Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

umisteni lambda sondy (serie v x-pipe,nebo svody)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paavo
Klubové ID: 2218

#1 Příspěvek od Paavo »

DIky za osvetleni problematiky.Vzhledem k tomu, ze momentalne resiim problem jak konecne udelat poradne vejfuk, tak s timhle dost laboruju.Ladeny svody maji moznost napojeni lambdy do nich.Je ale problem, ze mam pouze jednu l. sondu a tak nevim, zda nastanou nejake problemy ,kdyz bude dostavat signaly pouze z jedne poloviny valcu.A to jeste v mistech, kde je daleko vyssi teplota nez tam ,kde je ze serie.Planuju nechat dat celej stred do nerezu a nevim, zda je to vubec kvuli sonde mozny.A jak bude sonda reagovat na vyhozeni katu a nahrazeni ho rourou?

M50B25TU
emtrojak

#2 Příspěvek od emtrojak »

nevim jak ty,ale ja bych ty katy pryč nedaval. Sam je mam vytlucene a dvaapulka uplne ztratila charakteristicky zvuk. Bude to mit skaredy plechovy zvuk.. Můj nazor.. :wink:
Paavo

#3 Příspěvek od Paavo »

no, ja prave to chci udelat nako kompatibilne a "pruzne" to pripravit na to, ze je mozny v budoucnu katy, az se vysypou vyhodit, nahradit je bud to rourou a nebo racingovejma katama.Jde mi o to, jestli se mam do toho vuubec poustet, protoze po "implantaci" ladenejch svodu mi to pres ty montazni manzety doost fouka a chtel bych problem nako vyresit.Kdyz uz tak kompletne.Jako problem prave vidim to, ze byt i zkusenej kovoobrabec a svarec mi asi neudela tak kvalitni x-pipe,do kteryho jeste usti lambda.Tak me prave zajima, jestli je mozny ji dat primo do svodu.
BudVlad
Klubové ID: 1841

#4 Příspěvek od BudVlad »

Při odstranění katalyzátorů se běžně používají simulátory. Obelstí to ECU ale emisema neprojdeš.
Na webu je o tom dost napsáno. Zadej v Googlu BMW O2 simulator.
Obrázek
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no co sem pochytil informace o svodech tak do svodu je to zbytecny davat , pac ta lambda akorat hodne brzo pujde do kytek :lol: co sem se zajimal o X pipe tak jeho umisteni (vzdalenost) od svodu je taky dost dulezita :) (pokud se pletu klidne me opravte ;) ) nebo to vyres tak , hyena prodava celej stred z 3.2 s katama , kup to a mas po starostech se stredem ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
BudVlad
Klubové ID: 1841

#6 Příspěvek od BudVlad »

Paavo píše:DIky za osvetleni problematiky.Vzhledem k tomu, ze momentalne resiim problem jak konecne udelat poradne vejfuk, tak s timhle dost laboruju.Ladeny svody maji moznost napojeni lambdy do nich.Je ale problem, ze mam pouze jednu l. sondu a tak nevim, zda nastanou nejake problemy ,kdyz bude dostavat signaly pouze z jedne poloviny valcu.A to jeste v mistech, kde je daleko vyssi teplota nez tam ,kde je ze serie.Planuju nechat dat celej stred do nerezu a nevim, zda je to vubec kvuli sonde mozny.A jak bude sonda reagovat na vyhozeni katu a nahrazeni ho rourou?
Taky řeším předělání výfuku, mám ale problém tady v Budějcích někoho najít kdo je schopen to udělat. Našel jsem jednoho kdo sváří nerez a je ochoten to udělat. Problém ale je, že nemá ohybačku ani zvedák a řekl mi že to udělá až se oteplí protože to dělá venku na dvoře. Tak nevím jestli mu to mám svěřit.
Nerezové trubky a kolena jsem nakoupil tady:
http://shop.ebay.co.uk/exhaustpartsukco ... ksid=p4340
Obrázek
Paavo

#7 Příspěvek od Paavo »

prave, ze u dvaapule X-pipe je,u emka je H-pipe,navic nevim, jak by sel emkovej stred nabastlit na serii?Poradi nekdo?
Maysner
Klubové ID: 2503

#8 Příspěvek od Maysner »

lambde u M50 by melo byt fuk, zda ma nebo nema katy. je tam jen jedna pred katama

emtrojak píše:nevim jak ty,ale ja bych ty katy pryč nedaval. Sam je mam vytlucene a dvaapulka uplne ztratila charakteristicky zvuk. Bude to mit skaredy plechovy zvuk.. Můj nazor.. :wink:
ten plechovej zvuk to ma prave diky vytlucenym katum. kdyz bys je nahradil trubkama, bude to o necem jinym. navic vytlucenej kat ma negativni vliv na proudeni plynu a nasledne i na vykon :roll:
Odpovědět