Zdar, nějakou dobu mi nefungují ostřikovače, tak jsem to dneska rozebral a zjistil jsem, že chyba bude nejspíš v součástce 'Valve f windshield cleaning' - č. 13 tady v katalogu: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... _cleaning/
Víte někdo k čemu to přesně je? Když to rozpojim, tak z hadice voda stříká a trysky taky nejsou ucpaný (vyzkoušeno prostříknutím), takže se to zasekává v tomhle malym parchantovi (nic přes něj nejde protlačit ani jednim směrem), ale nějak mi uniká jeho funkce - jasně, přeložil jsem si, že je to ventil, nebo záklopka, ale proč tam je? Aby voda netekla zpatky do čerpadla a zůstávala v hadicích?...
Mě ostřikovače fungujou,ale nenazval bych to stříkáním,ale čuráním,trysky jsem ještě nečistil,ale myslím,že to bude asi taky v té součástce.Jestli ta cena 2,77 Eur bude stejná i u nás,tak bych to asi koupil novy,přímo bych to nezapojoval,z nějakáho důvodu to tam asi bude.
Asi to bude jak psals,aby to zůstalo v hadičkách a rychleji to ostřikovalo,píšou i něco o tom aby se kapalina nedostala na kapotu,ale to nevím:http://ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=65&t=9504&start=30&st=0&sk=t&sd=a
hmm zajimavy, no kdyby se to treba otevrelo az pri dosazeni urcityho tlaku, tak bych pochopil ze je to kvuli tomu nenamaceni kapoty (dokad nebude v hadici dostatecnej tlak aby ji prestrik, tak to proste strikat nebude a kdyz tlak klesne, uzavre se to driv nez proud kapaliny dosahne na kapotu)...
to ve me ale vzbouzi jeste myslenku, ze muze bejt nejak podelany i cerpadlo - sice strika, ale nedokaze vyvinout dostatecnej tlak na protlaceni to tema ventilama...
prijde mi to jako zpetna klapka, aby nezustavala voda tryskach? me jeden ostrikovac maka jak ma, druhej nic, u toho co nemaka tak nejde je pruchozi ze strany od trysky - fuci to ven tou malou dirkou zboku, ale smerem od cerpadla je to "zasekle" .... kdyz to dam bez toho kolinka tak ten co fungoval ostrikuje dal normalne a ten co nefungoval vubec jen tak lehce cura na kapotu:) takze asi taky koupim novej cudl...
kdybys to stihl driv nez ja... tak napis jestli to pomohlo... ze bych treba nekupoval zbytecne... kdyz se naopak k nakupu dostanu driv ja tak napisu zkusenost:)
jee to jsem ted kupovala v autecu, aleeee uz nevim jak se to jmenuje Rikam ze chci ostrikovace a on jestli k tomu chci i...tohle, ukazal a ja jsem si to koupila, ale jak se to jmenuje nevim , zkus tam zajit, poradej Ti a kup to tam Stoji to par kacek
já mám zas problém, že mi auto neostřikuje když je studené...., když se zahřeje tak funguje vpoho, Jak přijdu ke studenýmu, tak ani čůrek, pak zahřeju motor, vypnu - zapnu a funguje jak nový..., nechápu