Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Motor z Bmw e46 110kw do Bmw e36 318tds

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
karelcompacte36
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od karelcompacte36 »

Zdravím chtěl jsem se zaptat jestli nemáte někdo zkušenost s přehozením motoru z e46 110kw do e36 misto 318tds pujde tam bez problemu co vše potřebuji pro upravu diky
petabmw

#2 Příspěvek od petabmw »

predem a nebudu sam ti rikam kasli na to nevyplati se to!
ironpipi

#3 Příspěvek od ironpipi »

I kdyby, tak bude řekl bych problém s typem motoru...
Wocky

#4 Příspěvek od Wocky »

No, pole me minimalne motor, motorova elektrika, prevodovka, kardan, difer, brzdy z TDS budou nejspis nevyhovujici, vyfuk. Mozna jeste neco... Pokud nemas dily nekde ve stodole nebo od nekoho za par kacek a nejsi dost manualne zrucny, abys to vymenil sam, tak se do toho asi nepoustej. Vyjde to pak na hroznej ranec nehlede na casovou narocnost.
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ROBi »

Poslední dobou se tu roztrhl pytel s bláznama, co chtějí měnit úplně nesmyslně nesmyslný motory.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MattyX Moderátor »

uplnej nesmysl to není :D kdybych mel 318tds taky by me to sralo :lol: :lol: kazdopadne jde to ale to je regulerni swap proste kterej se ti pri dnesnich cena E46 vubec nevyplati ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ROBi »

Kdybych měl 318tds a sralo by mě to, tak to prodám :D a nebo ještě lépe, ani to nekoupím...
karelcompacte36
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od karelcompacte36 »

Podle mě 90ps a 150ps je hodně velký rozdíl a kdybych měl nějakýho otřiskanýho krama tak to dotoho davat určitě nebudu,ale situace je jiná mám krásně vymazlený compacta po laku v decentím tuningu vypadá to fakt pěkně a uzná te že když někdo vidí nablískaný Bmw tak si nechcete trhnout ostudu a proto chci překopat motor aby to mělo nějaký grady a podle mě to zbytečné nebude.Je mi jasné že se musí předělat elektrika kardan,vyfuk a jine věci a proto se ptám jak moc naročné to je.Jinak už s takovyma vecma mám zkušenost tak vím kolik času to zabere.A neřešme tu typ motoru.Ptám se jestli je to reálne a jak moc velké upravy sou potřeba máte někdo zkušenost diky
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od LiborM »

Všechno jde,když se chce. Je to jen o tvém odhodlání to udělat,pokud to chceš překopat,tak to udělej,je to jen tvoje věc, osobně bych to nedělal,ale to je můj názor. jde spíš o to,kolik do toho chceš investovat času a hlavně peněz. Pokud bych ti mohl radit,tak si sežen celé 320d bud anglána,nebo bouračku at máš z čeho brát,protože jak to začneš kupovat po kouscích,tak se nedoplatíš a pořád to bude: jé,ještě takovou blbost a pak takovou a nakonec se budeš tlouct do hlavy. Kup bouračku s funkčním motorem a hurá do práce. Jo taky si uvědom,že budeš mít každé 2roky problém na stk, to se dá ted samozřejmě ještě řešit,ale nikdo neví co bude za pár let a taky to auto bude pak neprodejné,takže jestli to chceš dělat,tak to bude už auto napořád.
Bmw M3 e36 3.0i Greenhell
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
pragdejf

#10 Příspěvek od pragdejf »

elektrika bude bastl. ale jak se popasuje vana pres napravnici, tak to poznas, az to tam nacpes. nekde sem videl prodavat rozstrelenyho kompakta 323i, to se mi zda jako moudrejsi napad.
mequi

#11 Příspěvek od mequi »

...... 323i nejezdí za 4,9l/100km :wink:
edit: jestli se už v tom budeš hrabat, dej tam 330d at je to raketa jak má být.
Odpovědět