Chlapi, zjistil už někdo co odchází ve vstřikovacím čerpadle když to dělá problém s teplým startem ? Je to tepelné čidlo, nebo nějaká ptákovina v kostce ? Vždy je konečná "vyměnil jsem vstřikovací čerpadlo a v poho" nebo "mám repas čerpadla a vše ok". Tak co tam většinou umře A dá se vůbec sehnat jen ta samotná kostka ?
X možností.... pokud to jde za tepla nastartovat se žhavením, tak problém v čerpadle nebude, to spíš unikající tlaky, nebo chybné dávkování(vstřiky či filtry).
Pokud to je závadou čerpadla tak to by mě taky zajímalo, která část to dělá...
gyrous píše:X možností.... pokud to jde za tepla nastartovat se žhavením, tak problém v čerpadle nebude, to spíš unikající tlaky, nebo chybné dávkování(vstřiky či filtry).
Pokud to je závadou čerpadla tak to by mě taky zajímalo, která část to dělá...
No, berme že nepadá nafta, tlaky na válcích ok, předvstřik ok. Při teplém motoru nežhaví, proběhne pouze diagnostika.
Přece se vždy při horších teplých startech nemůže měnit vstřikovací čerpadlo, a navíc při repasi tam něco mění - ale co. Kdo to prozradí.
tlakovej spodek čerpadla.je to část která vytváří potřebný tlak pro vstřikování nafty,prostě se to vyšmatle a už to netlačí takovej tlak aby to správně zapálilo.vlivem tepla se vůle ještě zvětší a pak to tak vypadá.Nemáš pravdu,vždy při těchto problémech se mění čerpadlo,problémy čerpadel jsou způsobeny nekvalitní naftou.životnost čerpadla je cca.180-300 tis. znám odsobně jedno tds,které jezdí v Rakousku a ten má 290 tis s původním čerpadlem a chytá na břink.
tds píše:tlakovej spodek čerpadla.je to část která vytváří potřebný tlak pro vstřikování nafty,prostě se to vyšmatle a už to netlačí takovej tlak aby to správně zapálilo.vlivem tepla se vůle ještě zvětší a pak to tak vypadá.Nemáš pravdu,vždy při těchto problémech se mění čerpadlo,problémy čerpadel jsou způsobeny nekvalitní naftou.životnost čerpadla je cca.180-300 tis. znám odsobně jedno tds,které jezdí v Rakousku a ten má 290 tis s původním čerpadlem a chytá na břink.
O rozdělovací hlavě,z které vystupují vysokotlaké vstřikovací trubky.
Je to chycené přes 4 torxy k hliníkovému tělesu čerpadla a celé s vysokotlakým axiálním pístkem to tvoří tu vysokotlakou část="tlakový spodek".