Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

olej ve vodě!!!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
astar
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od astar »

Známej si koupil E46 2.0d 110kw a po týdnu když otevřel poprvé expanzku, tak si všimnul že má olej ve vodě. Má ho tam celkem dost. Na autě zatím najel nějaký 2tisíce km a motor se nepřehřívá a olej se neztrácí a má pravidelný chod i adekvátní výkon. Nevíte prosím vás čím by to mohlo být? Díky
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Ten olej odsát z hladiny, třeba balonkem a sledovat, jestli se znova objeví. Je totiž možné, že při opravě chladicí soustavy tu směs někdo vypustil do zamaštěné nádoby a pak to nalil zpátky.
koty
Klubové ID: 1943
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koty »

já taky když koupil e36 tak tam byl taky lehce nějakej mazut tak jsem stejně měnil chladící kapalinu a mám 3 roky klid :wink: už to není mastný
astar
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od astar »

no už to zkoušel pročistit, vždycky něco vyteklo, ale pořád se to objevuje. Co to může být, těsnění pod hlavou? i když spotřebu oleje v motoru nepozoruje a pod motorovým víčkem emulze není? Pokud ano, jak je to finančně nákladné?
koty
Klubové ID: 1943
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od koty »

vyměň kapalinu komplet nevíš kdo tam předním co dal to samé s olejem to je první co přikoupi udělat vyměnit provozní kapaliny nevěřím nikomu a tak raději vrazím prachy do toho a mám jistotu :wink:
já když koupil to své kupe tak chladící kapalina byla hnědá jak průjem fakt bych s tím nejezdil propláchl jsem to a dal tam od castrolu antifreeze zelenej cajk pak jsem už měnil termík a prasklou plastovou vodní pumpu za kovovou :wink:
Dan td
Klubové ID: 590

#6 Příspěvek od Dan td »

Technické dotazy nepatří do pokecových sekcí, viz pravidla = LOCK
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět