemalé problémy. Řešil jsem to i borcem co závodí vrchy a ani v treningovém autě to nemohl mít. Muselo by to být od výroby.jako má Porsche GT3. Já měl taky polorám,ale šel pryč.
Přílohy
DSC06201.JPG
DSC06201.JPG (176.41 KiB) Zobrazeno 1648 x
motokarista

#9 Příspěvek od motokarista »

Asi mate pravdu,u nas to tezko nekdo zapise,nejsme v nemecku. Ale podle me jepoloram dobra vec si myslim a rozhodne to prida na bezpecnosti
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od LiborM »

motokarista píše:Asi mate pravdu,u nas to tezko nekdo zapise,nejsme v nemecku. Ale podle me jepoloram dobra vec si myslim a rozhodne to prida na bezpecnosti
No ani nemluv, já to oplakal,že sem ho dal pryč.....
Paavo
Klubové ID: 2218

#11 Příspěvek od Paavo »

ja o tom uvazoval tez,a to dokonce o celoramu i s "ikskama" ve dverich......Je to dost na pytel, ze tam nikdo neda stempla.Prece jen mit zajistenou bezpecnost za cenu snizeni komfortu neni od veci.Kdyz se kouknete jak dopadla M3 na Nurburgringu s ramem v 200+Km/h ......... jednoznacne klec do auta.
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od LiborM »

Já bych to tam i naprase nechal,ale protože mám na autě havarijní pojistku a v případě nehody by mě řekli,že to tam nemá co dělat a smolík,nic bych nedostal....
Kami1
Klubové ID: 2167

#13 Příspěvek od Kami1 »

všechno jde udělat, akorát to schválení může být nakonec dražší než ten rám
blesk666

#14 Příspěvek od blesk666 »

Paavo píše:ja o tom uvazoval tez,a to dokonce o celoramu i s "ikskama" ve dverich......Je to dost na pytel, ze tam nikdo neda stempla.Prece jen mit zajistenou bezpecnost za cenu snizeni komfortu neni od veci.Kdyz se kouknete jak dopadla M3 na Nurburgringu s ramem v 200+Km/h ......... jednoznacne klec do auta.
povedal by som to asi tak - s autom ktore je aj do premavky by som ja osobne tym ze musi byt bez ramu nejazdil uz zavodne alebo nejak zostra kopce a ani okruh ako je Nurburing. Zostava teda siroky okruh s velkymi bezpecnostnymi vybehovymi zonami (ako napr. SK Ring) alebo potom mat druhe (tretie) auto ktore sa bude tahat na podvale len na takyto ucel s plnohodnotnym ramom, skrupinami a 6bodmi. O tom som presvedceny
Odpovědět