Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Odpojeni valcu u E32 750i ???
Dotaz: Lze nějakým zpusobem odpojit některé válce u 750i ??Kvuli spotřebě?..přemýšlel sem o plynu,ale po debatách s několika majiteli mi bylo řečeno že u V12 to jde těžce,kvuli elektronice,a pokud by to i šlo,tak nad 3500 ot se automaticky sepne na benzin....prostě nějakej zpusob jak zmirnit spotřebu...diky za radu 

-
- Klubové ID: 2167
snizit spotrebu jedine tim lpg,
nevim co ti na tom konkretne vadi,
technicky problemy vyresi mechanik,
nad 3500rpm normalne nejezdim ani v 1,8is(90% jizdy)
a co se tech nakladu tyce tak si snad sam spocitas , ze na 1l paliva usetris korunu
takze zalezi kolik s tim hodlas najet
spotrebu bys urcite snizil vyndanim 6pistu a odpojenim vstriku a zapalovani
akorat bys musel vyvazit klikovku a zaslepit sani a vyfuky
a jeste bys tim zvedl cenu vozu (protoze by to byl v evrope urcite unikat
)
samozrejme do technicaku kvuli ruceni napsat 750i /2 = 325i (i se nedeli dvemi, protoze je to imaginarni jednotka)
nevim co ti na tom konkretne vadi,
technicky problemy vyresi mechanik,
nad 3500rpm normalne nejezdim ani v 1,8is(90% jizdy)
a co se tech nakladu tyce tak si snad sam spocitas , ze na 1l paliva usetris korunu
takze zalezi kolik s tim hodlas najet
spotrebu bys urcite snizil vyndanim 6pistu a odpojenim vstriku a zapalovani
akorat bys musel vyvazit klikovku a zaslepit sani a vyfuky
a jeste bys tim zvedl cenu vozu (protoze by to byl v evrope urcite unikat

samozrejme do technicaku kvuli ruceni napsat 750i /2 = 325i (i se nedeli dvemi, protoze je to imaginarni jednotka)
-
DC
- Výkonná rada
- Klubové ID: 55
- Kontaktovat uživatele:
u v12, který jsou u e32 a e38 se dá jedna řada válců odpojit - většinou se to teda stává jako chyba a já jsem to ještě osobně neřešil, ale pár lidí tady ten motor má, tak třeba poradí co odpojit aby se to vyplo a zbytek jel dál
PS: o moc menší spotřebu to teda ale mít nebude, protože je to velký a těžký auto s automatem
PS: o moc menší spotřebu to teda ale mít nebude, protože je to velký a těžký auto s automatem
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Já to řešil a pokud vypadne půlka motoru tak se to auto sotva rozjede.DC píše:u v12, který jsou u e32 a e38 se dá jedna řada válců odpojit - většinou se to teda stává jako chyba a já jsem to ještě osobně neřešil, ale pár lidí tady ten motor má, tak třeba poradí co odpojit aby se to vyplo a zbytek jel dál

Fakt nechápu,že si někdo koupí takový auto a pak řeší takovou kokotinu.Upřímě,jsem se docela pobavil.

-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
- Kontaktovat uživatele:
Odpojením jedné řídící jednotky dosáhneme podle BC spotřebu +/- 3,5l/100km, ale než se člověk rozjede třeba na semaforu, to je lepší nezastavovat 
S tím autem se musí umět jezdit, mimo obec s tím umím jet za 12,5l/100 (dálnice) a vychutnávat si zatáčky na okreskách a předjíždění 13,4l (Kuřim-Svitavy-Litomyšl-Vysoké Mýto-Pardubice-Kolín)
Město 16,0-17,0

S tím autem se musí umět jezdit, mimo obec s tím umím jet za 12,5l/100 (dálnice) a vychutnávat si zatáčky na okreskách a předjíždění 13,4l (Kuřim-Svitavy-Litomyšl-Vysoké Mýto-Pardubice-Kolín)
Město 16,0-17,0

Hlavně při kvalitní montáži a nastavení systému je rozdíl spotřeby mezi benzínem a LPG zanedbatelný.Tatéž i výkonově.Nemilá je počáteční investice, ale to si každý musí spočítat sám, pokud to dokáže.Každopádně v dnešní době se již fámy o LPG mohou vyechat, protože vstřikování plynu je na takové úrovni, že nemá smysl to kritizovat.Doba otrávených 120 a Favoritů je díkybohu nenávratně pryč ... .
-
- Klubové ID: 2167
no, pocitam ze jsi asi odbornik,Regis píše:No pri zapocitani zvysene spotreby (ktera bude vzdy, protoze LPG ma mensi vyhrevnost), startu na benzin, Flashlube atp. to vychazi opravdu spise nekam k 1kc/km. 50% urcite ne.
tak kolik to podle tebe asi bude, kdyz ne cca 50%?
(kdyz bude auto normalne zrat 30l/km, tak ta koruna/km je taky nekde jinde, proto jsem to chtel prepsat)
sluger: myslim, ze pb ma fakt o neco mensi vyhrevnost