Zajímá mne, jaký benzin tankujete do motoru M54? 95 okt, nebo 98 okt? A je v tom rozdíl? Na http://www.spritmonitor.de jsem našel, že pro tyto motory tankují 95 okt., 98 okt. a někteří dokonce 100 okt.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jaký benzin?
-
radim2561
- Kontaktovat uživatele:
Sice nemam tenbhle motor .. ale asi takhle . rozdíl mezi 95 a 100 oktanovým číslem poznáš u velmi výkoných motorů s spalovaním na to úzpůsobeným ( Test Fifth Gear) Impreza WRX Sti + 2HP ... u všeho slabšího nezaznamenali zvýšení výkonu)
Takže klidně tankuj 95 popř 98 . Spíš než na oktanové číslo bych hleděl na kvalitu benzínu a jejeho aditiv.Kvaltní aditiva najdeš v benzínu V-power ( 95okt). Aral verva. Agip, atd.. Vyhnul bych se benzína z např Unipetrol ,které obsahují procento lehkých topných olejů ( snižovaní cen benzínu na ukor jeho kvality)
Takže klidně tankuj 95 popř 98 . Spíš než na oktanové číslo bych hleděl na kvalitu benzínu a jejeho aditiv.Kvaltní aditiva najdeš v benzínu V-power ( 95okt). Aral verva. Agip, atd.. Vyhnul bych se benzína z např Unipetrol ,které obsahují procento lehkých topných olejů ( snižovaní cen benzínu na ukor jeho kvality)
Podívej, to je složitý. Je taky dost možný, že to co tam prodávaj pod "98" je obyč 95 nebo něco jiného ale pochybné kvality. Koneckonců, lepší kvalitní 95 než nějakej šmejd byť s vyšším okt. číslem.
Test benzinu bohužel nikde nenajdeš, existuje ale test nafty.
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
a můžeš si udělat představu sám. Od té doby tankuji na Benzině Verva 100 a nebo na Agipu Super Plus 98 a ostatnímu se vyhýbám.
Test benzinu bohužel nikde nenajdeš, existuje ale test nafty.
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
a můžeš si udělat představu sám. Od té doby tankuji na Benzině Verva 100 a nebo na Agipu Super Plus 98 a ostatnímu se vyhýbám.
-
radim2561
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče životnosti motoru . Tak to vůbec nehleď na oktanové číslo ale na již zmíněná aditiva.
Čistící efekt benzínu Carrera (95,98) V-power (95,100) byl prokázan u motoru jezdící výhradně na tento benzí minimalně po dobu 5000km.
Opravdu do svéhoho mazla tankuj klidně 95 ale osvědčených značek.
( Shell možná sklamal u nafty ale jeho V-power je kvalitní benzín)
ten V-power .. název trošku klame nemá zvedat výkon ale jen je nadopován lepšími aditivy s čistícím efektem.(Racing znamená stejná aditivy ale 100 oktan)
Obdobné vlastnosti mají již zmíněné benzíny od OMV, AGIP, i Benzina se svou Verva se celkem vyšvihla.
Čistící efekt benzínu Carrera (95,98) V-power (95,100) byl prokázan u motoru jezdící výhradně na tento benzí minimalně po dobu 5000km.
Opravdu do svéhoho mazla tankuj klidně 95 ale osvědčených značek.
( Shell možná sklamal u nafty ale jeho V-power je kvalitní benzín)
ten V-power .. název trošku klame nemá zvedat výkon ale jen je nadopován lepšími aditivy s čistícím efektem.(Racing znamená stejná aditivy ale 100 oktan)
Obdobné vlastnosti mají již zmíněné benzíny od OMV, AGIP, i Benzina se svou Verva se celkem vyšvihla.
-
radim2561
- Kontaktovat uživatele:
http://max.af.czu.cz/~miki/biodiesel/files/benziny.pdf
čtení o palivech pro zážehové motory
a tady je test benzínu a nafty ( natural 95)
http://auto.idnes.cz/test-benzinu-a-naf ... 02M096T03A
čtení o palivech pro zážehové motory
a tady je test benzínu a nafty ( natural 95)
http://auto.idnes.cz/test-benzinu-a-naf ... 02M096T03A
-
Tiff_needel
- Klubové ID: 1908
hlavně nekoukej na to jestli je to značková pumpa nebo ne(shell,OMV,ARAL,BENZINA,apod..) jed se podívat před rafinérku a tam ti přijede cisterna s nápisem shell,pak omv,potom benzin a potom neoznačená zrezlá,kterou bych nepustil ani na silnici,potom HDB atd...prostě ten benzín je stejnej jak u malinký pumpy za městem i u tý veliký kde má velikej shop! asi tak.
Přitom se to liší + - koruna až dvě koruny..
-
Andropov
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak tohle už sem slyšel i od člověka mě dost blízkého, který uvnitř areálu přímo něco opravovalTiff_needel píše:hlavně nekoukej na to jestli je to značková pumpa nebo ne(shell,OMV,ARAL,BENZINA,apod..) jed se podívat před rafinérku a tam ti přijede cisterna s nápisem shell,pak omv,potom benzin a potom neoznačená zrezlá,kterou bych nepustil ani na silnici,potom HDB atd...prostě ten benzín je stejnej jak u malinký pumpy za městem i u tý veliký kde má velikej shop! asi tak.
-
Tiff_needel
- Klubové ID: 1908
čemu věřit,to už je věc jiná,ale myslím že do těch víceoktanovejch benzínu,něco přidávaj,nevím,kdyby to tak nebylo a nesplňovalo to ty oktany atd,tak by ČOIka zakročila,kolikrát se berou vzorky atd,je to řešený i medialně.Andropov píše:Jo tak tohle už sem slyšel i od člověka mě dost blízkého, který uvnitř areálu přímo něco opravovalTiff_needel píše:hlavně nekoukej na to jestli je to značková pumpa nebo ne(shell,OMV,ARAL,BENZINA,apod..) jed se podívat před rafinérku a tam ti přijede cisterna s nápisem shell,pak omv,potom benzin a potom neoznačená zrezlá,kterou bych nepustil ani na silnici,potom HDB atd...prostě ten benzín je stejnej jak u malinký pumpy za městem i u tý veliký kde má velikej shop! asi tak.
Přitom se to liší + - koruna až dvě koruny..Co má ale pak člověk tankovat a čemu věřit?
Já po zkušenosti a pročtení všech názorů zůstávám u SHELL. Tankuji do M54 natural 95. Při tankování V-Power a V-Power Racing mi začal brát olej. Beru normální natural a pohoda. Na názory tady kluků klubáků jsem vyzkoušel LUK OIL a katastrofa (a to vyloženě), zkusil jsem i BENZINA a žádná hitparáda. SHELL pro mě vítězí. Autí je prostě znatelně svižnější.
Jiné palivo brát nebudu..