Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

oprava čtečky MKIV + CarX (CarPC)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
jarda
Klubové ID: 1426

#21 Příspěvek od jarda »

Kde Ti prosim Tě teče stabilních 12V 8O ? Před nastartováním je tam asi 11V, po nastartování skoro 14V, když se stahujou okna nebo něco podobného tak to kolísá atd..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Lolita
Klubové ID: 2364

#22 Příspěvek od Lolita »

No to nevim jak to nazvat, je to proste v kufru takovy konektor k dsp apod., ale i na budikach kdyz se podivam, tak t oukazuje 11.9 porad.
stevebmw

#23 Příspěvek od stevebmw »

chlapi nemáte někdo vyzkoušený připojení VGA (PC) na RGsB (NaviTV) přes převodník? Já sem k tomu už plně připravenej (převodník hotovej, nastavený hodnoty v PowerStripu atd.), ale mám z toho v kalhotech. Jestli si to LCD oddělám tak už budu nas.. do konce života.
Lolita

#24 Příspěvek od Lolita »

Tyjo to mas dobre nastudovany, k rgsb se vetsina lidi neprokouse :). Jak si resil propojeni kabelu? Navrdo si to pripajel?
Lolita

#25 Příspěvek od Lolita »

BTW Zvuk jedes v emulaci CDC, tape, nebo mas aux?
stevebmw

#26 Příspěvek od stevebmw »

Zatim mám u VGA konektoru připájenej jenom ten převodník, ale jak řikám k připojit k autu jsem se to ještě neodvážil. Ale jestli mě nikdo neřekne svoji zkušenost tak to asi brzo risknu.

Ty brďo zvuk nejedu zatim vůbecm, dyk já přídu v 19h z práce a večer si jdu k týhle blbosti sednout na půl hodiny. Teď u nás nachumelilo 25cm tak bude snad víc času, ale víš jak :lol:
Lolita

#27 Příspěvek od Lolita »

No ja to na test pripojil, ale neslo to, ty hodnoty powerstripu podle me nejsou univerzalni a podle me tim lcdcko snad ani znicit nejde (leda bys na nejakou barvu poslal treba 12V napeti nebo tak). Tak zatim dal pouzivam svideo, ale stve me, ze musim napred spustit televizi a az pak pri prepnuti na kazetu mam obraz z PC, jinak mam jen cerno, nejaky bug :( - mozna je to tim, ze mam kameru jako NTSC ...
Jak si na RGsB vubec prisel? Neni to nijak znama vec.

No kdybys jel kazetu tak pak napis jestli sei nejak poresil tlacitka dopredu a dozadu aby nepretaceli kazetu (i kdyz v mechanice zadna skutecna neni). Me to uz tak stve, ze asi pujdu na cdc, ale mam dsp, tak je to horsi, nicmne jsem si nechal vyrobit i kabel na toto, zatim ale nevim jak bych u toho resil prepninani mezi PC a CDC.
stevebmw

#28 Příspěvek od stevebmw »

Teď nevim jaký hodnoty PS myslíš, jestli ty co tam sou přednastavený tak ty určitě nepojedou. Mám někde hodnoty, který jsou odzkoušený a jedou (aspoň doufám). Musim to rozjet přes RGB, protože TV vstup nemám.

Jak ti přesně funguje to přepínání PC na kazetu, to je něco co mě pořád neni uplně jasný?
Lolita

#29 Příspěvek od Lolita »

Myslim, ze ty hodnoty jsou ruzne prodle konkretni graficke karty.
Lolita

#30 Příspěvek od Lolita »

No vytahl jsem vzadu ty 4 draty co tam vedou zepredu pro zvuk kazety a pichl tam proste draty z 2xcinch z PC - tohle je zrovna si ta nejlehci cast :)
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Snejk »

a maš tam nějaky předzesilovač nebo ti to utahne komp aby to volume za něco stalo? ja měl udělany aux prave na těch vystupech kazety (ale mechanika ma svuj předzesilovač) takže napojeni jakehokoli mp3 a cokoli bylo dost potichu. nakonec to řešilo autoradio s mp3 pod sedačkou a do těch dratu sem vedl přimo vystup ze zesilovače radiaa bylo to ok. radio sem dal cca na 1/3 a bylo to uplně akorat na uroven hlasitosti jako ma třeba radio CDC atd...
stejně sem nakonec od toho ustoupil uplně a hraju jen z changeru
Lolita

#32 Příspěvek od Lolita »

Ted mam predzes, ale driv jsem tam mel kompl s jinym zvukovym kodekem a ten to utahl sam ...
stevebmw

#33 Příspěvek od stevebmw »

Lolita píše:No vytahl jsem vzadu ty 4 draty co tam vedou zepredu pro zvuk kazety a pichl tam proste draty z 2xcinch z PC - tohle je zrovna si ta nejlehci cast :)
spíš jsem myslel přepínání obrazovky mezi PC a navi (o zvuk mě momentálně až tolik nejde)
Lolita

#34 Příspěvek od Lolita »

No tak u svidea je rtcalaram z seriove portu napojeny na switch pro couvaci svetlo v navimodulu, ze. U RGsB je to slozitejsi, tam to mam zatim jen vymyslene, nesestrojene, tak to radsi ani psat nebudu :)
stevebmw

#35 Příspěvek od stevebmw »

aha no tak teď už mě je to jasnější, já to mám zatim udělaný na přepínání tlačítkem (s víc kontaktama), ale na kazetu by se mě to moc líbilo
Lolita

#36 Příspěvek od Lolita »

Jeste by me zajimlo jestli se u toho RGsB musi prepinat i zeme, nebo vsech 6 (3 z pc, 3 z auta) muzu spojit do jedne a hotovo?
stevebmw

#37 Příspěvek od stevebmw »

Tak o tomhle mě ani nenapadlo uvažovat, ale z hlediska funkčnosti budou fungovat i když budou spojené, teď jde o to jaký vliv to bude mít na kvalitu obrazu?
Lolita

#38 Příspěvek od Lolita »

Existuji i krabicky ktery z vga svideo udelaji. Kazdopadne ja kvuli tomu abych ho mel prave nakonec pouzil jiny kompl. Funkcni RGsB by bylo super a vyhl bych se problemu s tim, ze musim zapinat tu televizi ...
A stale teda nevim jak budes u notebooku automaticky mackat to tlacitko pro zapnuti po nastartovani :)
stevebmw

#39 Příspěvek od stevebmw »

Původně jsem to měl vymyšlený, na centrál (aby to začínalo nabíhat dřív, jelikož u NTB by to mohlo aspoň při teplotách nad 0°C nabíhat na baterku). Jak tak o tom přemejšlim víc a víc, asi bych to udělal na ten puls jako se zapíná LCD obrazovka když odemkneš a zobrazí se ti logo BMW. Asi bych k tomu použil malýho atmela a relé nic víc.
Lolita

#40 Příspěvek od Lolita »

No, ale pokud tam dam rele, tak me to tlacitko bude drzet zmacknuty - jak se to da teda konkretne vyresit?
Odpovědět