Zdravím! Všiml jsem si, že mám na svojí E34 takové zelené plastové kroužky na kotouči v oblasti náboje kola. Když se tam kolo nasadí, tak se přímo nedotýká kovu a proto se tak dá zabránit přireznutí ALU disků.
Bohužel jsem nenašel v ETK nic, co by tomu odpovídalo. Ten materiál má podobnou strukturu, jako ten v samojistných maticích. Nemáte představu, kde se dá taková věc koupit, když to v ETK očividně není? To je nějakej univerzál díl? Nikdy jsem to neviděl Dík.
Jedná se o středící kroužky. Koupíš je v pneuservise. Pozor - originál ALU mají přesnou středovou díru na náboj kola, kroužky nelze použít. Středící kroužky se dodávají s neorigo ALU disky pro daný typ auta.
CBFranta píše:Jedná se o středící kroužky. Koupíš je v pneuservise. Pozor - originál ALU mají přesnou středovou díru na náboj kola, kroužky nelze použít. Středící kroužky se dodávají s neorigo ALU disky pro daný typ auta.
Tak nevim. Mám origo ALU kola a ty kroužky tam mám stejně. A kolik tak stojej?
DC píše:proti přireznutí pomůže mnohem lépe očištění dosedacích ploch náboje i kola a impregnace tenkou vrstvou vazelíny
to co tam máš ty sprváně popsal kolega nademnou
Tak to jsem chtěl práv udělat. Očistit a natřít vazelínou. Ale kolega na to kouká a upozornil mě na ty kroužky. Vůbec jsem si jich nevšiml... Takže jsem to na předku ani nedělal...
Měl jsem III Golfa a jednou,po zimě mě to přirezlo,že jsem to málem nesundal,musel jsem do toho dlouho kopat,aby to povolilo,tak jsem tam dal taky vazelinu a pak to šlo krásně.