Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kroužky kolem budíků??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Dresic

#1 Příspěvek od Dresic »

Zdravím! Mám pár dotazů, už jsme toho dost přečetl, ale stejně už sem 2x vyhořel....

Takže jaké lepidlo na lepení těch kroužků??? Přímo zančku a kde ho seženu, koupil jsem jendo Allplast, za dopst peněz, ale kroužky to moc nedrželo, asi to nebylo na hlink...

A druhá otázka, mám e34 a budíky jsme se snažil už dvakrát rozdělat tímzpůsobem, že jsem chtěl oddělit to plexi---a samozřejmě na dvou přístrojovkách mi to prasklo, takže takto to už nepujde?...jak tedy? díky!
Kail
Klubové ID: 1612

#2 Příspěvek od Kail »

1: Lepidlo nevím,ale mělo by to jít jen nacvaknout ne?pokud ne tak normálně vteřiňákem,stačí malinko...

2: Plexi nejde oddělit,musíš sundat celej zadek i s budíkama a kroužky nalepit otvorem po budíkách,zezadu... :wink:
patriot
Klubové ID: 1556
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patriot »

Kail píše:1: Lepidlo nevím,ale mělo by to jít jen nacvaknout ne?pokud ne tak normálně vteřiňákem,stačí malinko...
Proboha, vteřiňákem nikdy !!! To jsem kdysi u e30 udělal a budíky vyhodil ... :?
1.) plexi opatlané od prstů ( nejdřív to není vidět, vyleze to později, až po kompletaci a nesundáš to)
2.) jak tam probíhá ta reakce, všechno to později zbělá, je to hnus...

Jsem je takhle zkurvil a vyhodil, vteřinové nikdy :!: Kroužky tam jdou nacvaknout, pokud nebudou držet, lehce máznout nějakým spec. lepidlem, možná i silikonem... atd.
Kail

#4 Příspěvek od Kail »

Tak pokud sis omatlal plexi lepidlem a ještě si tam nadělal otisky,to je potom asi spíš o šikovnosti ne? :D
Jinak ta "chemická reakce" vznikne právě když tam toho dáš moc nebo tak,myslím že když tam ty kroužky nacvakne a zezadu dá na každej 2 kapky tak to nic neudělá,opět spíš o šikovnosti než o lepidlu...

Ale jinak souhlasím,třeba zamáznout silikonem,nebo třeba i chemoprenem,je to fuk,když to bude zazádu,stejně to nebude vidět :wink:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patriot »

No tak ty daktilky na plexi, to je moje vina, to je jasné. Měl jsem malinko na prstech, nerad jsem se dotknul plexi. Vidět to hned není, vyleze to až po kompletaci.... A mohl jsem to vyhodit.

Ale potom jsem máznul kroužky skutečně lehce, ale stejně to pak vylezlo ... Celé to zbělalo, prostě na pikaču. Je x jiných lepidel, ale vteřinové už nikdy :?

Třeba bude zkušenější a obratnější, já to dělal tenkrát poprvé, zaplatil jsem daň ... :? Dneska bych na to prostě vteřiňák už nevzal,to je celé.
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

No hele asi nebude,ty jsi zaplatil daň 1 budíkama,on už zničil dvoje a ještě tam ty kroužky ani nemá :lol:

Ale jo,souhlas,radši tedy jiný lepidlo,a fakt stačí pomálu :wink:
Dresic

#7 Příspěvek od Dresic »

ale prd, sem šikovnej dost, jinak bych se do toho ani nepouštěl..právě o to sekundový šlo..to sem se dočetl že tím ne!

Já je zničil protože ty kroužky tam porostě zadem nejdou...a nacvaknout už vůbec nešli..jeden byl širší, druhej v otm trochu plaval...nahovno!

Ok takže mám chemopren tak ho zkusím na to použít, já už to měl i komplet, ale jak sem psal, tak lepidlo to prostšě nepodrželo, jedne kroužek mi vypadl, tak sem se nasral a pude to znouv jiným lepidlem!
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

Já bych hlavně jakékoliv vteřinové lepidlo vyškrtl ze všech lepení nejen na autě... Je tolik kvalitních lepidel... Stačí se podívat jen do regálu Pattex - mají miliony lepidel na všechno možný... Osobně nejvíc používám Super Fix, lepil jsem tím všechno možný a vždy parádně drželo.
Hansen
Klubové ID: 1589

#9 Příspěvek od Hansen »

Také jsem si vteřiňákem zlikvidoval plastový kryt. Vteřinová lepidla obsahují kyanoakrylát a plexisklo je polymetylmetakrylát. Páry vteřiňáku s plexisklem reagují a sklo se na povrchu zakalí. Bílý zákal se objeví až po několka hodinách. Já bych kroužky přilepil polyuretanovým tmelem. Nepoužívej silikon, protože ten uvolňuje kyselinu octovou a ta žere hliník.
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od castro »

vteřinovim lepidelm to ani nemusíš opatlat okolo, výpary se přes noc postarají samy... vteřinak nikdy!

volil bych nejaké silikonové lepidlo co moc neprotéká at to nevyleze na nežádoucí straně...
patriot
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od patriot »

Oni jsou taky kroužky a kroužky. Některé se musí lepit ( jako ty moje na e30 ), jiné tam horko těžko nacvakneš a rozhodně se nevyklepou a lepit se nemusí ( ty bych řekl že jsou lepší ).... :wink:

Asi záleží na konkr. výrobci a na kusu ... :wink:
Dresic

#12 Příspěvek od Dresic »

už to mám hotovo..kroužky i pelxi jsme dokola objel chemoprenem a nejde nic poznat...sand to bude ok! držet to bude určitě, teď jde jen o to aby to nějak nereagovalo...
Dresic

#13 Příspěvek od Dresic »

ale mám následkem této montáže dálší problém :( a ten nevím jak na to...nromálně jsme budíky vyndával odpojil zezadu dva konektory...teďka jsme je dával zpátky, oba konektroy zacvakl a když teď otočím kličjkem , tak mi zůstává svítit kontrolka airbagu :( otočím, rožne, zhasne a pak hned rožne a svítí dál :( nechápu to ...
předtím jsme s tím problém nikdy neměl, jen se rožla zacvhili zhasla zárověn s ostatními kotrolkami....nevíte čím by to mohlo být?
Dresic

#14 Příspěvek od Dresic »

nevíte někdo proč mi svítí ta kotrolka???
DAVe_1

#15 Příspěvek od DAVe_1 »

Dresic píše:nevíte někdo proč mi svítí ta kotrolka???
nemels treba odpojit baterku?

ze by ti to zaznamenalo chybu jako pri sundani volantu?...jen tipuju
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od castro »

svítí to pořád? možná to časem přestane...
Dresic

#17 Příspěvek od Dresic »

DAVe píše:
Dresic píše:nevíte někdo proč mi svítí ta kotrolka???
nemels treba odpojit baterku?

ze by ti to zaznamenalo chybu jako pri sundani volantu?...jen tipuju
to já netuším jeslti jsme měl předtím odpojit baterku, možná jo...zkusím ji odpojit zítra jestli to bude pořád svítit. Možná je to jak říkáš.
Player1
Klubové ID: 754
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Player1 »

jestli jsi sundával volant, tak je to jasný, má se odpojit baterka. Jinak ty druhý budíky už nemám, prodal jsem je kdysi a vzpomněl jsem si až teď
KAMIL740
Klubové ID: 1898

#19 Příspěvek od KAMIL740 »

smaz to na diagnostice a pohoda :D :D
Dresic

#20 Příspěvek od Dresic »

Player1 píše:jestli jsi sundával volant, tak je to jasný, má se odpojit baterka. Jinak ty druhý budíky už nemám, prodal jsem je kdysi a vzpomněl jsem si až teď
nn volant jsem tam nechal...proto je to divný, no asi jak se dostanu někdy na diagnsotiku tak to nechám máznout.
Odpovědět