Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hraje Vám rádio?
Kail píše:Tak když na někoho čekáš v autě tak si zapneš klíček ne![]()
![]()
Můžeš to samozřejmně předělat na stálé napětí,ale proč bys to dělal mi teda nejde do hlavy...To tak akorát necháš zapnutý a vymlátí ti to baterku,nic jinýho v tom nevidím...
Spíš si myslim že bych vymlátil baterku tim kdybych nechal zaplou elektriku, ve fotrově Felině jsem měl rádio zaplý 9 hodin když jsme na ní dělali a nastartoval jsem uplně v pohodě...
Kail píše:Jak jako elektriku?Stačí když zapneš klíček do první polohy a rádio by mělo hrát.Pokud ti to tak funguje tak to tak používej a ničeho se neboj.Tam není nic jinýho co by tu elektriku žralo...
Nebo ty to musíš zapnout až naskočej kontrolky?
ne ne, stačí do první polohy, dobře budu doufat že mi to nesežere baterku, díky
Toho se bát nemusíš,nezaručím že to bude hrát 9 hodin a ještě nastartuješ,ale pokud máš OK baterku tak třeba 2-3-4 hodiny se nemusíš vůbec bát,odběr bude prakticky stejnej jako když to zapojíš na stálej proud.
A výhoda je ta že to nezapomeneš zapnutý třeba přes noc,nehledě na to že by mně pěkně štvalo vždy když bych nasedal/vysedal z auta zapínat/vypínat rádio...

A výhoda je ta že to nezapomeneš zapnutý třeba přes noc,nehledě na to že by mně pěkně štvalo vždy když bych nasedal/vysedal z auta zapínat/vypínat rádio...
Kail píše:Toho se bát nemusíš,nezaručím že to bude hrát 9 hodin a ještě nastartuješ,ale pokud máš OK baterku tak třeba 2-3-4 hodiny se nemusíš vůbec bát,odběr bude prakticky stejnej jako když to zapojíš na stálej proud.![]()
No jasně ale když zaparkuješ někde na odlehlym místě s nějákou slečinkou a děláte spolu určitý věci tak se rádio docela hodí

-
- Kontaktovat uživatele:
To ze se radio zapne az v prvni poloze klicku je bezna vec temer vsech aut.
Kdyz tam mas radio SONY predpokladam ze tam nekdo dal redukci ze standartniho BMW konektoru na ISO konektor.
Jinak kdyz radio vytahnes, tak nektere maji na svych kabelech moznost prehazovat(dopripojit) cerveny a zluty drat, to znamena ze kdyz to prehodis muze ti jet radio bud pri prvni poloze s klickem , nebo porad bez klicku.
Prvni varianta je lepsi protoze radio "spi" a jede mu jenom pamet nastaveni a zere minumum proudu, kdezto kdyz je pripojene na stalo , je porad jakoby v pohotovosti a ceka az do neho tuknes ---> zere vice, tzn ze treba za dva tydny kdybys nechal auto odstavene se muze stat ze nenastartujes.
Hrat s radiem na prvni polohou klicku se nemusis bat, rekneme ze radio vytahne opravdu tech 4x50 (coz ani nahodou, protoze dana hodnota je max)
Tak radio za hodinu hrani sezere nejakych 18A, real si myslim ze bude max 5A za hodinu, kdyz to budes hulit do plnych. Za 3 hodky "aktivit" v aute to mas okolo 15A, pokud mas baterku OK, nemusis se niceho bat

Kdyz tam mas radio SONY predpokladam ze tam nekdo dal redukci ze standartniho BMW konektoru na ISO konektor.
Jinak kdyz radio vytahnes, tak nektere maji na svych kabelech moznost prehazovat(dopripojit) cerveny a zluty drat, to znamena ze kdyz to prehodis muze ti jet radio bud pri prvni poloze s klickem , nebo porad bez klicku.
Prvni varianta je lepsi protoze radio "spi" a jede mu jenom pamet nastaveni a zere minumum proudu, kdezto kdyz je pripojene na stalo , je porad jakoby v pohotovosti a ceka az do neho tuknes ---> zere vice, tzn ze treba za dva tydny kdybys nechal auto odstavene se muze stat ze nenastartujes.
Hrat s radiem na prvni polohou klicku se nemusis bat, rekneme ze radio vytahne opravdu tech 4x50 (coz ani nahodou, protoze dana hodnota je max)
Tak radio za hodinu hrani sezere nejakych 18A, real si myslim ze bude max 5A za hodinu, kdyz to budes hulit do plnych. Za 3 hodky "aktivit" v aute to mas okolo 15A, pokud mas baterku OK, nemusis se niceho bat

kdo by měl zájem tak můžeme pořešit zapojení který nechá rádio hrát po vytažení klíčku až do otevření dveří.. já už se na to nějakou dobu chystam..
Možná by to šlo i do zamknutí.
Možná by to šlo i do zamknutí.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé