Známej si koupil E46 2.0d 110kw a po týdnu když otevřel poprvé expanzku, tak si všimnul že má olej ve vodě. Má ho tam celkem dost. Na autě zatím najel nějaký 2tisíce km a motor se nepřehřívá a olej se neztrácí a má pravidelný chod i adekvátní výkon. Nevíte prosím vás čím by to mohlo být? Díky
Ten olej odsát z hladiny, třeba balonkem a sledovat, jestli se znova objeví. Je totiž možné, že při opravě chladicí soustavy tu směs někdo vypustil do zamaštěné nádoby a pak to nalil zpátky.
no už to zkoušel pročistit, vždycky něco vyteklo, ale pořád se to objevuje. Co to může být, těsnění pod hlavou? i když spotřebu oleje v motoru nepozoruje a pod motorovým víčkem emulze není? Pokud ano, jak je to finančně nákladné?
vyměň kapalinu komplet nevíš kdo tam předním co dal to samé s olejem to je první co přikoupi udělat vyměnit provozní kapaliny nevěřím nikomu a tak raději vrazím prachy do toho a mám jistotu
já když koupil to své kupe tak chladící kapalina byla hnědá jak průjem fakt bych s tím nejezdil propláchl jsem to a dal tam od castrolu antifreeze zelenej cajk pak jsem už měnil termík a prasklou plastovou vodní pumpu za kovovou