Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ALU kola nechat opískovat, nebo olouhovat?
-
-
Chlapci, nevím co je to n těch kolech teď za materiál, ale na těch nabobtnalejch místech to loupu i prstama, tam to jde, ale jako lak to nevypadá, je to jakoby chrom, nebo co. Nevím, zatím to mám na autě a půjdu do toho až tak kolem poloviny měsíce ledna. Každopádně zkusím asi to opískováni jemnějším pískem, případně již použitým. Jedny kola jsem už udělal, výsledek je SUPER, ale všechno jsem to dělal rukama a jak napsal ALL opravdu jsem se nemoho ani najíst, jenže potom co jsem dostal starou barvu dolu, tak jsem musel hodit šprickit, zase všechno přebrousit a teprve to bylo připraveno na stříbrný lak na ALU a potom jsem to ještě solo lakoval bezbarvým lakem. Chlapci, výsledek je k vidění v sekci prodej alu BROCK 16", ale strávil jsem nad tím 30 hodin ustavičný práce. Nepočítám když tvrdla barva. Nejhorší bylo dostat starý lak dolu a potom už se to jen a jen rýsovalo k obrazu mému. Ale díky za další rady a postřehy
Hliník se pískuje skleněnými kuličkami. Louhem bych to nedělal, protože hliník se v louhu rozpouští a dělá v hliníku díry. Odstraňovače jsou také na bázi louhu, takže těm bych se také raději vyhnul. To cosi podobného chromu mám na kolech u Mazdy. Je to jakási speciální kovová barva bez krycího laku, kterou sežere sůl podstatně rychleji než metalický lak s krycím transpaentním lakem. Tam, kde tahle barva drží, tak jde pěkně blbě dolů, protože je tvrdší než normální lak. Pískovačka ji ale zvládne.
-
-
Jurnec píše:Já s tim nemám zkušenost,ale myslim že na 100% ne,tam se jedou ve velkym nový zmetkový liťáky z fabrik a pak se posílaj zpátky na lak.
Zkusim se ho zeptat jestli to tam dělaj i takhle pro jednotlivce,nebo jestli jen ve velkym,vým že když to tam dával on tak to bylo přez známího jako bokovka.
OK, Super. Já mám možnost za flašku nechat opískovat celou sadu, ale nevím čím pískujou, jesli brokama, nebo sklem, nebo pískem, fakt nevím, ale v pondělí to zjistím. Dále si nejsem jistej, jestli pískovačka vezme dolu ten můj nástřik co tam mám, je to nějakej chrom nebo co, je to dosti tvrdý. A jako nový povrch chi klasický stříbrný v metalíza a nahoru ještě bezbarvej lak. Myslím si, že to vydrží nejdýl a je to osvědčená kvalita.