Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Odpojeni valcu u E32 750i ???
Dotaz: Lze nějakým zpusobem odpojit některé válce u 750i ??Kvuli spotřebě?..přemýšlel sem o plynu,ale po debatách s několika majiteli mi bylo řečeno že u V12 to jde těžce,kvuli elektronice,a pokud by to i šlo,tak nad 3500 ot se automaticky sepne na benzin....prostě nějakej zpusob jak zmirnit spotřebu...diky za radu 

snizit spotrebu jedine tim lpg,
nevim co ti na tom konkretne vadi,
technicky problemy vyresi mechanik,
nad 3500rpm normalne nejezdim ani v 1,8is(90% jizdy)
a co se tech nakladu tyce tak si snad sam spocitas , ze na 1l paliva usetris korunu
takze zalezi kolik s tim hodlas najet
spotrebu bys urcite snizil vyndanim 6pistu a odpojenim vstriku a zapalovani
akorat bys musel vyvazit klikovku a zaslepit sani a vyfuky
a jeste bys tim zvedl cenu vozu (protoze by to byl v evrope urcite unikat
)
samozrejme do technicaku kvuli ruceni napsat 750i /2 = 325i (i se nedeli dvemi, protoze je to imaginarni jednotka)
nevim co ti na tom konkretne vadi,
technicky problemy vyresi mechanik,
nad 3500rpm normalne nejezdim ani v 1,8is(90% jizdy)
a co se tech nakladu tyce tak si snad sam spocitas , ze na 1l paliva usetris korunu
takze zalezi kolik s tim hodlas najet
spotrebu bys urcite snizil vyndanim 6pistu a odpojenim vstriku a zapalovani
akorat bys musel vyvazit klikovku a zaslepit sani a vyfuky
a jeste bys tim zvedl cenu vozu (protoze by to byl v evrope urcite unikat

samozrejme do technicaku kvuli ruceni napsat 750i /2 = 325i (i se nedeli dvemi, protoze je to imaginarni jednotka)
-
DC
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
u v12, který jsou u e32 a e38 se dá jedna řada válců odpojit - většinou se to teda stává jako chyba a já jsem to ještě osobně neřešil, ale pár lidí tady ten motor má, tak třeba poradí co odpojit aby se to vyplo a zbytek jel dál
PS: o moc menší spotřebu to teda ale mít nebude, protože je to velký a těžký auto s automatem
PS: o moc menší spotřebu to teda ale mít nebude, protože je to velký a těžký auto s automatem
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
DC píše:u v12, který jsou u e32 a e38 se dá jedna řada válců odpojit - většinou se to teda stává jako chyba a já jsem to ještě osobně neřešil, ale pár lidí tady ten motor má, tak třeba poradí co odpojit aby se to vyplo a zbytek jel dál
Já to řešil a pokud vypadne půlka motoru tak se to auto sotva rozjede.

Fakt nechápu,že si někdo koupí takový auto a pak řeší takovou kokotinu.Upřímě,jsem se docela pobavil.

-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Odpojením jedné řídící jednotky dosáhneme podle BC spotřebu +/- 3,5l/100km, ale než se člověk rozjede třeba na semaforu, to je lepší nezastavovat
S tím autem se musí umět jezdit, mimo obec s tím umím jet za 12,5l/100 (dálnice) a vychutnávat si zatáčky na okreskách a předjíždění 13,4l (Kuřim-Svitavy-Litomyšl-Vysoké Mýto-Pardubice-Kolín)
Město 16,0-17,0

S tím autem se musí umět jezdit, mimo obec s tím umím jet za 12,5l/100 (dálnice) a vychutnávat si zatáčky na okreskách a předjíždění 13,4l (Kuřim-Svitavy-Litomyšl-Vysoké Mýto-Pardubice-Kolín)
Město 16,0-17,0

Hlavně při kvalitní montáži a nastavení systému je rozdíl spotřeby mezi benzínem a LPG zanedbatelný.Tatéž i výkonově.Nemilá je počáteční investice, ale to si každý musí spočítat sám, pokud to dokáže.Každopádně v dnešní době se již fámy o LPG mohou vyechat, protože vstřikování plynu je na takové úrovni, že nemá smysl to kritizovat.Doba otrávených 120 a Favoritů je díkybohu nenávratně pryč ... .
Regis píše:No pri zapocitani zvysene spotreby (ktera bude vzdy, protoze LPG ma mensi vyhrevnost), startu na benzin, Flashlube atp. to vychazi opravdu spise nekam k 1kc/km. 50% urcite ne.
no, pocitam ze jsi asi odbornik,
tak kolik to podle tebe asi bude, kdyz ne cca 50%?
(kdyz bude auto normalne zrat 30l/km, tak ta koruna/km je taky nekde jinde, proto jsem to chtel prepsat)
sluger: myslim, ze pb ma fakt o neco mensi vyhrevnost